Γενικά Το νέο μου ζευγαράκι καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Ευχαριστώ πολύ! Δεν άντεξα το χαμό της καναρινούλας μου κι έτρεξα να υιοθετήσω άλλα δύο καναρινάκια!
[automerge]1601398206[/automerge]
@Elli Ευχαριστώ καλή μου Έλλη! Κι εγώ αρχικά θα έπερνα μόνο τον αρσενικό σκουφάτο ( έχω άλλα 7 καναρινάκια απόγονοι της κανάρας που έφυγε) αλλά μετά είδα και το θηλυκό που ήταν ίδιο με το Ρικουλάκι που έχασα. Δεν άντεξα στον πειρασμό και πήρα και τα δύο!
[automerge]1601398249[/automerge]
@ΜΑΡΙΑαα Ευχαριστώ πολύ! Κι εσείς να χαίρεστε τα δικά σας!
[automerge]1601398272[/automerge]
@Katerina70 Ευχαριστώ πολύ!
 
@Mina Καλα εκανες και πηρες και τα δυο! Θα κανουν παρεουλα και με το καλο να ερθουν και τα μωρακια τους οταν θα ερθει η περιοδος αναπαραγωγης! 😍 Οσο για την καναρινουλα να σκεφτεσαι οτι καποιος θα την επιασε και το καναρινακι θα καλοπερναει τωρα 😁! Μην στεναχωριεσαι (ομως ξερω ποσο στεναχωριεσαι) αλλα εχεις τωρα νεο ζευγαρακι που θα σε κανει χαρουμενη! Και παλι να τα χαιρεσαι!
 
@Mina , καλότυχα να είναι τα πουλιά και εύχομαι να σε συντροφεύουν για πολλά - πολλά χρόνια.
Πες μας...
ποιο είναι ποιο (αρσενικό δλδ και θηλυκό)
τα πήρες από κατάστημα / ιδιώτη
ποια είναι η ηλικία τους
σκοπεύεις να τα χωρίσεις σε διαφορετικά κλουβιά, τώρα που πλέον η περίοδος της αναπαραγωγής τους έχει παρέλθη
η τροφή που χρησιμοποιείς είναι κάποιας μάρκας ή χύμα;
 
@ianos Καλησπέρα κι από μένα κι ευχαριστώ για τις ευχές και την ανταπόκριση! Τα πήρα από κατάστημα της περιοχής μου που ξέρω καλά κι έχω πάρει κι άλλα πουλιά. Όταν έχασα την κανάρα μου, έπαθα σοκ και για να νιώσω ίσως λίγο καλύτερα έτρεξα να πάρω νέα πουλιά. Ο σκουφάτος είναι ο αρσενικός και το άλλο θηλυκό το οποίο μου έκλεψε το ενδιαφέρον γιατί έμοιαζε απίστευτα στην καναρινούλα που έχασα. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Προς το παρόν θα τα αφήσω μαζί, γιατί δείξανε αμέσως συμπάθεια το ένα με το άλλο. Ταΐζονται ήδη μεταξύ τους! Αργότερα, θα δω τι θα κάνω. Σκέφτομαι να πάρω και μια μεγαλύτερη κλούβα. Έχω άλλα εφτά καναρινάκια...
[automerge]1601405287[/automerge]
@Tony Forpus Ευχαριστώ πολύ!
 
Δεν περίμενα ποτέ, ότι θα αγαπούσα τόσο πολύ τα καναρίνια. Ο πατέρας μου είχε όταν ήμουν παιδί και μεγάλωσα με αυτά, αλλά δεν περίμενα τέτοια λατρεία! Μέχρι που μου κάνανε δώρο το πρώτο μου καναρινάκι, το Ρίκο! Ήταν πολύ παιχνιδιάρικο, το έβγαζα έξω από το κλουβί, καθόταν στον ώμο μου, στο χέρι μου, άκουγε στο όνομά του, περάσαμε μαζί εύκολα και δύσκολα. Πέρασε δυστοκία πριν 2 μήνες και το έσωσα στο παρά πεντε. Μου χάρισε 7 πανέμορφα καναρινάκια τα οποία τα έχω ακόμα μαζί μου και τα λατρεύω. Κανένα καναρίνι δεν είχε την κοινωνικότητά του και την τσαχπινιά του! Ήταν ένα χαρούμενο καναρίνι που το έχασα από λάθος μου. Όταν γνώρισα αυτό το καναρινάκι, που το λάτρεψα, λάτρεψα και όλα τα καναρίνια του κόσμου! Ελπίζω να το έχει βρει κάποιος και να είναι καλά!
 
Την ημέρα που πέθανε ο πατέρας μου, (πριν δυό χρόνια) το καναρινάκι ενώ μέχρι τότε ήταν ένα χαρούμενο πουλί και ''κελαηδούσε'' εκείνη τη μέρα δεν έβγαλε κιχ! Ήταν μελαγχολικό. Τελικά, τα καναρίνια δεν είναι μόνο για να μας κελαηδάνε ή για να τα καμαρώνουμε. Έχουν δυνατό ένστικτο κι ευαισθησίες. Και μας το δείχνουν. Φτάνει να μας εμπιστευτούν!
 
Προς το παρόν θα τα αφήσω μαζί, γιατί δείξανε αμέσως συμπάθεια το ένα με το άλλο. Ταΐζονται ήδη μεταξύ τους! Αργότερα, θα δω τι θα κάνω. Σκέφτομαι να πάρω και μια μεγαλύτερη κλούβα. Έχω άλλα εφτά καναρινάκια...
Πολύ φοβάμαι ότι το τάισμα στα καναρίνια σημαίνει, όχι ακριβώς εξοικείωση και παρέα, αλλά και ερωτική διάθεση. Και η εποχή που διανύουμε δεν ενδείκνυται για αναπαραγωγή, λόγω του μειούμενου φωτός ( σε διάρκεια και σε ένταση), αλλά και επειδή συνήθως ένα καλά "ρυθμισμένο" καναρίνι, αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει την πτερόρροια και μπαίνει σε φάση ξεκούρασης, έως την άνοιξη, που είναι και η ιδανική φάση για ζευγαρώματα. Επομένως θα σου προτείνω να τα χωρίσεις...και μάλιστα να μην τα βάλεις σε κλουβιά με τα άλλα σου καναρίνια για 40 ημέρες (ούτε και να μπερδέψεις τα ίδια σύνεργα, π.χ. ποτίστρες κλπ), ώστε να διαπιστώσεις ότι τα πουλάκια είναι υγιή και δεν μεταφέρουν κάποια ασθένεια.
Επίσης η κλούβα είναι μια αμφιλεγόμενη κατάσταση, υπό την έννοια ότι συχνά είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη, όχι μόνο από πλευράς καθαριότητας, αλλά και ενδεχομένως να έχεις ανεπιθύμητες αναπαραγωγές εκτός εποχής, και νεοσσούς των οποίων τους γονείς ίσως και να αγνοείς. Βεβαίως, από την άλλην πλευρά, υπάρχουν και κλούβες δύο ορόφων για να χωρίσεις μεταξύ τους τα δύο φύλα, που δίνουν μάλιστα μεγαλύτερο ζωτικό χώρο στα πουλιά για άσκηση.
 
Back
Top