Γενικά Το νέο μου καναρίνι δεν έχει ποικιλία στο κελάηδημα του

1975Eirini

PB New Member
Εγγραφή
4 Μαϊ 2023
Μηνύματα
8
Πόλη
ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω έχω αγοράσει εχθές ένα κόκκινο αρσενικό καναρίνι το έφερα στο σπίτι και παρατήρησα ότι δεν έχει ποικιλία στο κελάηδημα του δεν κάνει γυρίσματα μόνο μια φωνή κάνει την αρχηκη που ξεκινάνε,τι φταίει μπορείτε να με βοηθήσετε;;;
 
@1975Eirini Κάνε υπομονή είναι πολύ νωρίς. Πρέπει να ηρεμήσει πρώτα και να εξοικειωθεί με το νέο του περιβάλλον. Θα βοηθούσε αν το κλουβί που το έχεις είναι τουλάχιστον 60 άρα ζευγαρώστρα. Φροντίδα, περιποίηση, καθαρισμός, να του κάνεις σήμα όταν το πλησιάζεις να μην τρομάζει (σφύριγμα σε έναν σκοπό ή να του μιλάς) για αποφυγή στρες, καλή τροφή επώνυμη και όχι χύμα, αυγοτροφή, φρούτα λαχανικά 2-2-3 ανά εβδομάδα, σουπιοκοκαλο για ασβέστιο, ενίσχυση σε περίοδο αναπαραγωγής και πτερόρροιας με έξτρα πρωτεινη (αυγά, σπόρους κλπ). Υπάρχουν εδώ πολλά άρθρα για κάθε περίοδο. Κάνε αναζήτηση με το θέμα που σε ενδιαφέρει και θα βρεις πολλές απαντήσεις. Επίσης αν το έχεις έξω βάλε και προστατευτικό στο κλουβί. Καλή αρχή και όρεξη και όλα θα πάνε καλά.
 
@Kostas Pyl Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας.το καναρίνι το αγόρασα εχθές και κάνει μόνο ένα γύρισμα στο κελάηδημα του,θα κάνει και άλλες φωνές στο μέλλον η μόνο έτσι θα κελαηδεί;;; φταίει δηλαδή το ότι άλλαξε περιβάλλον;;;θα στρώσει;;;
[automerge]1683223417[/automerge]
@gianniskilkis Μακάρι να είναι έτσι.Ευχαριστω πολύ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@1975Eirini Τι ηλικία έχει;
Πάντως, μην αγχώνεσαι, το καναρίνι θα μάθει κ άλλες μελωδίες. Ειδικά αν είναι μικρό.
Κ άλλωστε είναι νωρίς. Ακόμα δεν έχει συνηθίσει τον νέο του χώρο κ την φροντίδα σου. Ειδικά το πρωί κ το απόγευμα βάζε του σε μέτρια προς χαμηλή ένταση τραγούδια καναρινιών. Όχι δυνατά κ με προσοχή, γιατί να μην τον πιάσει τρελλός ανταγωνισμός να ξεπεράσει το άλλο καναρινι που κελαιδαει.
 
@1975Eirini Κοίτα μην αρχίσεις να ανησυχείς με αυτο που θα σου πω, δεν στο είπα αρχικά γιατί πολλοί βάζουν πάντα στο μυαλό την κοροϊδία, ότι δηλαδή πρέπει να ψάξεις αν είναι αρσενικό κλπ κλπ, αλλά πάντα παίζει και αυτή η περίπτωση. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ένας σωστός επαγγελματίας δεν θα το έκανε ποτέ αυτό γιατί θα είναι δυσφήμιση για το μαγαζί του. Άρα ξεκινάω με δεδομένο ότι είναι αρσενικό. Το καναρίνι δεν είναι πορτατίφ άνοιξε κλείσε τον διακόπτη. Όλα τα καναρίνια κελαηδάνε υπό συνθήκες. Το τι φωνές θα κάνει εξαρτάται από τον τύπο, τα γονίδια και την εκμάθηση είτε κοντά σε άλλα πουλιά με καλές φωνές είτε με φωνές καναρινιού που σου αρέσουν και έχεις καταγράψει η έχεις βρει σε YouTube. Επίσης θέλουν ησυχία και όχι στρες. Αν δεν αισθάνεται ασφάλεια δεν θα έχεις το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Επίσης για να κελαηδάει δεν πρέπει να είναι μαζί με θηλυκό ούτε να έχει και οπτική επαφή. Καλύτερα να τα έχεις πάνω κάτω. Πάντως ΟΛΑ τα αρσενικά καλεηδάνε γιατί αυτό το κάνουν για να βρουν ταίρι και όχι για να μας ευχαριστήσουν.
 
