Ασθένειες Το μωρο budgie μου χτυπησε το ποδι του

Φαμπιο

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.898
Πόλη
Αθήνα
Το Budgie μου το μωρο που σας παρουσιασα τις προαλλες, χτυπησε το ποδι του!
Δεν ειδα ποτε ακριβως το χτυπησε αλλα υποψιαζομαι στο κλουβι που εκανε συνεχεια "ταρζιανες".
Ανεβαινε στο πανω μερος του κλουβιου, επεφτε, γενικα ειναι πολυ ζωηρο!
Περιμενα να καλυτερεψει μιας και δεν εχει εξωτερικο τραυμα αλλα τιποτα!Το κραταει κρεμασμενο και που και που το ψιλοπαταει και ξυνεται κιολας με αυτο αν τυχει! Αλλα γενικοτερα τρωει πινει, ολα καλα απο τετοια θεματα!
Κι ετσι σημερα το πηγα στον πτηνιατρο!
Μου ειπε οτι δεν μπορει να του βγαλει ακτινογραφια λογω οτι ειναι πολυ μικρο και δεν θα βγει να δει αυτο που θελει!
Το ψηλαφιζε και νομιζει οτι ειναι σπασιμο η ραγισμα ψηλα προς το μπουτι!
Φαρμακα δεν θελει να δωσει λογω το νεαρο της ηλικιας!
Μου συνεστησε να το βαλω καπου οπου να μην κανει πολλες κινησεις και να μην σκαρφαλωνει η να καλυψω το κλουβι για να μην σκαρφαλωνει, για μια βδομαδα!
Υπαρχει μου ειπε και περιπτωση να μεινει κουσουρι κι αν ειναι σπασιμο μπορει να στραβοκολλησει!
Αλλα θα ζει κανονικα αν συμβει κατι τετοιο!
Δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο και θα ηθελα την γνωμη σας βαση της εμπειριας σας σε κατι αναλογο!
 
Νικούλα μου ειλικρινά λυπάμαι για το μικρούλι!☹ Δεν έχω εμπειρία, αλλά επειδή πιστεύω ότι ίσως βοηθήσει μία δεύτερη γνώμη, αύριο θα πάρω τηλέφωνο το γιατρό του Ροκάκου (τώρα το διάβασα και είναι ακατάλληλη ώρα), θα του εξηγήσω την κατάσταση και θα πάρω την γνώμη του. Βέβαια με... Τηλεφωνική περιγραφή ίσως να μην μπορέσει να μου δώσει σαφείς συμβουλές, γνωρίζοντας όμως ότι στην Ελλάδα οι ιατρικές γνώσεις για παπαγάλους είναι ελλειπείς (το λέω από προσωπική πείρα, αλλάξαμε 5 γιατρούς μέχρι να βρούμε κάποιον που να γνωρίζει και να εμπιστευόμαστε), δεν χάνουμε τίποτα να ρωτήσω. Θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσω...
 
εγω ειχα μια παρομοια περιπτωση με ενα μικρο καναρινακι που του πιαστηκε το ποδι αναμεσα απο το πατο του κλουβιου και το σηρμα και το εσπασε αλλα δεν προλαβα να το παω σε κτηνιατρο και τωρα του εχει κολλησει στραβα αλλα το παταει και ειναι μια χαρα και μαλιστα μου κανει εντυπωση που το παταει συνεχεια ολη την μερα και δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα.
 
αχου μωρε νικουλα στεναχορηθηκα με το μικρουλι σου, αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα κανεις οτι το καλητερο για να γιατρευτει δυστηχως συμβενουν κ αυτα
 
Nικη μου περα απο το γεγονός της αποκατάστασης του τραύματος του πουλιού, καλο θα ήταν να ψαξεις διεξοδικά το κλουβί και να διαπιστωσεις απο που προήλθε ο τραυματισμός για να αποφυγεις κατι χειρότερο στο μέλλον.

Θυμαμαι με λυπη μου οτι καποτε εχασα ενα απο τα πολυ αγαπημενα μου πουλάκια, οταν το νυχι του σφηνώθηκε αναμεσα στο κενο που δημιουργούσε ενα πορτάκι με τα καγκελα. Το πουλάκι παιδευόταν να βγει και δεν τα καταφερε. Το πρωι το βρηκα πεθαμενο με το ποδι σπασμενο. Φανταζομαι ποσο θα υπεφερε ολη νυχτα που βασανιζόταν να ξεμπλοκάρει το νυχι του και πραγματικα θλιβομαι που δεν το ειχα προσεξει νωρίτερα. Αναφερω το γεγονός μονο και μόνο για να τονίσω ποσο προσεχτικοι πρέπει να ειμαστε ακόμα και με την παραμικρή λεπτομέρεια οσον αφορα τους χωρους διαμονης των πουλιών μας.

Ακομα μεγαλη προσοχη σε παιχνίδια αλλά και αλυσίδες, κορδόνια κτλ)που ισως εχουν μικρες προεξοχές αλλα άθελά τους να γίνουν αιτία τραυματισμου των μικρών μας φίλων.
 
γεια σου Νικη! Πως ειναι το πουλακι σου με τα ωραια μπιρμπιλοτα ματακια; να σου πω αν το κουναει και λες πως ξυνεται με αυτο και το ψιλοπαταει δεν νομιζω να ειναι σπασιμο.
ειχα και εγω ενα κοκατιλ μωρο απογαλακτισμενο που το τρομαξε μεσα στο κλουβι του ενας μπαμπουρας οταν τα ειχα στην βεραντα. αυτο απο την τρομαρα του πετουσε απο εδω και απο εκει μεσα στο κλουβι και καπως με τα καγκελα του κλουβιου δεν ξερω πως τα καταφερε πιαστηκε και τραβηχτηκε αποτομα με αποτελεσμα να εχει το ποδαρακι του σηκωμενο και να μην το παταει καθολου. ☹φοβομουνα πως το ειχε σπασει γιατι δεν ειχε και καμια αντιδραση στο ποδι αυτο, αλλα παρεμενε ζεστο. στην Κρητη ημουν τοτε και βρηκα μετα απο πολυ ψαξιμο εναν κτηνιατρο που κατι λιγα ηξερε για πουλια (οι αλλοι τιποτα μονο σκυλοι κ γατες...) και μου ειπε να του το κοψει!😱 φυσικα και εγω το πηρα αμεσως και ουτε το ξαναπηγα εκει! Μεσα σε 1 εβδομαδα το ψιλοπατουσε και την 2 εγινε περδικι! το κατεβασε σιγα σιγα μερα με τη μερα, προσπαθουσα να του κανω γυμναστικουλα καθε μερα οσο μπορουσε αυτο για να το εξασκησει και τωρα ειναι μια χαρα και δεν εχει και κανενα κουσουρι απο αυτο!:D
περαστικα στο μικρουλη σου και οπως το ειπε ο πτηνιατρος σου μονο ο καιρος θα δειξει τι εχει παθει γιατι ειναι μικρουλης! Υπομονη..
 
Back
Top