Γενικά Το κοριτσάκι μας cockatiel

Geokilkis

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2021
Μηνύματα
472
Πόλη
Κιλκίς
Μετά την ατυχή συμβίωση με lovebirds έπρεπε να καλυφθεί το κενό τους έτσι μετά από πολλών ωρών μελέτη πάνω στους παπαγάλους κατέληξα στο είδος cocatiel, επειδή όμως τα αρσενικά είναι και αυτά φωνακλαδικα κατέληξα σε θηλυκό (ψάχνουμε και ένα ακόμα θηλυκό για τον ανηψιο μου ώστε να γίνουν ζευγάρι με τον αρσενικό του) όμως λόγο ότι τα παιδιά είναι μικρά και έχουν ανάγκη και την επαφή με τους παπαγάλους τους κατέληξα να ψάχνω ένα ήμερο... Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για αυτή τη περίοδο, αλλά και τη περιοχή -κεντρική Μακεδονία-.

Η απάντηση ήρθε από ένα petshop σε ένα χωριό (!) στην Ημαθία, με άμεση επικοινωνία αν και ήταν Κυριακή αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα για άλλη μέρα σύντομα..

Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω τη μπουμπού του σπιτιού, μόλις 2 μηνών...
Τρώει κανονικά αν και αργά τους σπόρους της, προσπαθεί για την "αυγοτροφη" και το παλεύουμε για τα υπόλοιπα..
Σκαρφαλώνει κάπως αδέξια και πετάει λιγάκι αλλά και πάλι αδέξια...
Κάθεται στο χέρι μας με χαρά και βγαίνει έξω από το κλουβί χωρίς απρόβλεπτα, μάλιστα σκαρφαλώνει πάνω μας και απολαμβάνει τα χάδια μας, - αν και λίγο "ατσουμπαλα" των παιδιών..

Θέλω τώρα τη βοήθεια σας ώστε:
1. να παρέχω στη νεαρή μας ότι καλύτερο στη διατροφή της και στην υγεία της.
2. Να τη βοηθήσω να μεγαλώσει, να μάθει να πετάει και να σκαρφαλώνει με ασφάλεια
3. Να είναι ευτυχισμένη.

Σας ευχαριστώ που διαβάζετε τα σεντόνια μου.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210712_233546_copy_1024x1096.webp
    IMG_20210712_233546_copy_1024x1096.webp
    55,7 KB · Προβολές: 59
  • IMG_20210712_233432_copy_1024x1700.webp
    IMG_20210712_233432_copy_1024x1700.webp
    200,7 KB · Προβολές: 59
@marapo 😆 είδα τόσα βίντεο, διάβασα δεκάδες άρθρα και σχόλια για τα lovebirds που αν έδινα πανελλαδικές πιστεύω πως το θεωρητικό κομμάτι το είχα σίγουρο 😂
Αυτό που με απασχολεί είναι πως η μπουμπού είναι μωρό ακόμα και σίγουρα έχει διαφορετικές ανάγκες από τα υπόλοιπα που είχα μέχρι τώρα. Είναι και πιο μεγαλόσωμη...
 
Θέλω τώρα τη βοήθεια σας ώστε:
1. να παρέχω στη νεαρή μας ότι καλύτερο στη διατροφή της και στην υγεία της.
Να το χαίρεσαι το πουλάκι σου.
1. Ήρθε στα χέρια σου στην κατάλληλη ηλικία.
Οι βάσεις για μία ισορροπημένη διατροφή μπαίνουν τώρα.
Εκτός της βασικής τροφής, που θα πρέπει να είναι ένα ποιοτικό επώνυμο συσκευασμένο μίγμα σπόρων κατάλληλο για το είδος του, θα πρέπει να υπάρχει και μια πηγή ασβεστίου π.χ σουπιοκοκαλο.
Επίσης πρέπει να μάθει να τρώει λαχανικά, όσπρια, βότανα, και φρούτα.
Μπορεί να σου κάνει την δύσκολη στα παραπάνω, εσύ όμως θα επιμένεις και θα προσπαθήσεις να τα προσφέρεις εναλλακτικά σε καθημερινή βάση.
Υπάρχει και η λύση των pellets.
Ολοκληρωμένη τροφή από άποψη θρεπτικών συστατικών, δεν έχει όμως πλήρη αποδοχή από αρκετά πουλιά.
Διάβασε και αυτό
Thread 'Η διατροφή των παπαγάλων από τον Tony Silva' https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/