Καλησπέρα!! Σίγουρα ένα καναρίνι σε ένα καινουργιο περιβάλλον θέλει χρόνο προσαρμογής ο οποίος διαφέρει από πουλί σε πουλί .Όλα τα αρσενικά καναρίνια κελαιδανε αλλά λίγο αλλά πολύ αλλά καλά αλλά"κακά". τα καναρίνια είναι "σφουγγάρι" που σημαίνει ότι οτι ακούν "περνούν"(κυρίως όταν είναι μικρά). χωρίζονται σε κατηγορίες (φωνης-τυπου-χρωματος) τα κόκκινα κατατάσσονται στην κατηγορία χρώματος συνεπώς δεν έχει και το "καλύτερο"κελαιδημα (και οι εκτροφείς αυτής της κατηγορίας δεν δινουν βάση στην φωνητική τους εκπαίδευση) μετά περνάμε στην γενετική και το αν ένα καναρίνι μπορεί να αποδώσει τις νότες που ακουει-εκπαιδευεται .εν κατακλείδι έχετε ένα καναρίνι το οποίο είναι όμορφο και εντυπωσιακό όσο αναφορά το χρώμα του αλλά είναι "αδύναμο" φωνητικά (σε σχέση με ενά καναρίνι φωνής!!!) Αυτό που θα σας πρότεινα να κάνετε είναι να βρείτε στο YouTube ένα κελαιδημα που σας αρέσει και να του βάζετε να ακούει 1 ώρα το πρωί και 1 ώρα το βράδυ (την περίοδο της πτεροροιας είναι ακόμα καλύτερα!!!!)και να εύχεστε να "πάρει"το δυνατόν περισσότερες νοτες
 
Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω έχω αγοράσει εχθές ένα κόκκινο αρσενικό καναρίνι το έφερα στο σπίτι και παρατήρησα ότι δεν έχει ποικιλία στο κελάηδημα του δεν κάνει γυρίσματα μόνο μια φωνή κάνει την αρχηκη που ξεκινάνε,τι φταίει μπορείτε να με βοηθήσετε;;;
Αυτό το ερώτημα,για την ποικιλία στο κελάηδημα και γενικά για την ποιότητα της φωνής, έπρεπε να τεθεί πριν γίνει η αγορά. Τώρα είναι κατόπιν εορτής.
Το σχόλιο του Kostas pyl για τη φροντίδα και του Scoros για το κελάηδημα, νομίζω σας καλύπτουν πλήρως.
Αν υπάρξει κάποια μικρή βελτίωση,θα αφορά μόνο τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου. Για την ποιότητα της φωνής,δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα.
 
@Evagelos Malamis Ευχαριστώ πολύ.δεν έχει θέμα η φωνή που βγάζει είναι δυνατή και με διάρκεια, απλά δεν κάνει γυρίσματα κάνει μόνο την αρχική που κάνουν τα καναρίνια και σταματάει μετά.δεν κάνει τα γυρίσματα.
 
@1975Eirini
Μ' όλο το σεβασμό, αν εντρυφήσετε στο κελάηδημα των ωδικών πτηνών και ακούσετε το τι λένε όταν τραγουδούν και κυρίως πως το λένε,θα διαπιστώσετε πως και με τη φωνή έχει πρόβλημα .
Αυτά ο Scoros τα γνωρίζει καλά. Έχει τιμπράντος , αν δεν κάνω λάθος.
Για το ρεπερτόριο,μην περιμένετε θεαματικές αλλαγές, ότι σας είπαν οι φίλοι πιο πάνω.
 
@1975Eirini Δεν είναι το θέμα αν το έχεις βάλει. Όταν είναι έτοιμα για ζευγάρωμα, κολλάει η φωνή σαν μονοτονία στο αρσενικό.
 
@1975Eirini καλημέρα πρώτα από όλα. Εσύ κάνε ότι έχει αναφερθεί από τα προηγούμενα παιδιά, δώσε φροντίδα (ησυχία, προσεγμένη διατροφή, καθαρό κλουβί και ποτίστρες με φρέσκο καθαρό νερό κάθε μέρα, καθαρές ταΐστρες, κλπ) και όλα θα πάνε όπως πρέπει. Εννοώ, ό,τι φωνή έχει θα την ακούσεις είτε καλή είτε μέτρια (κακή δεν υπάρχει για μένα), είτε δυνατή, είτε χαμηλή, είτε μέτρια.
Εγγυήσεις δεν υπάρχουν!!!!!!
 
@1975Eirini Υπάρχει και τό ενδεχόμενο το πουλί να είναι σε φάση ζευγαρόματος. Κολλάει πολλές φορές η φωνές του.
Δηλαδή, τι εννοείς "κολλάει"; Πιο κάτω γράφεις ότι είναι σαν μονοτονία...εννοείς ότι κελαηδά συνέχεια ένα από τα μοτίβο που έχει στο ρεπερτόριό του;
Αυτό που έχω παρατηρήσει από τα δικά μου αρσενικά είναι ότι στην περίοδο της αναπαραγωγής, κυρίως την άνοιξη δλδ, το κελάηδημά τους γίνεται πιο καθαρό, πιο περίπλοκο, με περισσότερους ήχους και πιο δυνατό και συνεχόμενο, όσο δεν έχουν στην οπτική τους θηλυκό.
 
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις απαντήσεις που μου δώσατε,το καναρίνι μου αν και το έχω 3 μέρες μόνο άρχισε σιγά σιγά το κελάηδημα και τα γυρίσματα στην φωνή του που νόμιζα ότι δεν κάνει είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος φτερουγίζει συνέχεια.
 
Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω έχω αγοράσει εχθές ένα κόκκινο αρσενικό καναρίνι το έφερα στο σπίτι και παρατήρησα ότι δεν έχει ποικιλία στο κελάηδημα του δεν κάνει γυρίσματα μόνο μια φωνή κάνει την αρχηκη που ξεκινάνε,τι φταίει μπορείτε να με βοηθήσετε;;;
μηπως δεν ειναι αρσενικο?
 
Back
Top