Ασθένειες Το μπάτζι μου κάθεται φουντωτό είτε στο κλαδάκι είτε στον πάτο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης KonnaSnf
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

KonnaSnf

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2021
Μηνύματα
41
Πόλη
Κατερίνη
Καλησπέρα παρέα. Σήμερα παρατήρησα το ένα από τα μπατζι μου και μου φάνηκε κάπως. Κάθεται συνέχεια φουντωτό είτε στο κλαδάκι είτε στο πάτο του κλουβιού.
Το έπιασα να κοιμάται κιόλας στο πάτο.
Από την μια μέρα στην άλλη, τι μπορεί να άλλαξε? Κρυώνει?
Με ανησυχεί.
 

Συνημμένα

  • IMG_20211013_130323.webp
    IMG_20211013_130323.webp
    288,1 KB · Προβολές: 15
Γενικά η εικόνα ενός πουλιού στον πάτο του κλουβιού φουσκωμένο ποτέ δεν είναι καλό σημάδι κυρίως φταίει κάποια αρρώστια , τα θηλυκά το κάνουν αυτό επίσης όταν έχουν δυστοκια, με σιγουριά δεν θα μπορέσει να σου απαντήσει κανείς εκτός από ένα γιατρό
 
@Akanthillis γενικά είναι δραστήριος, και κελαηδαει και πάει από κλαδάκι σε κλαδάκι..πριν κοιμόταν κιόλας..να μην του φτάνει ο βραδινος ο ύπνος?
 
Δυστυχώς αναπουπουλιασμένο πουλάκι που μισοκοιμάται στον πάτο του κλουβιού σημαίνει ότι χρειάζεται πτηνίατρο. Μπορεί να αρρώστησε -ναι, από την μια μέρα στην άλλη, κρύβουν καλά τα συμπτώματα αδιαθεσίας μέχρι που δεν αντέχουν άλλο για λόγους επιβιωσης στην φύση - μπορεί να έχει δυστοκία αν είναι θηλυκό, μπορεί να έχει φράξει το έντερό του από αυτό το χνουδωτό σκοινί πίσω αν το τσιμπά και καταπίνει τις ίνες. Δεν έχουν σημασία οι εικασίες μέσω διαδικτύου, πρέπει να το δει γιατρός επί τόπου.
Σχετικά με την πιθανότητα να του λείπει ύπνος, δεν θα ήταν αναπουπουλιασμένο στον πάτο, θα κοιμόταν λιγάκι σε ένα κλαδί ή μια κούνια με το κεφάλι κάτω από το φτερό. Τα κορίτσια μου το κάνουν συχνά-πυκνά γιατί δουλεύω μέχρι αργά στο δωμάτιο, αλλά δεν μοιάζουν έτσι. Το μπάτζι σας χρειάζεται γιατρό και, μέχρι να πάτε, πρέπει να απομονωθεί σε άλλο δωμάτιο από τα άλλα, αν έχετε. Με την ευακιρία μπορείτε να κοιτάξετε πώς είναι οι κουτσουλιές και να βγάλετε μια φωτογραφία, σίγουρα θα είναι χρήσιμο στον γιατρό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μόλις τα χώρισα...και ξεκίνησαν να ψιλό κλαίνε και τα 2..
Αύριο πρωί θα τον πάω σε έναν γιατρό στην πόλη μου να δω αν μπορεί να με πει κάτι...αλλιώς θα πάω Θεσσαλονίκη ..έχετε να με προτείνετε κάποιον στην Θεσσαλονίκη?
 
Back
Top