Γενικά Το νέο μέλος της παπαγαλοπαρεας μου!

Πόλη
Αθήνα
Όνομα
Γιάννης
Λοιπόν όλο τον καιρό που έχω να γράψω έχουν αλλάξει πάρα πολλά στην παπαγαλοπαρέα μου. Αρχικά είχα την Τζούελ τον Ρίκο(κοκατιλ) την Πέπη τον Snow και τελευταίο μέλος την bluebell(Lovebirds)!Σας επισυνάπτω φωτογραφίες με τη σειρά που τα ανέφερα:

D08B8CC4-4ECC-4974-88B5-06E67E68A9EE.webp9BCA8D1A-7810-4F36-ACC5-0B4C80313C5D.webp0BF92A48-E025-4DCC-BD5A-E60D3CD6BD11.webp489EE00A-3E52-4DAA-9C40-FBF1442D3630.webp
E2FAA226-359D-4F41-B5B7-54892893B889.webp

Δυστυχώς και πονάω πολύ που το λέω από αυτά τα πέντε πολυαγαπημένα μου μέλη έχουν μείνει μόνο τα δύο…😭 Η πρωτη και το πρωτο μου ημερο πουλακι που ειχα ποτε η Τζουελ την εχω ακομα και την αγαπω απειρα δε μπορω να φανταστω την ζωη μου χωρις την πρωινη της φωνη.Δευτερος ειναι ο ρικο με τον οποιο ζησαμε παρα πολλα αλλα δυστυχως στο τελος δεν τα καταφερε. Ήταν πουλάκι από petshop και όλοι ξέρουμε πως οι πιθανότητες να έχουνε κάποιο μικρόβιο μέσα τους καθώς συνωστίζονται πάρα πολλά μαζί είναι πάρα πολλές δυστυχώς εδώ και 4 μήνες τον έχω χάσει καθώς διαγνώστηκε με e-coli(Escherichia coli) ή όπως μου είχε πει γιατρός την είχε μέσα του αλλά άργησε να εκδηλωθεί στον αυξανομενο αριθμο που του δημιουργησε το προβλημα.Είχε ξεκινήσει και έκανε τα περιττώματα με σπορακια καθως δε χώνευε. Ξεκίνησα θεραπεία χωρίς να δω(Αλλαξα και πτηνιατρο σε ολη την φαση) αποτέλεσμα.Ξεκίνησα να το ταΐζω αλεσμένα πελλετ και τον ταιζα λιγο εξτρα κρεμα να τον ανεβασω σωματικα καθώς είχε χάσει αρκετό βάρος κάτι που παρατηρούσα καθημερινα. Είναι κάτι που με πληγώνει και με στεναχωρεί πάρα πολύ κάθε φορά που το σκέφτομαι καθώς έζησα πολλά μαζί του τον τελευταίο καιρό πριν με αφήσει είχα καταφέρει να τον κάνω να ανεβαίνει πάνω μου να μου τραγουδάει και να μη με φοβάται καθόλου μου έδωσε το 100 τοις 100 της εμπιστοσύνης του και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτό. Ήταν επίσης το πρώτο πουλάκι που συνέβαλε με την τζουελ και μου δώσαν απογόνους και ήτανε μια πολύ ευχάριστη διαδικασία και μια πολύ όμορφη εμπειρία που δεν θα άλλαζα ποτέ . Η Τρίτη είναι η πολυ αγαπημένη μου Πέπη την οποία δυστυχώς δεν την εχω πλεον και επίσης δεν θα μπορεσω να την ξεχάσω ποτέ…ευτυχως το συγκεκριμένο πουλάκι μου ήταν αρκετά υγιές και πολύ χαρούμενο και το μεγαλωσα με ολη μου την αγαπη απο 14 ημερων,ειχε ενα πολυ ασχημο και βαρβαρο θανατο που αν ηταν ευκολο δε θα ηθελα να το σηζητησω,το μονο που μπορω να πω οτι για την απωλεια της ευθύνεται το επόμενο πουλάκι…Ο ατακτος και σκανταλιαρης snow ειναι μια χαρα!Ειναι το πιο σκανταλιαρικο και σκατ*παιδο.