Διατροφή Το μικρο μου καναρίνι δεν το βλέπω να τρώει πολύ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lina

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2016
Μηνύματα
526
Πόλη
Ιωάννινα
Γεια σας φιλοι μου χτες πηρα 1 καναρινακι απο τον ανηψιο μου που ειχε γεννησει η καναρα του. Ειναι ενος μηνων αλλα δεν το βλεπω να τρωει πολυ. Μηπως τελικα ειναι πολυ μικρο για να ζησει χωριστα απο τη μαμα του κ τα αδερφακια του;
 
Κοίτα κανονικά από τις 28 μέρες είναι έτοιμα να επιβιώσουν μόνα τους... Το ότι δεν τρώει πολύ ίσως να οφείλετε στην αλλαγή περιβάλλοντος σε μΙανουαρίου βδομάδα θα είναι μια χαρά πιστεύω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lina
Θα σου πουν βέβαια πιο συγκεκριμένα τα άτομα που ασχολούνται με καναρίνια αλλά αφού είναι μικρούλι ακόμα, φρόντισε να έχει αυγό βρασμένο και αυγοτροφή και μαλακούς σπόρους στην διάθεσή του όπως κεχρί μίλλετ, γιατί ενδεχομένως δεν τα πολυκαταφέρνει ακόμα με τα σκληρά σποράκια. Μην μένει νηστικό και υποσιτιστεί τώρα στην ανάπτυξη.
Να σου ζήσει!
 
Το αυγό να μην απουσιάζει από τη διατροφή του... όπως και ελάχιστο μήλο μια φορά την εβδομάδα..
Νομίζω περνά δύσκολο απογαλακτισμό...
Θα χρειαστεί λίγο περισσότερο διατροφική βοήθεια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lina
Παιδια λετε να πρεπει να κρατησω τη Λινα (παπαγαλο)σε καραντινα απο το καναρινακι;
 
Παιδια λετε να πρεπει να κρατησω τη Λινα (παπαγαλο)σε καραντινα απο το καναρινακι;
Ασφαλώς. Προέρχονται από διαφορετικούς χώρους. Δεν είναι μόνο ζήτημα ασθενειών αλλά και διαφορετικών μικροβιακών φορτίων.
 
Επίσης μπορείς να αγοράσεις νίζερ, κία, καμελίνα, περίλα που σαν σπόροι έχουν μαλακό κέλυφος. Αυγό και αυγοτροφή δίνε κάθε ημέρα.
Στην ταΐστρα βάζε το μείγμα με τους σπόρους που του δίνεις - εννοώ το βασικό μείγμα, αλλά όχι πολύ, ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί σε αυτήν τη φάση, και καθάριζε κάθε πρωί, πριν βάλεις τους σπόρους το κλουβί. Έτσι θα μπορείς σε μερικές ώρες να δεις μέσα στην ταΐστρα και κάτω από αυτήν αν έχει καταφέρει να ξεφλουδίσει μερικούς σπόρους. Αν όχι, κατά τη γνώμη μου πρέπει άμεσα (όχι αργότερα από μία ημέρα) να το επιστρέψεις στους γονείς του για μία περίπου εβδομάδα και μετά το παίρνεις πίσω.
 
Back
Top