Γενικά Το νέο μας κόκκινο χιονέ καναρίνι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Καλημέρα σε όλους. Χθες απέκτησα ένα όμορφο κόκκινο χιονέ καναρίνι! σύντομα θα προσπαθήσω να στείλω φώτο. το πήρα από πετ παρόλο που το αποφεύγω γιατι τα πιο πολλά πουλάκια είναι ταλαιπωρημένα και άρρωστα. Μου είπαν πως το πήραν από χομπίστα εκτροφέα. είναι πανέμορφο και δείχνει μια χαρά από υγεία. Έχει ένα απλό άσπρο πλαστικό δαχτυλίδι. Φαίνεται από τα ποδια του και τα νύχια του πως είναι φετινό. μπήκε ασφαλώς σε καραντίνα, μόνο του σε μια ζευγαρώστρα για να πετάξει λίγο και ήδη σήμερα λέει τα πρώτα του τραγουδάκια.
  • έκτος από αυγά και μήλο τι άλλο προτείνετε να του δώσω μιας και δεν ξέρω την διατροφή του ως τώρα;
  • αν ως την άνοιξη όλα βαίνουν καλώς θα ήθελα να τον ζευγαρώσω; Πρότείνετε μία καναρινούλα κόκκινη σαν αυτόν;
  • έχω 2 όμορφες φετινές δικές μου.. Μία κίτρινη και μία καφέ..χρωματικά το αποτέλεσμα ποιο θα ήταν με κάποια από αυτές;
ευχαριστω
 
Να το χαρείς τον νέο σου φίλο. Πρώτα θές ένα καλό συσκευασμένο μείγμα σπόρων. Δυο τρείς φορές την εβδομάδα άρχισε να δοκιμάζεις σε μικρές ποσότητες και απο ένα είδος κάθε φορά κάποια χόρτα ή λαχανικά.Φρούτα βάζε μια φορά την εβδομάδα.Αν βρείς έξτρα σπόρους πχ περίλλα, βάζε μια φορά την εβδομάδα μισό κουταλάκι. Όλα αυτά μέχρι πρίν την αναπαραγωγή. Τότε τα ξαναλέμε. Δες το άρθο για όλες αυτές τις τροφές εδώ (τα λινκς θα λειτουργήσουν σε λίγο).
Με την κίτρινη θα βγάλει πορτοκαλί.
Με την καφέ παρδαλά, χαλκόχρουν.
Ενδεδειγμένο ζευγάρι θα είναι μια κόκκινη εντόνου πτερώματος,όπου και θα δώσει μόνο κόκκινα.
Σε κάθε περίπτωση πρόσεχε την σκληρότητα του πτερώματος, ειδικά στην κίτρινη ή την κοκκινη που θα πάρεις.
*να προσθέσω οτι, αν και δύσκολα, μπορείς να βρείς κυρίαρχο λευκό που να κρύβει το κόκκινο. Τότε θα έχεις 50-50 θεωρητική πιθανότητα σε λευκά κυρίαρχα και κόκκινα.
Αν βάλεις λευκο υπολειπόμενο θα έχεις μόνο κόκκινα φορείς λευκού υπολειπόμενου.
 
σε ευχαριστώ. Ο πίνακας με τα φυτά που μπορούν να φάνε πολύ καλός.. Βοήθησε με λίγο με την σκλυρότητα του πτερώματος.. Τι εννοείς;
 
. Βοήθησε με λίγο με την σκλυρότητα του πτερώματος.. Τι εννοείς;
Στα πουλιά υπάρχει διαβάθμιση σε αυτή την ποιοτική μεταβλητή. Ο κανόνας λέει πως ειδικά στα λιποχρωμικά ζευγαρώνουμε πουλια με αντίθετο πτέρωμα απο άποψη μαλακού/σκληρού. Συνήθως τα χιονέ είναι μαλακόπτερα ενώ τα έντονα σκληρόπτερα.Αν βάλεις δύο χιονέ μαζί ή που θα έχεις ένα πολύ δυσάρεστο θέμα με κύστες ή που η ασπρίλα θα έχει πολύ άσχημη κατανομή.Αν βάλεις δύο έντονα μαζί μπορεί να έχεις κενά στη διαμόρφωση του πτερώματος. Για να τα αποφύγεις αυτά βάζεις χιονέ με έντονο πουλί.
Δές εδώ.
 
