Ασθένειες Το κοκατιλ μας χάνει φτερά, είναι πτερορροια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης katerinaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

katerinaa

PB Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2008
Μηνύματα
400
Πόλη
Ρέθυμνο
Καλημερα και καλη χρονια σε ολους σας! 🙂 Το κοκατιλ της αδερφης μου αρσενικο-γκρι-μας ειπαν ενος ετους αλλα πιστευω οτι ειναι παραπανω-αρχισε εδω και μια βδομαδα να χανει φτερα και πουπουλα! Ειναι φυσιολογικο; Τρωει, πινει, του εδωσε και βιταμινες στο νερο μερικες μερες αλλα συνεχιζει να χανει φτερωμα. Το φυσηξα στο στηθος και απο κατω φαινεται το δερμα! Τα φτερα του ειναι καπως ακαταστατα. Το εχει απο το Σεπτεμβρη και το εχει εξημερωσει, βγαινει καθημερινα απο το κλουβι τουλαχιστον μιση ωρα και δεν εχει αλλαξει τιποτα στην καθημερινοτητα του... Τι να φταιει;
 
Κατερινα ισως ειναι λιγο νωρις αλλα μαλλον για πτερορροια προκειται εκτος και αν δεν πεφτουν τα φτερα του αλλα τα τραβαει και τα βγαζει ο ιδιος.

Εαν δεν τρωει αρκετα φρουτα και λαχανικα συνεχιστε με τις βιταμινες (γνωμη μου ειναι οχι καθε μερα) μεχρι να ολοκληρωθει ο κυκλος και να αρχισουν να βγαινουν τα νεα φτερα.
 
Δυστυχως φρουτα και λαχανικα δε θελει ουτε να τα δοκιμασει...☹ περιποιειται το φτερωμα του οπως εκανε συνηθως μονο που τωρα τα φτερα του πεφτουν καθως "χτενιζεται" , δε νομιζω να τα τραβαει αλλα θα το ξανατσεκαρω!
 
Κατερινα και εγω εχω το ιδιο προβλημα! Το θηλυκο μου Lovebird χανει συνεχως φτερα. Ειναι ενος ετους σιγουρα και μπορεις να διακρινεις ως και το αυτι της! Αν και πηγα στον γιατρο μου πε πως δεν ειναι πτερορρια αλλα καποιο κρυωμα γιατι οι κουτσουλιες της ηταν υγρες. Το προβλημα αυτο με της κουτσουλιες ευτυχως λυθηκε και μαλλον παιρναει πτερορρια! Δωσε εσυ του κοκατιλ σου βιταμινες και φρουτακια και να το κανεις καθημερινα μπανιο και βλεπεις αργοτερα τι θα γινει!
 
Back
Top