Φροντίδα Το μπανιο στα αγριοπουλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης morpheas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Ως αρχαρια στην εκτροφη αγριοπουλων ηθελα να σας ρωτησω ποσο συχνα βαζουμε μπανιερα στα λουγαρακια. Εγω εβαλα μπανιερα στο δικο μου και δεν ανταποκριθηκε στην ενεργεια μου. Απο τοτε που το πηρα δεν εχει κανει μπανιο καθολου και εχω την αισθηση πως αυτο αποτελει μια απο τις φυσιολογικες δραστηριοτητες ολων των πουλιων. Σιγουρα βεβαια παιζει ρολο και η χωρητικοτητα του κλουβιου και συνηθως σε αυτα τα πουλια εχει καθιερωθει να βαζουμε μικρα κλουβια και κατα ποσον ανετα αισθανεται το πουλακι να δραστηριοποιειται μεσα σε αυτο.
Ευχαριστω!:69:
 
για αρχη θα σου προτεινα να βαλεις εσωτερικη μπανιερα και οχι εξωτερικη, καλο θα ηταν βεβαια οτι κα ινα χρησιμοποιησεις να κανεις πολυ υπομονη γιατι ολα τα πραγματα θελουν τον χρονο τους
 
Tο πουλακι θα κανει μπανιο οταν θα θελει αυτο, απλα εσυ εχε διαθεσιμη την μπανιερα και αυτο θα πιει και θα καταλαβει. Η πρωτη φορα ειναι το εναυσμα και μετα καθως ζεσταινει ο καιρος θα το αγαπησει.
 
Πρίν μερικά χρόνια είχα ένα σκαθάκι που δεν έκανε ποτέ μπάνιο. Κάποια στιγμή το έβαλα σε μεγάλη κλούβα με καναρίνια. Το είδα να παρακολουθεί τα άλλα πουλιά όταν έκαναν μπανάκι. Ετσι μια μέρα πήρε την απόφαση και δοκίμασε Το αποτέλεσμα ήταν απο σκαθί να μεταμορφωθεί σε πάπια.
 
Μαρια στην αρχη μπορει να ειχε τρομαξει με τη μπανιερα το λουγαρακι σου. Οταν βλεπουν ενα ξενο αντικειμενο μεσα στο κλουβακι τους ειναι λογικο να ειναι διστακτικα και να φοβουνται. Εμενα στην αρχη ειχαν τρομαξει αλλα την ειχα αφησει μιση ημερα σχεδον τη μπανιερ αοποτε μετα ηθελαν και μπηκαν. Αλλα και τη 1η φορα να μη μπει εαν του τη βαλεις 2η η 3η φορα το σιγουρο ειναι οτι θα μπει. Παντως παιζει ρολο πιστευω και ο καιρος διοτι εαν ειχ ελιγο κρυο η του τηνεβαλες απογευμα. Τοτε δε θα ειχε ορεξη να κανει μπανακι. Ενω εαν εχει ηλιο κ εχει κ ζεστο καιρο ειναι πολυ πιθανο να μπει μεσα.😛
 
Back
Top