Να σου ζήσει! Το άσπρο πλαστικό δαχτυλίδι που φέρει στο ποδαράκι του δυστυχώς δε μπορεί να σου δώσει καμία πληροφορία για το πουλάκι. Προφανώς ο εκτροφέας δεν ανήκει σε κάποιο σύλλογο και τα χρησιμοποιεί για να τα διακρίνει. Μπράβο σου που κράτησες καραντίνα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τα πουλάκια που ήδη έχουμε, αλλά και για το νέο πουλάκι που μπήκε στο κοπάδι μας. Αφού ενδιαφέρεσαι για αναπαραγωγή, η καλύτερη επιλογή είναι μια κανάρα έντονο κόκκινο λιποχρωμικό.
Περιμένουμε φωτογραφία να το καμαρώσουμε!
 
πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.. Θα προσπαθήσω να καταλάβω τον τύπο πτερώματός.. Να είναι ειλικρινής παρόλο που φροντίζω πολύ καλά θεωρώ τα καναρινάκια μου για τον τύπο πτερώματος έχω άγνοια.. Ευκαιρία να γίνω καλύτερος!άρα για τον φιλαράκο μου θα χρειαστώ νύφη με σκληρό πτέρωμα.. Να σας πω την αλήθεια θα προτιμούσα να μπορούσαν να διαλέξουν μόνα τους την σύντροφο τους!

Παναγιώτα σε ευχαριστώ και σένα.. Καραντίνα αυστηρή μάλιστα. Πόσα πουλάκια άραγε και από καλούς χομπίστες εκτροφείς δεν έχουν βρεθεί σε πετ σόπ?πιστεύω όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις τέτοιες.. Πάντως τον βλέπω χαρούμενο στο καινούργιο του σπίτι και η μικρή μου εμπειρία λέει ότι προκειται για αξιόλογο πουλάκι!
 
Να τον χαίρεσαι Γιώργο μου!
Ξεκίνα ήδη αναζήτηση για νύφη! 😉
άρα για τον φιλαράκο μου θα χρειαστώ νύφη με σκληρό πτέρωμα..
Ναι μωρέ να του πάρεις μια κοκκινούλα έντονη όπως είπε και ο Δημήτρης να βγάλεις κόκκινα μικρά! Όσο για τις άλλες όμορφες κυρίες σου να έρθεις να σου δώσω εγώ γαμπρούς σε ό,τι χρώμα θέλεις! Και όλοι τραγουδάνε σαν τρελοί έτσι όχι αστεία 😀
Και εγώ περιμένω φώτο να το καμαρώσω!

πόσα πουλάκια άραγε και από καλούς χομπίστες εκτροφείς δεν έχουν βρεθεί σε πετ σόπ?
Πολλοί είναι οι χομπίστες που για να βγάλουν κάποιο εισόδημα δίνουν τα πουλάκια τους σε πετ σοπ. Εγώ προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ, προτιμώ να τα χαρίσω σε κάποιον που θα τα αγαπάει και θα τα φροντίζει, αλλά όλοι είμαστε διαφορετικοί!
 
καλημέρα! Σε ευχαριστώ Αλίκη για το προξενιό! Θα το έχω υπόψη μου.. Ο κοκκινούλης είναι μια χαρά και κελαηδάει πολύ καλά μάλιστα. Έχετε δίκιο, μια κατακόκκινη γυναίκα χρειάζεται! Θα έχω το νου μου!
 
