Γενικά Το νέο μου ζευγαράκι zebra

giannis.kirp.

PB Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2014
Μηνύματα
1.048
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Το νέο μου ζευγάρι με αρσενικό black cheek και το θηλυκό μου silver δώρο του Χρήστου ( FINCHI ) που τον ευχαριστώ πολύ. :)
Ο pet shopistas από όπου αγόρασα το αρσενικό μου είπε πως έχει και λίγο silver η μετάλλαξη του. Εσείς τι λέτε;

rsz_120140208_091405-1.webp
 
Πολύ όμορφα πουλάκια να τα χαίρεσαι!
Δεν ξέρω αν όσοι ξέρουν καλά από ζεβράκια μπορούν να το δουν, εγώ δεν μπορώ με αυτή την φωτογραφία να το καταλάβω για το silver του αρσενικού.
Να μην σου πω ότι έπρεπε να κρατήσεις καραντίνα; Αφού το πουλάκι του Χρήστου είναι υγιές από σπίτι και για το άλλο του petshop δεν ξέρεις κάτι; Εύχομαι και ελπίζω να είναι μια χαρά.
Άλλαξε κάποια από τις πατήθρες με στρογγυλή και αν είναι δυνατόν ξύλινη, αλλά πάντως στρογγυλή.
Και βάλε μας και καμιά πιο κοντινή φωτογραφία. (ακούμπα το μάτι της μηχανής ανάμεσα στα κάγκελα)
Με συγχωρείς αν σε ζάλισα, από ενδιαφέρον 🙂
 
Δεν με ζαλίζεις καθόλου το πουλάκι το αρσενικο το είχα σε καραντίνα για πρρίπου 20 ημέρες. Να και μια πιο κοντινή φωτογραφία του αρσενικού. Όσο για τα κλαδάκια έχω παραγκίλει ξύλινα και θα μου τα φέρουν αύριο.rsz_20140208_101040-1.webp
 
α ωραία κράτησες λοιπόν καραντίνα :)
για την μετάλλαξη δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Δεν έχω τόση εμπειρία. Βλέπω ότι τα μάγουλα δεν είναι ολοκληρωμένα. Περίμενε να σου πει και ο Χρήστος που θα ξέρει καλύτερα ή κάποιος άλλος.
 
Εντάξει θα περιμένω. Από το pet shop που το πήρα μου είπαν πως είναι μικρό και δεν έχει πάρει όλα τα χρώματα του ακόμα. Πάντως είναι σίγουρα αρσενικό γιατί κελαηδάει και το έχει δει και ο Χρήστος και μου είπε πως είναι αρσενικό και αυτός.
 
Καλώς τα δέχτηκες λοιπόν! Να σου ζήσουν, να τα χαίρεσαι και καλούς απογόνους!
Νομίζω πως ναι, αν και δεν είμαι σίγουρος, και ο αρσενικός είναι ένας συνδυασμός Black Cheek με Dominand Silver ... εξού μάλλον και το ότι δεν έχει βούλες στα πλάγια. Παρόλα αυτά όμως είναι 100% αρσενικός! 😉
 
Να τα χαίρεσαι! Φτου φτου! Θα σου κάνουν όμορφα παιδάκια!
 
Καλώς τα δέχτηκες λοιπόν! Να σου ζήσουν, να τα χαίρεσαι και καλούς απογόνους!
Νομίζω πως ναι, αν και δεν είμαι σίγουρος, και ο αρσενικός είναι ένας συνδυασμός Black Cheek με Dominand Silver ... εξού μάλλον και το ότι δεν έχει βούλες στα πλάγια. Παρόλα αυτά όμως είναι 100% αρσενικός! 😉


Ευθύμη χθες το έπιασα στα χέρια μου για να κοιτάξω αν είχε βούλες στα πλάγια και παρατήρησα ελαφριά μαύρα πούπουλα αλλά από μόνο την μια μεριά. (δεν φαίνεται στην φωτογραφία):)
 
Λογικά γιατί είναι και Black Cheek, στην παραπάνω απάντηση μου δεν απέκλεισα το ότι δεν μπορεί να έχει και βούλες!
Απλά είναι μία πιθανή εξήγηση ότι το πουλί δεν έχει βούλες γιατί έχει και silver παράγοντα μέσα του, αν και στην μετάλλαξη silver είναι πολύ ανοιχτές οι βούλες!

dslbzeb.jpg


Ανάλογα με την μετάλλαξη που "ενώνεται" με το silver, εννοείτε ότι δίνει διαφορετικά χρώματα... άσε που το πουλί μπορεί να έχει και άλλες μεταλλάξεις στο αίμα του από παππούδες και γιαγιάδες! 🙄
 
ΑΑΑ! Ευχαριστώ για την συμβουλή. 😉

Να μια καλή πιστεύω φωτογραφία από το στήθος του αρσενικού. rsz_120140209_184338.webp

Δεν μπορούσα να βγάλω καλύτερη.:D
 
Να σου ζησουν Γιαννη!
Η αληθεια ειναι πως ο αρσενικος σου εχει πολυ ενδιαφερον, περα απο τις μεταλλαξεις που σου ειπαν τα παιδια βλεπω και καποιες μαυρες γραμμες στο προσωπο-ραμφος. Επισης βλεπω πως τα μαγουλα δεν ειναι μαυρα.. Αλλα γκρι... Πιο κοντα σε fawn cheek δηλαδη.
Παντως Γιαννη το πουλακι σιγουρα εχει γκρι μεταλλαξη αλλα δεν μπορουμε βα ξερουμε αν ειναι επικρατες ή υπολειπομενη(οοιζυγωτικη)χωρις να ξερουμε παρελθον ή απογονους.

Με επιφυλαξη λεω πως ισως προκειται για διασταυρωση cheek με dominand silver
 
Στο στήθος δεν έχει γραμμές και ραβδώσεις, κάτι που δείχνει ότι ίσως να έχει και τον Black Breasted παράγοντα μέσα του...
Έχει μία πληθώρα από μεταλλάξεις μέσα του!
 
Back
Top