Φροντίδα Το κοκατίλ μου φωνάζει όλη μέρα, τι να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
παιδια το κοκατιλ μου φωναζει ολοι μερα!
πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.
με εχει τρελανει!
πειτε μου τις συμβουλες σας
 
Ακου να σου πω. Ειχα παρει στο λυκειο οταν ημουν ενα κοκατιλ αρσενικο ενηλικο. Το κρατησα μονο ενα χρονο και μετα το εδωσα σε να φιλο μου γιατι πολυ απλα δεν αντεχα τις φωνες του. Το ειχα στο μπαλκονι εκτος απο τρεις μηνες το χειμωνα που το ειχα μεσα στο δωματιο μου. Το πουλακι Χρειαζεται ΠΑΡΕΑ. Οσο το ειχα μεσα στο δωματιο και με εβλεπε το καημενοι δεν τσιριζε. Οταν το εβγαλα εξω και εκει δεν εβλεπε κανενα τοτε ηταν που δε σταματαγε να σκουζει. Αν λοιπον και με σενα συμβαινει το διο κανε του λιγο παρεουλα, μιλησε του, προσπαθησε να το ταισεις. Πιστευω αυτο φταιει και αν το ηξερα και εγω τοτε σιγουρα δε θα το ειχα αποχωριστει.
 
Αν δεν φωναζε να ρωτουσες,"τι να κανω".
Πουλι ειναι βρε Ακη,τι θες να κανει;να μην κελαιδαει και αυτο;
Ελα λιγο απο το σπιτι μου να δεις τι γινεται, λες και ζουμε στην ζουγκλα!
 
Το πουλί είναι ήμερο; Ακόμα και τα άγρια χρειάζονται παρέα, έστω και αν μιλάμε για ανθρώπινη παρέα έξω απο το κλουβί του. Επίσης τί μεγέθους είναι το κλουβί; Του βάζεις παιχνίδια μέσα; Γενικώς όταν είσαι σπίτι ασχολείσαι μαζί του;
 
ολα μεχρι μριν ενα μηνα ηταν τελεια.
ξαφνικά αρχισε να φωναζει ολη μερα. και δεν ειναι οτι δεν ασχολουμαι ολη μερα. μπορει να ειμαι ολο το πρωι μαζι του και να παω να ανοιξω την πορτα και να αρχιζει να φωναζει δυνατα και συνεχεια.
 
Έχεις τσεκάρει πότε φωνάζει; Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Ποιά είναι η ηλικία του; Με την ενηλικώση αλλάζουν αρκετά πράγματα στη συμπεριφορά.
 
Τα πουλια ειναι σαν να εχεις ενα μωρο... Που κλαιει... Κλαιει γιατι πειναει. Γιατι θελει να του δωσεις σημασια. Γιατι θελει γουτσου γουτσου, κουπε πε.. Κατι τετοιο... Οποτε δειξτου οτι εισαι εκει για οτι θελει και επισης δωστου να καταλαβει οτι αν φωναζει δεν εχει τιποτα να καερδησει με τις φωνες. Για παραδειγμα ειστε στο δωματιο και αρχιζει τις φωνες... φυγε.. Αστον μονο του... Οταν σταματησει ξανα μπες.. Αν παλι ξαναρχησει ξανα φυγε..η μοναξια τα σκοτωνει και θα καταλαβει οτι αν φωναζει δε κερδιζει τιποτα απο το να μενει μονο του.. (πραγμα που δε θελει).. Αν σταματαει να φωναζιε λεγε του μπραβο και δινε του μια λιχουδια... Εγω ειχα τεραστιο προβλημα με εναν nanday που ειχα και σκεψου τωρα..φοιτητης μετα απο μια νυχτα με πολυ alchol να εχεις και εναν παπαγαλο ξημερωματα να σε κραζει.. Ειχαμε τους γονεις θα εχουμε και τον παπγαλο τωρα;😀!
 
Παιδια το θεμα δεν εινια να τα παρουμε αποφασει οτι το πουλι μας φωναζει.. Αλλα να βρουμε τι φταει.. Τι προκαλει αυτες τις φωνες...
 
Φωναζει κι οταν καθεσαι διπλα του η μονο οταν το αφηνεις μονο του στο δωματιο;
 
οταν τον αφηνω μονο.
και οταν λεω μονο 1 λεπτο να λειψω δε σταματαει.
οταν φωναζει το κανω αυτο να φευγω αλλα δε σταματαει. Φωναζει συνεχεια.



η ηλικια του ειναι σχεδον 2 χρονων.
 
ολα μεχρι πριν ενα μηνα ηταν τελεια. Ξαφνικα αρχισε να φωναζει ολη μερα. και δεν ειναι οτι δεν ασχολουμαι ολη μερα. μπορει να ειμαι ολο το πρωι μαζι του και να παω να ανοιξω την πορτα και να αρχιζει να φωναζει δυνατα και συνεχεια.

Για να άλλαξε συμπεριφορά ξαφνικά κάτι θα φταίει και θα πρέπει να βρεις τι είναι αυτό. Μήπως άλλαξε κάτι στην καθημερινότητά του; Μήπως δεν ασχολείσαι τόσο όσο πριν; Του έχεις παιχνίδια για να ασχολείται όταν είναι μόνος του; Δοκίμασες να βάλεις το κλουβί σε σημείο που υπάρχει κίνηση για να έχει ερεθίσματα απ' το περιβάλλον του και να του αποσπάται η προσοχή; Δοκίμασες να του βάλεις κομμάτια ξύλου ή κάτι άλλο για να τον κρατήσεις απασχολημένο; Όταν φωνάζει και πας κοντά του σταματάει;

Αν είναι όλα εντάξει (δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του, ασχολείσαι μαζί του και δεν τον έχεις παραμελήσει κλπ) και δεν φταίει κάτι, τότε πολύ πιθανόν τον έχεις κακομάθει και δεν πρέπει να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι του. Έχει βρει το κουμπί σου, ξέρει ότι όταν φωνάζει κερδίζει την προσοχή σου και ασχολείσαι μαζί του. Θα πρέπει να θέσεις εσύ τα όρια και να του δώσεις να καταλάβει ότι με το να φωνάζει δεν κερδίζει τίποτα. Όσο υπάρχει ανταπόκριση από μέρους σου η κατάσταση θα διαιωνίζεται.
 
απο 7 ευρω σε καθε γειτονα δεν λεει περνεις δευτερο κοκατιλ και κανουν ορχηστρα εγω του εχω βαλει παιχνιδια και ολο ασχολειται με αυτα η θα τρωει
 
Back
Top