καλησπέρα σε όλους.. Ο φιλος μου πάει μια χαρά! Διάβασα με προσοχή τα άρθρα του φόρουμ για τις χρωστικές στα καναρίνια κόκκινου παράγοντα.. Ομολογώ πως μπερδεύτηκα λίγο.. Θέλω απλά να διατηρήσει το χρώμα του και να τον ζευγαρώσω με μία κατακόκκινη κανάρa με σκοπό να πάρω κόκκινα μικρά.. Πρέπει να του δίνω κάποια χρωστική και αν ναι τι προτείνετε; Αν δεν του δώσω τίποτα θα ξεβάψει; του έδωσα πάντως τριμένο καρότο άλλα δεν το τρώει.. Ευχαριστώ.
 
ομολογώ πως μπερδεύτηκα λίγο..
Λογικό! Σε αυτό το θέμα θα βρεις πολλές πληροφορίες!
Από κει και πέρα για μένα βρες μια οικονομική χρωστικη και του χρόνου στην πτεροροια δοκίμασε να το βάψεις.
Και εγώ φέτος πρώτη φορά είπα να δοκιμάσω να βάψω τα κόκκινα μωσαικα μου. Προσωπικά δεν έχω μεγάλη εμπειρία στο βάψιμο καναρινιών κόκκινου παράγοντα. Εγώ φέτος για πρώτη φορά χρησιμοποίησα αυτή τη χρωστική και με έχει βολέψει στο τρόπο χορήγησής της (την ανακατεύω μαζί με ξηρή αυγοτροφή). Τώρα για το αποτέλεσμα δε ξέρω ακόμα... Θα μάθω μόλις ολοκληρωθεί η πτερόρία!
Η μόνη διαφορά είναι πως εσύ θα πρέπει να ξεκινήσεις να χορηγεις χρωστικη στην αυγοτροφη πριν καν κάνουν αυγά. Και συνεχίζεις να δίνεις μέχρι να ολοκληρωθεί η πτεροροια. Για αρχή έχω εγώ να σου δανεισω χρωστικη που μου έχει μείνει... 😉

αν δεν του δώσω τίποτα θα ξεβάψει;
Ναι.. Θα έχει ένα αχνο πορτοκαλοκοκκινο χρώμα.

του έδωσα πάντως τριμένο καρότο άλλα δεν το τρώει..
Χρώμα δίνουν πολλά τρόφιμα όπως το παντζαρι το καρότο ο σπόρος καμελινα. Αν δεν τρώει τα λαχανικά που βοηθάνε στο χρώμα μπορείς να τους το δώσεις μέσω σπιτικης αυγοτροφης. Έχεις δοκιμάσει ποτέ να τους φτιάξεις; :)
Πάντως όσα τρόφιμα με χρώμα και να τους δώσεις αν δε δώσεις χρωστικη δε θα αποκτήσει το κόκκινο που πρέπει. Από κει και πέρα είναι στη δική σου επιλογή! Ειδικά αν δεν τα πας σε εκθέσεις.. 😉
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι.. Θα έχει ένα αχνο πορτοκαλοκοκκινο χρώμα.
Εδώ σε έχασα. Γιατί; Τα φτερά δεν είναι νεκρά; Μόνο τα νέα φτεράκια που άν βγάλει μέχρι την άλλη πτερόρροια δεν θα έχουν πιο αχνό χρώμα;

*μάλλον εννοείς του χρόνου στην πτερόρροια.
Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να δίνει κάτι, δεν θα πορτοκαλίσει.
 
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.. Από ότι κατάλαβα όλα γίνονται στην πτερόρροια.. Το πουλάκι φαίνεται πως έχει περάσει πρερόρροια. Θα προσπαθήσω να εμπλουτήσω την διατροφή του πάντως.. Θα δοκιμάσω πάντως και την αυγοτροφή να φτιάξω..στο ίντερνετ βρήκα συσκευασμένες επώνυμες αυγοτροφες με χρωστικές μέσα. Π.χ manitoba pate red. Ποια είναι η γνώμη σας για τα προιόντα αυτα;
 
στο ίντερνετ βρήκα συσκευασμένες επώνυμες αυγοτροφες με χρωστικές μέσα. Π.χ manitoba pate red. Ποια είναι η γνώμη σας για τα προιόντα αυτα;
Είναι καλά. Όταν τα ανοίξεις θέλουν ψυγείο.
Αλλά αν πάς για βάψιμο του χρόνου, άρχισε απο τώρα να εισάγεις και να προσπαθείς ξηρή αυγοτροφή που είναι πιο ευχρηστη σε τέτοια ζητήματα.
Όπως λέει και το άρθρο, γενικά, μπορείς να δίνεις βητα καροτίνη για βάθος χρώματος και άλλα, σε ξηρή αυγοτροφή και μέχρι να προσθέσεις τις χρωστικές. Πειραματίσου.
 
