Φροντίδα Το κοκατίλ μου φοβάται το σεντόνι που το σκεπάζω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης penele
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

penele

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Ηράκλειο
γειά σας, πρόσφατα απέκτησα ένα κοκατίλ . Διάβασα ότι για να κοιμηθεί το βράδυ πρέπει να το σκεπάζουμε με σεντόνι. Το προσπάθησα αλλά εκείνο φοβάται πάρα πολύ και δεν το θέλει καθόλου.
 
Τότε να μην το βάζεις το σεντόνι.
Σε τι χώρο το έχεις το κοκατίλ; Είναι το κλουβί του τοποθετημένο σε ήσυχο χώρο, μακριά από ρεύματα αέρος, σε καθαρή ατμόσφαιρα, χωρίς οσμές; Μπορεί να κοιμάται με τη δύση του ηλίου και να ξυπνά με την ανατολή; Καλό θα ήταν η μία πλευρά του κλουβιού του να ακουμπά σε τοίχο.
Πόσες ημέρες το έχεις το πουλάκι;
 
Διάβασα ότι για να κοιμηθεί το βράδυ πρέπει να το σκεπάζουμε με σεντόνι.
Αν ο χώρος που βρίσκεται είναι σκοτεινός το βράδυ δεν χρειάζεται το σεντόνι.
 
Είναι σχεδόν κακοποίηση να του επιβάλλουμε το σεντόνι ή την πετσέτα στο κλουβί του και να νιώθει φόβο, ή άγχος λόγω αυτού επειδή πρέπει να κοιμηθεί.
Εάν το πουλάκι έχει αίσθηση του χρόνου, της αυγής και της δύσης του ήλιου δηλαδή, και είναι υγιές τότε θα καταλάβει από μόνο του ποτε είναι η ώρα για χαλάρωση, ξεκούραση, ύπνο κτλπ.
Επίσης, αν το δωμάτιο στο οποίο κοιμάται έχει σκοτάδι τότε δεν χρειάζεται το σεντόνι.
 
@ianos
το έχω μισό μήνα. Γνκ φοβάται τα πάντα ακόμα, ελπίζω να ηρεμήσει σιγά σιγά κ μόνο όταν τ ταΐζω με φρούτα η λαχανικά έρχεται κοντά μ ήρεμο.


επίσης του βάζω χαρτί κουζίνας στον πάτο τ κλούβιου κ τς τελευταίες μέρες σχίζει με τ ράμφος του και το μασουλάει.. έχετε κάποια εναλλακτική αντί για χαρτί κουζίνας για ν μν τ κάνει αυτό;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από τη στιγμή που το πουλάκι φοβάται δεν θα βάζεις σεντόνι.
Εάν το έχεις σε ήσυχο και ''σκοτεινό'' χώρο το βράδυ, έχει καλώς, αλλιώς φρόντισε να υπάρχει ησυχία και γύρισε το κλουβί προς τη μεριά του τοίχου, ώστε να μην βλέπει κίνηση (οι τρεις πλευρές και το πάνω μέρος μπορούν να σκεπαστούν με ύφασμα ανοικτού χρώματος στην αρχή και αργότερα με σκούρο).
Τα πουλιά που ζουν σε κλουβιά χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου απ΄ότι τα πουλιά στη φύση...Οι ορμόνες τους επηρεάζονται όταν η διάρκεια του φωτός αυξάνεται και μπαίνουν σε διαδικασία αναπαραγωγής, κάτι που οι περισσότεροι αποφεύγουμε (σχεδόν πάντα). Καλό θα ήταν λοιπόν να βρίσκεται σε συνθήκες ησυχίας-ύπνου 13-14 ώρες.
 
@penele οκ θέλει το χρόνο του. Πάντως είναι εκ φύσεως επιφυλακτικά και λίγο δειλά σε οτιδήποτε καινούριο. Μόλις συνηθίσουν κάτι, δεν καταλαβαίνουν τίποτα!
Το σεντόνι θα μπορούσες πχ να το βάλεις τα πρώτα βράδια να καλύπτει μόνο τη μια πλευρά του κλουβιού, αυτή που βλέπει τοίχο. Μετά σιγά σιγά το σκεπάζεις όλο και περισσότερο.
 
Back
Top