Γενικά Το μικρο μου ζεμπρακι καθεται μεσα στην ταιστρα

Φαμπιο

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.898
Πόλη
Αθήνα
Τα 3 πρωτα μωρα απο το ζευγαρι ζεβρακιων μου ηταν λιγο αποτυχια()Τα 2 το εσκασαν και δεν ξαναγυρισαν ποτε(☹) κα τωρα εχει μεινει ενα το οποιο καθεται μεσα στην ταιστρα του!
Τι να σημαινει αυτη η κινηση του;Να συμπληρωσω οτι πριν μεινει μοναχουλη δεν το ειχε κανει ποτε...
Το πουλακι ειναι 3.5μηνων
Ευχαριστω...
 
νικη καπως ετσι καθεται το μικρο σου στην ταιστρα;δεν ξερω για το δικο σου επειδη ειναι μικρουλι, αλλα ισως της θυμιζει τη φωλια που βρισκοταν λιγο πιο καιρο πριν, φανταζομαι δηλαδη. Θηλυκο ειναι η ακομα δε γνωριζεις; Αν ειναι θηλυκο παιζει κ να καθεται μηπως θελει να ζευγαρωσει; Εμενα ειναι κοντα 8 μηνων κ εδω κ καιρο ολο θελει να ζευγαρωσει κ καθεται στην ταιστρα λες κ ειναι η φωλιτσα της.σημειωτεον ειναι θηλυκια.
 
ετσι εννοω παρελειψα να βαλω τη φωτο
 

Συνημμένα

  • Εικόνα0071.webp
    Εικόνα0071.webp
    29 KB · Προβολές: 113
Σε αυτην την ηλικια μου ειπαν οτι φαινεται το φυλο τους! Δεν εχει βγαλει μαγουλακια οποτε θηλυκο πρεπει να ναι!
Ναι Αννα ετσι καθεται αλλα απο τοτε που εμεινε μονο του...
 
Θηλυκό είναι. Αν είναι μόνο 3,5 μηνών δεν προσπαθεί να βρει φωλιά για να ζευγαρώσει, απλά της λείπει το να κουρνιάζει μαζί με άλλα ζέμπρα όπως μάλλον είχε συνηθίσει. Βάλτης μια φωλιά για να κουρνιάζει εκεί. Εμένα κουρνιάζουν στις μεγάλες ταΐστρες στην κλούβα και στα δοχεία για την άμμο συνήθως.
 
Καλησπερα Βασιλη! Πριν 4 μερες ειχα τα 2 αδερφακια μαζι και καθε μερα εβρισκα 1 αυγο και το τρωγανε...
Δεν καταλαβαινα ποιο γεννουσε, αλλα απο την στιγμη που μου φυγε☹ το ενα δεν εχω ξαναδει αυγο!
Αν ηταν αρσενικο θα ειχε φανει τωρα ετσι;
Επισης τι με συμβουλευεις να κανω για την μοναξια του;
Να του παρω ενα του ιδιου φυλου;Για αντιθετο φυλο ειναι μικρο ετσι;
 
Το αρσενικό φαίνεται πριν γίνει εντελώς πορτοκαλί η μύτη. Από μικρό στα βάσανα με τα αυγά. Να του βρεις αρσενικό για παρέα δεν θα το συνιστούσα επειδή είναι μικρό και αν του βάλεις αρσενικό θα ζευγαρώσουν. Βάλε μια φωλιά για να μην την βγάζει στην ταΐστρα και σε κάνα δίμηνο που θα είναι ώριμο σεξουαλικά θα μπορείς να του βάλεις αρσενικό. Για θηλυκή παρέα μπορείς να της βάλεις και τώρα αλλά έχει ένα μικρό ρίσκο να μαλλώνουν. Συνήθως δεν έχουν προβλήματα τα θηλυκά μεταξύ τους αλλά έχουν και αυτά συμπάθειες και αντιπάθειες και ποτέ δεν ξέρεις. Δεν είναι συχνό αλλά στο λέω για να είσαι προετοιμασμένη αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να κρατάς δύο ζεμπράκια σε χωριστά κλουβιά. Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε περίπτωση που δεν πάει καλά η συγκατοίκηση τότε πάρε ένα ακόμη θηλυκό. Το πιο πιθανό είναι να ταιριάξουν μια χαρά. Σε περίπτωση που πάρεις καινούριο πουλί μη ξεχνάς ότι πρέπει να περάσει μια περίοδο καραντίνας.
 
Βεβαια! Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου!
Οποτε ειχα μια γεννα με 3 κοριτσια:)
Να δω τωρα τι θα βγαλουν που εχουν παλι αυγουλακια 😉
Αυριο κιολας θα του βαλω φωλιτσα απο αυτες τις κλειστες τις κρεμαστες! Παντα τους ειχα κι οταν ηταν με τους γονεις, αλλα ποτε κανεις δεν μπηκε μεσα...
Να δουμε τωρα μηπως μπει!
 
Back
Top