*μάλλον εννοείς του χρόνου στην πτερόρροια.
Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να δίνει κάτι, δεν θα πορτοκαλίσει.
Αυτό ακριβώς! Τώρα ότι και να δώσει δε θα αλλάξει το χρώμα του.. απλά απ ότι έχω διαβάσει και το ξαναλέω είναι πως η χρωστικη πρέπει να δοθεί στα κόκκινα πριν καν γεννησουν τα αυγά.

Πειραματίσου.
Δες ποιες χρωστικες υπάρχουν διάβασε τα άρθρα κι τα θέματα που έχουμε στο φόρουμ μας και ξεκινά να δοκιμάζεις. Δεν υπάρχει καλύτερη συμβουλή. Οι γνώμες είναι τόσες πολλές και ο καθένας χρησιμοποιεί κάτι άλλο κι άλλο συνδυασμό που θα μπερδευτεις πολύ χειρότερα. Για μένα με ένα καναρινια μην ξοδευτεις να πάρεις και βήτα καροτινη και καταξανθινη κτλ κτλ (το κάθε σκευάσματα έχει τουλάχιστον 12 ευρώ και είναι πολλή μεγάλη η ποσότητα δεν σε συμφερει οικονομικα).
Εγώ όπως σου είπα πήρα 2 σκευάσματα της beaphar intensief και μου έχει περρισεψει αρκετή ποσότητα. Θα δω ημερομηνία λήξης και αν θες στη δίνω να ξεκινήσεις με αυτή φέτος την άνοιξη. Εγώ ούτως ή άλλως αν μου μείνει θα την πετάξω οπότε γιατί να μην πάει κάπου να κάνει δουλειά;

στο ίντερνετ βρήκα συσκευασμένες επώνυμες αυγοτροφες με χρωστικές μέσα. Π.χ manitoba pate red. Ποια είναι η γνώμη σας για τα προιόντα αυτα;
Θα σου πω πάλι την προσωπική μου γνώμη. Δεν μ αρέσει που την χρωστικη των έχει ήδη μέρα η αυγοτροφη. Προτιμώ να την προσθέτω εγώ.. Δε ξέρω γιατί.. απλά δε ξέρω τι χρωστικη βάζουν αν είναι στην σωστή αναλογία κτλ. Βρες μια καλή αυγοτροφη (ξηρή ή πατε) που τρώει ο κύριος κι του αρέσει και όταν έρθει η ώρα πρόσθεσε την χρωστικη που εσύ θα επιλέξεις στην ποσότητα που πρέπει. :)
 
καλημέρα σε όλους.χρήσιμες οι συμβουλές σας όπως πάντα. Θα τις ακολουθήσω.Αλίκη σε ευχαριστώ, αν υπάρχει δυνατότητα και δεν χρειάζεσαι την χρωστική σου θα μου είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ.
 
Αλίκη σε ευχαριστώ, αν υπάρχει δυνατότητα και δεν χρειάζεσαι την χρωστική σου θα μου είναι χρήσιμη. Ευχαριστώ
Εννοείται και με πολλή χαρά! Απλά να δω μήπως τος ημερομηνίες λήξης και να σου πω! 😉
 
Να σου ζήσει το νέο κόκκινο φιλαράκι σου! Με το καλό να του βρεις και ένα αξιόλογο ταίρι!

Περιμένουμε και φωτογραφίες του, όποτε μπορέσεις, για να τον θαυμάσουμε! Έχω μία αδυναμία στα κόκκινα λιποχρωμικά! 🙂
 
σε ευχαριστω Αμβρόσιε! αναζητώ ήδη μία αξιόλογη νύφη!
 
Back
Top