Γενικά Το μικρό μου cockatiel είναι 31 ημερών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης natgian
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

natgian

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2013
Μηνύματα
13
Σας παρουσιάζω το μικρό μου cockatiel!
Τώρα είναι 33 ημερών, πολύ όμορφο και ζωηρό!
 

Συνημμένα

  • PB270100.webp
    PB270100.webp
    55,5 KB · Προβολές: 88
Πολύ όμορφο Νατάσα! Έχεις καμία φωτο που να φαίνεται το κλουβί του; Τι παιχνίδια του έχεις;

Να το χαίρεσαι. :)
 
ειναι γλυκα! Να το χαιρεσαι το κουκλακι! 😎
 
Πανέμορφο να σου ζήσει!

Αν ποτέ αποκτήσω παπαγάλο θα είναι σίγουρα cocatiel !:D
 
Το κλουβί που του πήραμε είναι αυτό στη φωτογραφία. Από παιχνίδια του πήρα κάτι σκάλες και αυτό με τα καμπανάκια (που είναι στην άλλη φωτογραφία) αλλά το φοβάται πολύ. Γενικά δε φοβάται ήχους και πράγματα, είναι πολύ εξοικειωμένος/η αλλά αυτό για κάποιο λόγο δε του/της αρέσει. Σήμερα είναι η πρώτη του μέρα στο κλουβί, πιστεύω ότι του αρέσει και το συνηθίζει.
 

Συνημμένα

  • PB270104.webp
    PB270104.webp
    51,3 KB · Προβολές: 67
  • PB270105.jpg
    PB270105.jpg
    80,8 KB · Προβολές: 27
Αν το φοβάται μην το δίνεις. Πολύ ωραία όλα!
 
Ναι το λέμε Ντιέγκο γιατί αρχικά από εκεί που το πήραμε μας είπαν πως είναι αγόρι. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει γιατί αυτό θα φανεί όταν φτάσει 3 μηνών όπως διάβασα. Αλλά τώρα έχει μάθει το όνομα του οπότε δε μπορούμε να το αλλάξουμε.
 
καλημέρα, να σου ζήσει το πανέμορφο κοκατιλάκι σου! Το έχεις πολύ περιποιημένο. Ιδιαίτερα επειδή είναι και μικρούλι, πρόσεξε λίγο την διατροφή του. Τι το ταίζεις; Θα πρέπει να του διαλέξεις μια καλής ποιότητας τροφή με ποικιλία σπόρων. Βλέπω πολύ βόρι στην ταϊστρα και επίσης προτίμησε δικές σου αυγοτροφές περιστατικά καθώς και φρούτα και λαχανικά
διάβασε αυτά τα θέματα
https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/
https://community.petbirds.gr/tags/eggfood-recipes/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-αυγοτροφή-μου-με-βάση-κέικ.18153/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-συνταγή-του-κέικ-λαχανικών-των-παπαγάλων-μου.18077/
https://community.petbirds.gr/threads/Φρέσκο-γεύμα-για-τους-παπαγάλους-μου.18116/
οι αυγοτροφές κι αν βρίσκονται στο θέμα για καναρίνια, κάνουν και για τους παπαγάλους μας.
επίσης τα θέματα στα δίνω για διάβασμα. ό,τι καινούργιο προσθέτεις στο διαιτολόγιο, θα το προσθέτεις σταδιακά και μετά από αρκετές μέρες θα προσφέρεις κάτι επιπλέον. ΄Οπως και στους ανθρώπους και τα πουλιά μπορεί να παρουσιάζουν δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο. Προσεκτικά και με παρατήρηση, φροντίζουμε να έχουμε μια ποικίλη διατροφή στα πουλάκια μας.
Να σου ζήσει!
 
Καλημέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τα σποράκια που του έχουμε δεν τα τρώει ακόμα! Τα έχουμε για παιχνίδι! Το ταΐζουμε με σύριγγα στο χέρι, τώρα σιγά σιγά προσπαθούμε να του μάθουμε να τρώει σποράκια και να πίνει νερό.
 
Α ναι έχεις δίκιο είναι πολύ μικρό. Εντάξει ισχύει το σταδιακή εισαγωγή κάθε νέας τροφής! Να το χαίρεσαι :)
 
Ευχαριστώ πολύ!
Διάβασα ότι μόλις φτάσει 3 μηνών τότε θα μπορώ να καταλάβω αν είναι θηλυκό ή αρσενικό. Από πού κατάλαβες ότι είναι κοριτσάκι;
 
εγω ξερω οτι εκτος απο καποιες περιπτωσεις που ξερεις τους γονεις και τα μικρα σου βγουν τα μισα φυλοσυνδετης μεταλλαξης και τα υπολοιπα κανονικα τοτε μπορεις να καταλαβεις απο την αρχη το φυλλο του πουλιου. Διαφορετικα μετα τους εξι μηνες, η ακομη ασφαλεστερα μετα τον 1 χρονο που θα εχει περασει και τη δευτερη πτερορροια καταλαβαινεις το φυλλο, μπορει τωρα να εχει χρωματισμους θηλυκου στην πορεια ομως να τους χασει, μπορει να κανω και λαθος ομως
 
ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες
 
Να το χαίρεστε το γλυκύτατο κοκατιλάκι σας! Είναι πολύ όμορφο! Και το έχετε δώσει πολύ χαριτωμένο όνομα! Φιλικά Αμβρόσιος!
 
Back
Top