Φροντίδα Το κοκατιλ μου τρωει το παιχνιδι του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akis07
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akis07

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2008
Μηνύματα
185
Πόλη
Πάτρα
καλημερα!
το κοκατιλ μου δαγκωνει το παιχνιδι του και νομιζω το τρωει τι να κάνω;
 
ειναι ειδικο παιχνιδι για παπαγαλους η το εφτιαξες εσυ; Αν δεν εχει επικινδυνα κομματια που μπορει να το πληγωσουν δεν πειραζει! Ετσι παιζουν και τα δικα μου και καταστρεφουν τα παιχνιδια τους!
 
Όλα τα είδη των παπαγάλων έχουν έντονη την ανάγκη να ραμφίζουν για να διατηρούν το ράμφος τους σε καλή κατάσταση. Στην φύση αυτό επιτυγχάνεται με το να ροκανίζουν κλαδιά δέντρων.

Στην αιχμαλωσία όμως πρέπει εμείς να τους προσφέρουμε τα απαραίτητα υλικά για να ραμφίζουν. Έτσι τους προτείνουμε συχνά ξύλινα παιχνίδια ή από πλαστικά καλής ποιότητας( συνήθως δίνουμε παιχίδια που απευθύνονται για μωρά) ή παιχνίδια από φυσικά υλικά όπως κανέλα με τα οποία συχρόνως απασχολούνται δημιουργικά. Τα υλικά αυτα δεν πρέπει να είναι επικύνδυνα, με αιχμηρές άκρες για μην τραυματιστούν και για να μην καταπιούν κάποια υλικά όπως αφρολέξ, συνθετικό κτλ. Στην περίπτωση αυτή η αντικαταστασή τους πρέπει να είναι συχνή για την αποφυγή ατυχημάτων και για να μην βαριούνται.

Απο τι υλικό είναι το παιχνίδι και πως κατάλαβες οτι το τρώει;
 
ειναι για παπαγαλλυς το πηρα απο πετ σοπ. Δεν ειναι ξυλινο ειναι σκληρο αλλα δεν ξερω απο τι ειναι συνθετικο ειναι. ειχε κοψει ενα κομματι και το δαγκωνε
 
Back
Top