Φροντίδα Το νέο κλουβάκι του Peachy μου

lambrini_93

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2017
Μηνύματα
28
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας!
Ηθελα να μοιραστω μαζι σας το νεο κλουβακι του Peachy μου

01-20171204.webp

(φυσικα δεν ειναι η μονιμη θεση του αυτη,το κλουβι κρεμιεται σε τοιχο, απλα εχω παρατηρησει πως οταν γυρναω σπιτι και τον βαλω πανω στο τραπεζι να βλεπει κι εμενα που κινουμαι απο μεσα κανει χαμο στη γειτονια. Ειναι και φουλ περιεργος για το τι γινεται στο δρομο!)

Του πηρα ενα μεγαλυτερο (60 cm μηκος) για να εχει χωρο! Ειχα μια μικρη ''δυσκολια'' στο πως να τον παρω απο το ενα κλουβι στο αλλο, αλλα ολα εγιναν πολυ ηρεμα(και το καναρινι μου ακομα πιο ηρεμο) σε ενα σκοτεινο δωματιο! Μολις τον μετεφερα, του εδωσα και μαρουλακι και ολα καλα! Τον παρατηρουσα αρκετη ωρα, για να δω αν θα βρει την ποτιστρα του,τις ταιστρες του κτλ. Ειχε μια δυσκολια αρχικα να πεταξει απο τη μια πατηθρα στην αλλη(δεν μπορουσε μαλλον να υπολογισει την αποσταση), αλλα τελικα προσαρμοστηκε και σε αυτο! Ειχα επισης ενα φοβο για το αν θα φοβηθει τοσο που να μην κελαιδησει. Ολα ομως λυθηκαν μετα απο λιγη ωρα! Το καναρινακι μου χοροπηδαει ανεμελο στις πατηθρες του και κελαιδαει ανετος! Επισης, σημερα παρατηρησα πως γινεται σιγα σιγα ανεκτικος στο χερι μου εντος του κλουβιου, χωρις να χτυπαει στα καγκελα σαν παλαβος.Ισως το οτι καθε μερα που γυρναω απο τη δουλεια καθομαι μαζι του και με βλεπει κανει δουλεια!👍

Ηθελα επισης να μοιραστω καποιες σκεψεις μου με αφορμη το ποσο φροντιζουμε τα πουλακια μας. Ο Peachy ειναι το πρωτο πουλακι το οποιο εχω αναλαβει εγω. Και σκεφτομουν πως θελω να τον εχω οσο πιο ευτυχισμενο γινεται, οσο κι αν αυτο μπορει να κοστισει. Σκεφτομαι πως το πουλακι αυτο αγοραστηκε απο Petshop.Αν δεν τον αγοραζε ποτε κανεις; Γιατι τωρα που αγοραστηκε να μην ζησει οσο καλυτερα μπορει; Τι νοημα εχει να ερχονται στα χερια μας και να ζουν μια ζωη οπως στο Petshop?Τα πουλακια μας αξιζουν πολλα, οπως καθε ζωακι, οπως κι εμεις. Ειναι κριμα να μην τους παρεχουμε ο,τι καλυτερο για τον λιγο αυτο καιρο που θα ειναι κοντα μας και εξαρτωνται απο εμας.Χαιρομαι ειλικρινα που σε αυτο τον ιστοτοπο ''βλεπω'' ατομα που ενδιαφερονται πραγματικα για τα πουλακια τους. Και χαιρομαι που κι εγω εχω μαθει τοσα πολλα για το δικο μου πουλακι μεσα απο εσας, κι ας τον εχω μια εβδομαδα!
 
Μπράβο Λαμπρινή για τις πολύ ωραίες και ορθές σκέψεις σου. Υποκλίνομαι.
Επί του θέματος τώρα, το μεσαίο κλαράκι είναι αχρείαστο και κόβει χώρο από το πέταγμα του πουλιού. Θα σου πρότεινα να το αφαιρέσεις.
Επίσης αν το πουλάκι διαβιώνει έξω, χρειάζεται κατάλληλη προστασία από τα αρπακτικά, διότι διαφορετικά ενδεχομένως να το χάσεις. Κι ακόμα, όχι μέσα - έξω με θερμοκρασιακές διαφορές άνω των 5 βαθμών, διότι τότε κινδυνεύει από κρύωμα.
Εύχομαι να τον χαρείς για πολλά - πολλά χρόνια.
 
το μεσαίο κλαράκι είναι αχρείαστο και κόβει χώρο από το πέταγμα του πουλιού. Θα σου πρότεινα να το αφαιρέσεις.
Ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη! Θα τη ακολουθησω!

Επίσης αν το πουλάκι διαβιώνει έξω, χρειάζεται κατάλληλη προστασία από τα αρπακτικά, διότι διαφορετικά ενδεχομένως να το χάσεις. Κι ακόμα, όχι μέσα - έξω με θερμοκρασιακές διαφορές άνω των 5 βαθμών, διότι τότε κινδυνεύει από κρύωμα.
Εχω φροντισει για προστασια απο αρπακτικα με ειδικο πλεγμα! Το καναρινακι το εχω εξω μονιμα, γιατι το λυπαμαι να το εχω μεσα στο σπιτι με κλειστα πατζουρια οταν λειπω για τη δουλεια τα πρωινα! Θελω να ειναι εξω και να ζει τη μερα οπως πρεπει, ανατολη με δυση, χωρις αυτο ωστοσο να σημαινει πως το εχω παραμελημενο! Καθε μερα ασχολουμαι μαζι του!
 
καλορίζικο το νέο σου σπιτικό Peachy !
Λαμπρινή, δες λίγο την απόσταση της πατήθρας από τα κάγκελα. Να μην τα ακουμπάει η ουρίτσα του γιατί θα τσαλακωθεί.
όταν βγάλεις την μεσαία πατήθρα, φρόντισε να βάλεις κάποια από τις άλλες δυο πιο ψηλά, στα πουλάκια γενικώς αρέσει να κάθονται και να κοιμούνται όσο πιο ψηλά γίνεται
 
Καλορίζικο το καινούριο του διαμέρισμα. Πολύ ωραίο και ευρύχωρο. Κι εγώ τις ίδιες σκέψεις κάνω για τα πουλάκια που φροντίζω. Θέλω όσο περνάει από το χερι μου να τους παρέχω την καλύτερη δυνατή διαβίωση. Χαίρομαι να τα βλέπω ζωηρά και χαρουμενα.
 
.. Από τις ποιο καλές και οικονομικές λύσεις η ζευγαρώστρα των 60εκ.. Ακόμη και για ένα καναρίνι. εγώ θα άλλαζα λίγο τις θέσεις στις πατήθρες.. Κρίνω πως η αριστερή και η δεξιά είναι πολύ κοντά στα πλευρικά τοιχώματα του κλουβιού, άρα το πουλί κατά την περιστροφή του θα ''τραυματίζει'' την ουρά του. Επισημαίνω τις νέες θέσεις με κόκκινο

02-20171204.webp

αλλά σου περνώ και ένα παλαιότερο θέμα με φωτό..
https://community.petbirds.gr/threads/Στήσιμο-κλουβιού-60εκ-ανά-περίπτωση.28822/
.. Θα βοηθηθείς σίγουρα!
 
Back
Top