Ασθένειες Το κοκατιλ μου σήμερα κοιμάται αρκετά, είναι φυσιολογικό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης k0uLiS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

k0uLiS

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2014
Μηνύματα
134
Πόλη
Στουτγάρδη
Καλημερα σημερα ειναι η 1η μερα που δεν με ξυπνησε το πρωι φωναζοντας για παιχνιδι.. Οταν σηκωθηκα ηταν νυσταγμενο και γενικα σημερα δεν εχει καθολου διαθεση,τον ταισα λιγο απο το χερι μου (Φωτο) περπατησε λιγο και τωρα ξαναπεφτει για υπνο. Ειναι normal αυτη η συμπεριφορα η κατι το απασχολει; Τρωει και πινει κανονικα...

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Δεν ακουγεται φυσιολογικο, παρατηρησε την αναπνοη και τις κουτσουλιες του ολη την υπολοιπη ημερα σε καθαρο λευκο χαρτι Α4 και βγαλε φωτο να δουμε. Μιας και ζεις σε χωρα που θα βρεις πτηνιατρο, κανε την ερευνα σου για να εχεις 1-2 τηλεφωνα ετοιμα σε περιπτωση που τα χρειστεις.
 
Παιδια ελεγξε λιγο τις κουτσουλιες κατι εχει και δεν εχω ιδεα απο αυτα παρακαλω βοηθηστε και τι μπορω να κανω;

tinypic-no-longer-available.jpg
 
Όπως σου είπα και στο μήνυμα, οι κουτσουλιές δείχνουν να έχει φάει λίγο, να έχουν πολύ υγρό, και επίσης το κίτρινο δεν είναι καλό δείγμα.
Πες μας τι έφαγε εχθές, αν υπάρχει περίπτωση να μασούλησε κάποιο αντικείμενο τοξικό.
Δες για τις κουτσουλιές εδώ kiklos.info/kot-check.html .
Δώσε σήμερα μόνο σπόρια και παρακολούθησε τις κουτσουλιές μέχρι αύριο.
Επειδή είναι μικρό, δεν πρέπει να χάσεις πολύτιμο χρόνο γιατί οι πιθανές ασθένειες είναι καλπάζουσες στα μικρά. Ψάξε εν τω μεταξύ για πτηνίατρο και μάζεψε δείγμα από τις κουτσουλιές σε λαδόκολλα πριν τον επισκεφθείς.

Αν υποψιάζεσαι δηλητηρίαση, πουλάνε ενεργό άνθρακα στα petshops σαν αυτό το φακελάκι
karvounaki.webp
Ή αν δεν βρεις, αγόρασε από φαρμακείο για ανθρώπινη χρήση που διαλύεται σε νερό και να του δώσεις στο στόμα με σύριγγα που θα έχεις αφαιρέσει φυσικά την βελόνα μια μικρή ποσότητα.
 
Ευχαριστω πολυ Μαρια για τα αμεσα μηνυματα προς το παρον εχει συνελθει αρκετα αυτην της στιγμη τρωει με πολυ ορεξη. Ενεργηθηκε αρκετα εδω και περιπου μια ωρα εχει ξεφουσκωσει και εχει ερθει στην νορμαλ κατασταση σου και ηδη αρχισε τις βολτες θα τον κρατησω μεσα ολη μερα σημερα να δω πως θα παει.. Θα του ψαξω και για αυτο που μου εδειξες να παρω...η τροφη που του δινω και τρωει συνηθως ειναι αυτη (φωτο)

X000511733_BildFS_001_DehnerVogelgritt500g.jpg
 
Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν έφαγε κάτι ακατάλληλο κατά λάθος; Αυτή η τροφή δεν έχει καθόλου μεσαίους σπόρους; Φυσικά αν δεν είναι ληγμένη δεν έχει σχέση με την αδιαθεσία του. Αλλά γενικά πρέπει να τρώει και ηλιόσπορα και κάποια άλλα εκτός αυτών που τρώνε τα Budgies.
Επίσης πρέπει (όχι αυτήν την στιγμή όμως), να εμπλουτίσεις την διατροφή του με χόρτα και λαχανικά και φρέσκα και ξερά μυρωδικά.
Ευτυχώς πάντως που πάει καλύτερα.
Μήπως το χτύπησε κάποιο ρεύμα αέρα;
Πρόσεχε τον καπνό του τσιγάρου, ως παθητικός καπνιστής είναι πιο ευάλωτος και από μωρό παιδί.
 
Σιγουρα κατι θα εφαγε οσο θα ηταν εξω η μπορει και το τσιγαρο και θα κοιταξω να μην αναπνεει τον καπνο... Παντως δεν εχει σταματησει να τρωει του εσπασα και λιγους ηλιοσπορους γιατι απο οτι καταλαβα δεν ξερει πως να τους ανοιγει γιατι δεν εχω βρει κανενα τσοφλι μεσα...
 
Ίσως είναι αρκετά μικρό και δεν ξέρει ακόμα ή είναι μαλακό το ράμφος του.
Προσπάθησε να καπνίζεις έξω. (και για σένα καλύτερα :) ) Και τότε πάρε οπωσδήποτε το καρβουνάκι και προσπάθησε να διαλύσεις και λίγο στο νερό γιατί δεν διαλύεται εύκολα, να πιει οπωσδήποτε.
 
Γι αυτό σου έβαλα την φωτογραφία, ενεργός άνθρακας είναι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
Μπορεις και σε φαρμακειο να βρεις ενεργο ανθρακα αν δεν βρεις το σκευασμα που σου υπεδειξε η Μαρια. 😉 Πως ειναι σημερα;
 
Καλησπερα, βρηκα ανθρακα αλλα δεν προλαβα να του το δωσω. Δεν αντεξε. Το βρηκε η αδερφη μου το βραδι που γυρισε. Ειχα βρει και γιατρο το πρωι θα το πηγαινα αλλα τελικα δεν ερχονται ολα οπως νομιζουμε. Κριμα το πουλακι μου και ηταν τοσο χαρουμενο...
 
Καλησπερα, βρηκα ανθρακα αλλα δεν προλαβα να του το δωσω. Δεν αντεξε. Το βρηκε η αδερφη μου το βραδι που γυρισε. Ειχα βρει και γιατρο το πρωι θα το πηγαινα αλλα τελικα δεν ερχονται ολα οπως νομιζουμε. Κριμα το πουλακι μου και ηταν τοσο χαρουμενο...

☹ Ξαφνιαστηκα πολυ! Μεχρι προχτες ηταν τοσο ζωηρο κι οντως τοσο χαρουμενο! Δυστυχως τα πουλια κρυβουν πολυ καλα πολλες φορες
την ασθενεια τους μεχρι να ειναι πολυ αργα.👎
 
  • Like
Αντιδράσεις: k0uLiS
Back
Top