Φροντίδα Το νέο κλουβί του κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dimitre
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dimitre

PB New Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2022
Μηνύματα
122
Πόλη
Καστοριά
Το νεο του κλουβι.Λιγο μεγαλυτερο 87χ83χ54 εξωτερικες διαστασεις.Εβαλα φ14 καβιλιες για πατηθρες. Νομιζω οτι για κοκατιλ το φ14 ειναι ιδανικο.
_X5A3996..jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Dimitre Τώρα το πρόσεξα...
Οι πατήθρες που είναι σαν βέργα είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και άλλα προβλήματα των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του. Επίσης πρόσθεσε μέσα και παιχνίδια από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα τεμαχισει καθώς και παιχνίδια αναζήτησης τροφής ώστε να απασχοληθει το μυαλό του
 
@Dimitre
Η φωλιά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη έτσι, ώστε να μπαίνει για όσο διάστημα χρειάζεται, και να βγαίνει όταν δεν είναι απαραίτητη , και όχι να είναι μόνιμο αξεσουάρ.
Πιστεύω ότι είναι λάθος η τοποθέτηση της στο εσωτερικό μέρος σε συνεχόμενη βάση.
Επίσης τα περισσότερα είδη παπαγάλων προτιμούν τις εξωτερικές φωλιές.
Thread 'Φωλιές παπαγάλων και υλικά επίστρωσης' https://community.petbirds.gr/threads/Φωλιές-παπαγάλων-και-υλικά-επίστρωσης.17822/
 
Ο αρχικός στοχος είναι να μην λερώνεται ο χωρος εξω από το κλουβί. Δεύτερο να μένει καθαρο το νερο και το φαι. Το φ14 επιλέχθηκε μετα από πολλές δοκιμές και παρατήρηση των πουλιών.
Όταν πηρα το πρώτο μου κοκατιλ ,παρατήρησα ότι περπατούσε κάτω στη σχαρα περιμετρικά. Έτσι επιλέχθηκε να γίνει αυτος ο ξύλινος περιμετρικος διάδρομος ώστε να περπατάνε ανετα.
Η σκαλα για το τσαμπι του κεχρι κατασκευάστηκε αποκλειστικά για αυτο τον λογο, μετα απο πολλες δοκιμες .Εχουν μπει ανα 3,5 ποστους τα σκαλια για να χωραει ανετα το τσαμπι και φυσικα να μην πεφτουν εξω οι φλουδες.
Αλλαξα την πλατη οπως φαίνεται στην πρώτη φωτο που ανεβασα και έβαλα πλαστικο τζαμι ωστε να μπαίνει φως.
Εχει μπει φωτισμος led .
Η φωλιά θα φτιαχτεί την άνοιξη.
_X5A4003.webp_X5A4005.webp_X5A4008.webp_X5A4010.webp_X5A4011.webp_X5A4014.webp_X5A4004.webp
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Back
Top