Διατροφή Το κοκατιλ μου δεν τρώει φρούτα

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Λοιπόν. Αφού τα κατάφερα και έγινα φίλος με τον παπαγάλο μου προσπάθησα να του δώσω φρουτα για να φάει. Του έδωσα μήλο, μπανάνα αχλάδια αλλά δεν τα αγγίζει καθόλου. Τι είναι καλύτερο τώρα; να προσπαθήσω να του τα δώσω με χέρι η να τα αφήσω μέσα στο κλουβί και να τα δοκιμάσει οπότε θελήσει;
 
Μόνο φρούτα δεν τρώει;λαχανικά και χόρτα τρώει;
Υπομονή θέλει.. Κάθε μέρα να του δίνεις και απο κάτι μέχρι να δοκιμάσει... Είναι μέχρι να κάνει την αρχή..
Αν τα φοβάται πολύ να τα ψιλοκόβεις και να τα βάζεις σε ένα ξεχωριστό μπολ η ταιστρα...
 
Τότε πρέπει να αρχίσεις με χορταρικά αλλιώς θα φάει ακόμα πιο δύσκολα...
Να αρχίσεις να του βάζεις φρέσκια ρίγανη, μαϊντανό κλπ και σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα...
Με τις πρασινάδες κάνουν πάντα την αρχή.
 
μπραβο ντειβιντ πολη ευχαριστα τα νεα σας για την σχεση εμπειστοσυνης. η ευα σου προτεινε αυτο ακριβως που πρεπει να κανεις. η γνωμη μου ειναι για αρχη να του τα βαζης σε μια ξεχωριστη ταιστρα μεσα στο κλουβι και ψιλοκομενα. Βαλτου και σταφιλι. Να περνατε καλα και να μας γραφεις τα νεα σας.
 
Οι παπαγάλοι είναι διστακτικά πουλιά από τη φύση τους και δύσκολα δοκιμάζουν νέες τροφές που δεν γνωρίζουν.
Θέλει υπομονή και επιμονή για να καταφέρεις να δοκιμάσει κάτι καινούριο... Μπορείς να κρεμάσεις με ένα μανταλάκι στο κλουβί του λίγο σπανάκι...ή ένα μπουκετάκι από μπρόκολο...ή γλυστρίδα(την εποχή που υπάρχει), ακόμα και φύλλα απο παντζάρια. Επίσης μπορείς να του προσφέρεις ένα κομμάτι μήλο(χωρίς κουκούτσια)... Κόκκινη ή πράσινη πιπεριά... Καρότο κομμένο σε μακριες ραβδους. Όλα τα παραπάνω μπορουν να πιαστουν με μανταλάκι στα κάγκελα και θα το κάνεις καθημερινά βάζοντας πάντα φρέσκα και καλά πλυμένα. Έτσι θα τα συνηθίει και κάποια στιγμη θα δοκιμασει.
Επίσης μπορείς την ώρα που βάζεις τα φρούτα και λαχανικά να κρατάς κι εσύ ένα κομμάτι στα χέρια σου και να τρως... Είναι μια εικόνα που μπορεί να λειτουργήσει ενθαρρυντικά και το δίνει το έναυσμα να δοκιμάσει. Στη φύση όταν το κοπάδι συναντάει ένα καρπό που δε γνωρίζει...1 πουλί δοκιμάζει(συνήθως το γηραιότερο) και μετά ακολουθούν τα υπόλοιπα πουλια του κοπαδιού,έτσι αν ο καρπός είναι δηλητηριώδης δε προχωράνε στη κατανάλωση του.
 
Back
Top