2. Να τη βοηθήσω να μεγαλώσει, να μάθει να πετάει και να σκαρφαλώνει με ασφάλεια
Δεν χρειάζεται να ανησυχείς, θα μάθει και να πετάει και να σκαρφαλώνει.
Είναι μικρή ακόμη, επίσης πρέπει να βρει και τα πατήματα της στο κλουβί και στο καινούργιο της χώρο.
Για το θέμα της ασφάλειας θα πρέπει όταν βρίσκεται εκτός κλουβιού να βρίσκεται υπό επιτήρηση και ο χώρος που πετάει να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται.
Thread 'Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά' https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανοί-κίνδυνοι-του-σπιτιού-για-τα-πουλιά.18158/
3. Να είναι ευτυχισμένη.
Αν την φροντίζεις και ασχολείσαι μαζί της θα είναι ευτυχισμένη.
 
Αγόρασα της Benelux τροφή για τα lovebirds που είχα για λίγες μέρες, που από ότι διάβασα είναι ίδια και για τα κοκατιλ, και νομίζω τα πάμε καλά με τη τροφή γιατί τρώει. Οπότε ακολουθώ το ίδιο πρόγραμμα με τα budgies μου.
Με προβλημάτισαν λίγο όσα διάβασα στο ίντερνετ πως η ολοκληρωμένη διατροφή έρχεται δίνοντας πάντα κλασική τροφή/pellets και φρούτα/λαχανικά ως συμπλήρωμα από 2 φορές την εβδομάδα, βότανα και αυγό 1 φορά την εβδομάδα .
Για τα pellets δεν έχω ιδέα ποια είναι κατάλληλα γιατί βλέπω πως έχουν πολλές διαφορές ως προς τα συστατικά. Ποιο να επιλέξω;
Επίσης λόγω ότι είναι ακόμα μικρή πρέπει να της δίνω κάτι πιο συχνά; Κάποιο συμπλήρωμα διατροφής κτλ;

Ναι όταν είναι εκτός κλουβιου είμαι πάντα εγώ μαζί της για να έχω πλήρη επίβλεψη και του πουλιού και των παιδιών.

Πιστεύω πως θα είναι πολύ ευτυχισμένη γιατί μόνο όταν κουράζεται ή τρώει την αφήνουμε ήσυχη και μόνη.
 
Παιδιά είναι άλλο πράγμα να το γράφεις και άλλο να το ζεις.. είναι σαν μωρό, αγκαλιές και χάδια όλη τη μέρα από όλη την οικογένεια. Προσπαθούμε να μάθουμε να τρώμε όλα τα φαγητά και νομίζω πως πάμε καλά, σήμερα ειδικά ήταν λες και προσπαθούσε να χορτάσει δεινόσαυρος..
Θα παραγγείλω και πέλλετ για να ξεκινήσουμε..
 
Να το χαίρεστε! 🙂

είναι σαν μωρό, αγκαλιές και χάδια όλη τη μέρα από όλη την οικογένεια.
Γενικά, είναι καλό όλοι στην οικογένεια να έχετε σαν κανόνα το να μην την χαϊδεύετε πουθενά πέρα απο το κεφάλι και το λαιμό. Τα χάδια στο σώμα μπορούν να βάλουν το πουλάκι σε αναπαραγωγική φάση πριν την ώρα της και μιας κι είναι πουλάκι που πήρατε για να το χαρείτε ως κατοικίδιο η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει με τις παρατεταμένες ωοτοκίες. Όσο κι αν αυτά να σου ακούγονται κάπως υπερβολικά επειδή είναι ακόμη μικρή, δεν είναι. Τα κοκατοειδή μπαίνουν σε φάση αναπαραγωγής πανεύκολα κι είναι αυτά με τα συχνότερα προβλήματα με δυστοκίες. Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω απλά σου εφιστώ την προσοχή ως νέο ιδιοκτήτη. 🙂
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή, το διάβασα ξανά σε κάποιο άλλο ποστ. Ναι χάδια μόνο στο λοφίο και τα μάγουλα.