😂Παρα το μεγεθος του αυτα που κανει αρμοζουν με πουλι τεραστιου μεγεθος το λιγοτερο γυπα,ειναι ενας μικρος δαιμονας που παρ ολα αυτα εγω τον λατρευω! ❤️ Και τελευταία έρχεται η Bluebell. Ακόμα ένα δυσάρεστο γεγονός επίσης η Bluebell δε βρίσκεται μαζί μας. Το συγκεκριμένο πουλάκι το είχα βρει τυχαία σε μία αγγελία στο fb και προτίμησα να το πάρω καθώς είχε την λεγόμενη δυσμορφία στα πόδια(splayed legs), το πήρα μόνο και μόνο για ένα σκοπό ήθελα να το κάνω καλά και να του λύσω το πρόβλημα και να μπορέσω να το δω κι αυτό ευτυχισμένο καθώς δεν είχε τίποτα διαφορετικό από τα άλλα πουλάκια. Λόγω αυτού του προβλήματος όμως στην μετέπειτα ζωή της αντιμετωπίζε διάφορα προβλήματα και συγκεκριμένα περισσότερα διατροφικα. Σε όλη της τη ζωή από την θυμάμαι είχα αναφέρει και εδώ στο forum κάποια πράγματα που με παραξενεύαν,είναι ότι δεν έπαιρνε καθόλου εύκολα βάρος παρόλη την σωστή συζήτηση και τα απαραίτητα θρεπτικά στατικά που φρόντιζα να είχε καθημερινά διαθέσιμα δεν έβλεπα το ιδανικό βάρος που θα έπρεπε να είχε σύμφωνα με την ηλικία της.Δεν έπαιρνε καθόλου εύκολα βάρος παρόλη την σωστή σιτιση και τα απαραίτητα θρεπτικά στατικά που φρόντιζα να είχε καθημερινά διαθέσιμα δεν έβλεπα το ιδανικό βάρος που θα έπρεπε να είχε σύμφωνα με την ηλικία τησ. Πριν 2 μήνες που δυστυχώς πέθανε είχα παρατηρήσει ότι αντί να παίρνει βάρος ή έστω να παραμένει στο σταθερό άρχισε να χάνει ραγδαία… Πήγαμε στο γιατρό κάναμε τις εξετάσεις οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς καθώς δεν είχε κάποιο πρόβλημα στην υγεία της ήταν όλα καθαρά.Εστειλα δείγμα στην Κομοτηνή επίσης πήρα τα ίδια αποτελέσματα και από κει. Παρόλη την στεναχώρια και την δυσκολίες πηρα την απόφαση και ζήτησα επίσης και νεκροψία η οποία πάλι δεν εδωσε κάποια απάντηση οπότε καταλαβαίνετε ότι μέχρι και σήμερα με τρώει η στεναχώρια και η έννοια το πως αυτό το ζωάκι κατέληξε καθως περα απο το τι αδυνατιζε δεν εβρισκα το λογω.Αυτά τα δυσάρεστα και δυστυχώς ήτανε πάρα πολλά και ξέρω πόσο πολύ θα στεναχωρηθείτε εδώ μέσα είναι κάτι που με πονάει πάρα πολύ και ας μη φαίνεται στον τρόπο που τα γράφω η εστω αν φαινεται ειναι ακομη χειροτερο καθως αν πεφτουν τα ματια μου στη συλλογη φωτογραφιων του κινητου μου και βλεπω αυτα τα ματακια με πιανουν τα κλαματα…Τελος παντων μη το πολυλογω στο θεμα μας και στην παρουσιαση που εχω για εσας!Εδω και δυο μερες εχω ενα νεο μελος που μου κεντρισε το ενδιαφερον απο την πρωτη στιγμη!Ειχα παει οπως καθε 2 βδομάδες να προμηθευτω νεα καλουδια για τα μωρακια μου και επεσε στην αντιληψη μου αυτο το πλασμα.Ξερω ξερω τα petshop δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα οποιος ηταν στη θεση μου αν εβλεπε τις φιγουρες που μου εκανε δεν θα τον αφηνε απολαυστε τον Ρικι❤️:1A8A8B85-62EE-40C9-A304-60E45E56D3B7.webp
Και ενα βιντεακι bonus:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Αχ βρε Γιάννη τι στεναχώριες πέρασες. Δυστυχώς, κάποια πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Εύχομαι να χαίρεσαι τα υπόλοιπα και το νέο μέλος (το οποίο είναι και αυτό κουκλί 🤩).

Back