Διατροφή Το κοκατιλ μου δεν τρωει

Άλκηστη

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
352
Πόλη
Αθήνα
Το κοκατιλ που πηρα προχθες δεν εχει φαει τιποτα μονο κοβει βολτες στο κλουβι του σκαρφαλωνει τραγουδαει και πινει νερο. Τη κυρια τροφη του δεν την τρωει τα φρουτα δεν τα τρωει ουτε το αυγο το τρωει! Εχω ανησυχισει λιγο! 🙁 Τι να κανω;
 
Να έχεις υπομονή! Είναι στρεσαρισμένο από την αλλαγή περιβάλλοντος.. Ειδικά τα φρούτα θα αργήσει να τα αγγίξει, πολύ περισσότερο από την τροφή, αφού είναι και κάτι που λογικά δεν του έχουν ξαναπροσφέρει στη ζωή του στο pet shop..
 
Μην ανησυχεις ολα θα πανε καλα!Για αρχη προσπαθησε να το κανεις να αισθανθει βολικα, μιλωντας του με σταθερη και ηρεμη φωνη! Μην φωναζεις κοντα του και οταν πλησιαζεις το κλουβι μην κανεις αποτομες κινησεις! Προς τι παρον να του βαζεις μονο σπορακια και νερο! Αν τα τηρησεις αυτα να δεις που θα πανε ολα καλα! Θα σε συνηθησει, που θα παει! Οταν περασει καποιος καιρος και τρωει κανονικα πλεον, παρε ενα μπολακι αποκλυστικα δικο του και κοβε μεσα σε αυτο μικρα κοματακια φρουτων! Απο πανω να βαζεις(για τις πρωτες μερες)σπορακια προκειμενου να δελεαστει και να παει να δοιμασει! Ειναι ενα κολπακι για να του τραβηξεις την προσοχη! Αλλο ενα κολπακι ειναι, αφου του βαλεις φρουτα, να τρως μπροστα του και να κανεις διαφορα επιφωνηματα αρεσκειας! Αν δεν τ κανεις το πιο πιθανο ειναι να μην δοκιμασει γιατι δεν ειναι συνηθισμενα στην τροφη αυτη! Καλη επιτυχια και να μας ενημερωνεις! Μην ανησυχεις θα τα καταφερεις μια χαρα, αν το αγαπας,το φροντιζεις και θες μονο το καλο του!
 
και το δικο μου το ίδιο έκανε.Αλλά μετά από3 μέρες έφαγε αβγό. Μην ανησυχείς.
 
γεια σας ειναι το πρωτο μου post σε αυτο το φορουμ.
πηρα και εγω ενα κοκατιλ προ 2 μερων αλλα εμενα φαινεται ιδιαιτερα στρεσαρισμενο. Mε φοβαται οταν το πλησιαζω( σχεδον τρεμει), δεν εχω δει ακομα ουτε να τρωει αλλα ουτε να πιει νερο. με το ζορι εχει σφυριξει 2 φορες. Του βαζω μουσικη μηπως νιωσει πιο ανετα. (δε ξερω αν ειναι σωστο).
αρχιζω να ανησηχω, μια βοηθεια θα μου ηταν απαραιτητη.
σας ευχαριστω εκ των προτερων.
 
απλως δωστου λιγο χρονο να συνηθισει το καινουργιο του περριβαλλον και εσενα και μετα αφου ξεθαρεψει θα περαστε τελεια το δικο μου εκανε 3-4 μερες να φαει οποτε μη πανηκοβαλεσε και μην ανυσηχεις!
 
Νομίζω ότι τρώει αλλά δεν το βλέπεις, και εμένα με φοβόταν ο Πιτσούλης για 2.5 βδομάδες. Μετά να δεις τι χαρές που κάναμε μαζί! 🙂
 
σας ευχαριστω. Ναι κανει κουτσουλιες. Οποτε μαλλον τρωει στα κρυφα, ισως με ντρεπεται η με φοβαται.
ξερεται ποσο χρονο περνει για να εξημερωθει και να με συνηθισει, το φανταζομε να το εχω εξω απο το κλουβι σε καποιο σταν.
 
ξερεται ποσο χρονο περνει για να εξημερωθει και να με συνηθισει, το φανταζομε να το εχω εξω απο το κλουβι σε καποιο σταν.

Συνηθως θελει καποιους μηνες... Εξαρταται απο τον χαρακτηρα του πουλιου, απο τη δικη σου συμπεριφορα σε αυτο και απο το ποσο χρονο του διαθετεις.
Ξεκινα να το δελεαζεις με λιχουδιες, πιανει σαν κολπο 😉 Ανακαλυψε κατι που του αρεσει να τρωει και κρατα το στο χερι σου, αρχικα εξω απο το κλουβι κ μετα μεσα στο κλουβι. Με ηρεμες και αργες κινησεις!
Στην αρχη θα "χτυπιεται" λιγο, λογικο ειναι... Εκεινη τη στιγμη πρεπει να κρατησεις το χερι ακινητο, να καταλαβει οτι δεν το πειραζεις! Μολις ηρεμησει το ξανακουνας λιγο και προσπαθεις να το φερεις προς το μερος του κ. Ο. Κ.
 
εγω την εχω 1 μηνα και τη βγαζω εξω απο το κλουβι
και την ταιζω παιζουμε πεταει μου τσιμπαει τα μαλλια
ερχεται κοντα μου και καθεται!
 
εγω την εχω 1 μηνα και τη βγαζω εξω απο το κλουβι
και την ταιζω παιζουμε πεταει μου τσιμπαει τα μαλλια
ερχεται κοντα μου και καθεται!



Ησουν τυχερη κι επεσες σε πολυ φιλικο κοκατιλακι:)

Γι αυτο να την προσεχεις σαν τα ματια σου κι αν παθαινει κατι να τρεχεις γι αυτην

Ειναι πολυ ομορφη και σπανια περιπτωση ενα μη εξημερωμενο κοκατιλ να σε δεχεται τοσο ευκολα και γρηγορα
 
ευχαριστω!
τελικα αξιζαν τα 56 ευρω και δεν ηταν εξημερομενο!
αλλα αξιζε και με το παραπανω!
 
μετα απο μια εβδομαδα παρατηρω οτι το κοκατιλ τρωει μονο μια τροφη απο τις 3 επιλογες που εχει δηλ μονο παπαγαλινι. Συγκεκριμενα του εχω αυγοτροφη, τροφη για παπαγαλακια(παπαγαλινι) και τελος σπορια με διαφορα αλλα πραγματακια οπου αθτη ειναι η τροφη του και περιμενα να τρωει.
φαινεται δεν ειναι καλοφαγο.
 
Back
Top