Διάβασα και σε ξένα site σχετικά με τη χρήση harness. Επειδή πλησιάζουν οι διακοπές και ως 4μελη οικογένεια δεν έχουμε πολύ χώρο στο αυτοκίνητο σκέφτηκα να διαλύσω το κλουβακι της που γίνεται εύκολα, να της βάλω harness και να την έχω μέσα στο αμάξι/πλοίο με αυτό. Η διαδρομή είναι δυόμιση ώρες αυτοκίνητο, μια ώρα πλοίο και μισή ώρα αυτοκίνητο.
Τα άγρια budgie μου αναγκαστικά θα τα αφήσω στους γονείς μου και δεν θέλω να αφήσω και την Ηρώ μήπως αγριεψει ή πάμε πίσω στην εξοικείωση της.
Ποια είναι η γνώμη σας;
 
Σε ένα πουλάκι που δεν έχει μάθει το χάρνες δεν είναι απλή υπόθεση το να το φορέσεις αλλά και να το δεχτεί πάνω του. Δεν μου ακούγεται καλή η ιδέα καθώς δεν υπάρχει η εναλλακτική να βγάλεις το χάρνες και να μπει σε κλουβί αν κουραστεί κι αρχίσει να παλεύει μανιωδώς να το βγάλει. Αυτό θα έκανε σίγουρα τα πράγματα δύσκολα σε ένα ταξίδι. Μπορείς να πάρεις το κλουβί μαζεμένο όπως σκέφτηκες και σε ένα μικρό κλουβάκι μεταφοράς να έχεις το πουλάκι με μία μόνο πατήθρα, λίγους σπόρους και νερό.

Διάβασε κι αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Ταξιδεύοντας-με-τον-παπαγάλο-μας.33307/
 
Σωστός δεν το είχα σκεφτεί, θα πάρω ένα κλουβακι.
Προτεινόμενες διαστάσεις για τη μικρή μου;

Είχα σκεφτεί να πάρω την 60αρα ζευγαρωστρα που έχω και να βάλω και τα budgies και την Ηρώ (κοκατιλ) αλλά δυστυχώς η σύζυγος το απέρριψε απευθείας.

Πολύ καλό το άρθρο και έχω προετοιμαστεί με όλα εκτός του χώρου/τρόπου μεταφοράς.

Σκέφτηκα το harness γιατί προς το παρόν πετάει πάρα πολύ λίγο και κάθεται αρκετά στην αγκαλιά αλλά αν είναι να τη ζορισω/στρεσαρω το αφήνω..
 
@Geokilkis
Τα κλουβιά μεταφοράς είναι κυριολεκτικά μόνο για μεταφορά.
Δεν μπορούνε να χρησιμοποιηθούν και σαν κλουβί διαμονής.
Επομένως θα πρέπει να πάρεις και το βασικό κλουβί της μαζί σου.
Υπάρχουν πολλά κλουβιά μεταφοράς σε διάφορα σχέδια και χρώματα.

 
Ναι φυσικά και θα πάρω και το κλουβί της αλλά είναι μεγάλο για αυτό και ρωταω πως να τη μεταφέρω , οπότε θα το αποσυναρμολογησω και θα πάρω ένα μεταφοράς.
 
Έφτιαξα και ένα πάρκο για όταν είμαστε εκτός κλουβιου.. (το κουδουνάκι αν δω ότι πηγαίνει θα το βγάλω) μια πρώτη προσπάθεια με κάποια ξύλα που είχα ήδη μη τοξικά..
 

Συνημμένα

  • IMG_20210715_114210_copy_1024x1277_1.webp
    IMG_20210715_114210_copy_1024x1277_1.webp
    119,7 KB · Προβολές: 13
Back
Top