Γενικά Το κοκατιλ μου κάνει έναν ήχο σα να φυσάει από τη μύτη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
kalispera eimai o akis kai eimai neo melos. exo edo kai mia evdomada ena cockatiel. den exo kapoio provlima apla exo paratirisei oti kapoioes fores kanei sa na fisaei apo ti miti. mipos kserete ti einai?tha xaro na mou apantisete
 
Aν το κανει οταν τον πλησηαζεις ειναι απολητα φησιολογικο. Ειναι το χαρακτηριστικο "Χχχ!" που κανουν τα κοκατιλ γιανα αμηνθουν. Δωστου χρονο να σε γνωρησει και θα σταματησει να το κανει!
 
Και να συμπληρωσω οτι μερικες φορες μπορει να χτυπαει το ραμφος του κατω αμα συνεχιζεις να τον πλησιαζεις...
 
Αν εννοεις εναν ηχο καπως σαν χρρρ! Ειναι πολυ φυσιολογικο! Αν γινεται ομως παρα πολυ συχνα ισως να ναι αυτο που λεει οStefan. Παντως εμενα μ αρεσει αυτος ο ηχος και τον απολαμβανω οταν τα Lovebirds μου το κανουν!
 
Αυτος ο ηχος που περιγραφει ο Ακης και εννοει ο Στεφανος αφορα μονο τα κοκατιλ, τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει η διαβασει για αλλο πουλι απο τα συνηθισμενα κατοικιδια να το κανει.

Το κανουν κυριως τα θηλυκα κοκατιλ οταν νιωσουν απειλη η φοβο η δυσανασχετουν με κατι και μοιαζει καπως σαν ηχος θυμωμενης γατας. 🙂
 
Eγω παντως Φοιβο αυτον τον ηχο αυτο εχω ακουσει στα Lovebird μου αρκετες φορες! Και επισης πιστευω πως μπορει διαφορετικες ρατσες παπαγαλων να εχουν καποια ιδιαιτερα στοιχεια αλλα δεν παυει να ειναι ολοι παπαγαλοι και να εχουν καποια κοινα χαρακτηριστικα κυριως εμφανισιακα, δομικα και λειτουργικα! Παρε π.χ αλλα ζωα!
 
Εμενα και τα δυο κοκατιλ μου, ο Ιβαν και η Μαρου κανουν ετσι αν νιωσουν κινδυνο η δεν θελουν καποιον. Ειδικα στην αρχη οταν τα πρωτοπηρα σηκωναν και το λοφιο ετοιμα για επιθεση!
 
τουλαχιστον εγω δεν εχω ακουσει η διαβασει για αλλο πουλι απο τα συνηθισμενα κατοικιδια να το κανει

Το εκανε και ο πιγκουινος μου οταν θυμωνε
Δεν εχω δει αλλα πιγκουινακια να το κανουν ομως, εκτος απο αυτον
 
Επισης οταν θυμωνουν σε μικροτερο βαθμο μπορει να κανουν ενα ηχο γρηγορο σαν τσιρηχτο κοιτιοντας τον εχθρο. (σαν να σε μαλωνει)
 
Είναι φυσιολογικό! Και εμένα το κάνουν αυτό όταν νοιώσουν ότι απειλούνται... Δώστου λίγο χρόνο να συνηθίσει το καινούργιο του περιμβάλλον!
 
Back
Top