Φροντίδα Το νέο μου budgie κάθεται και δεν κουνιέται, να ανησυχώ;

AlexandraK

PB New Member
Εγγραφή
23 Νοε 2020
Μηνύματα
7
Πόλη
Πειραιάς
Καλημέρα σας, είμαι νέο μέλος σε αυτή την ομάδα χαίρεται! Πριν τρεις μερούλες πέθανε το κοκατιλ μου ( 9χρονών) και επειδή δεν μπορούσα το άδειο σπίτι αποφάσισα να πάρω ένα Budgie! Είναι μικρό ακόμη και δεν ξέρω το φύλο. Σήμερα πριν 20 λεπτά το έφερα και απλά κάθεται και δεν κουνιέται και ανησυχώ! Λέτε να ηρεμήσει σιγά σιγά; Μήπως αν το βγάλω έξω στο μπαλκόνι θα είναι καλύτερα; Ευχαριστώ πολύ!
 
Καλημέρα,να σου ζήσει το πουλακι!,Λογικο ειναι να φοβάται αφού ηρθε πριν λίγο.Είναι εξημερωμένο ή απο πετ-σοπ?Εγώ παντα οταν φερνω ενα καινουργιο πουλακι παντα το εχω στο μπαλκονι να ακουει και αλλους ηχους ωστε να ηρεμεί.
 
@PanagiotisAgrinio ευχαριστώ πολύ! Το πήρα από ένα μικρό πετ σοπ στην γειτονιά μου αλλά ο ιδιοκτήτης ασχολείται μόνο με πτηνά και τα εκτρέφει ο ίδιος. Ασχολείται ιδιαίτερα με τα παπαγαλάκια μπαντζι όποτε τον εμπιστεύθηκα
 
Αλεξάνδρα λυπάμαι για την απώλειά σου.
Εύχομαι το νέο πουλάκι να σε συντροφεύει για πολλά - πολλά χρόνια.
Εφόσον ο άνθρωπος στο πετσοπ είναι και ο εκτροφέας του, θα σου έλεγα να πάρεις ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις ποια είναι η ηλικία του. Αυτό είναι ίσως αρκετά σημαντικό, ώστε να ξέρουμε ότι τουλάχιστον είναι απογαλακτισμένο και δεν θα αντιμετωπίσεις ζητήματα σίτισης.
Επίσης, όταν θα έχεις την ευκαιρία να μας ανεβάσεις μια καθαρή φωτογραφία.
Το ότι κάθεται ακίνητο είναι επειδή έχει αλλάξει περιβάλλον. Προφανώς εκεί που βρισκόταν ήταν με άλλα πουλιά, ενώ τώρα είναι σε ξένο εντελώς περιβάλλον. Θα σου προτείνω να το αφήσεις ήσυχο, να τοποθετήσεις το κλουβί στη μόνιμη θέση που θα το έχεις, και για τις επόμενες ημέρες να ασχολείσαι μαζί του μόνο όταν θα φροντίζεις για το φαγητό και το νερό του και όταν θα καθαρίζεις. Και πάντα με πολύ ήρεμες κινήσεις και αν του μιλάς, να το κάνεις χαμηλόφωνα. Και φυσικά, μην το βγάλεις στο μπαλκόνι.
Θα έλεγα επίσης ότι όταν μπορέσεις να μας βάλεις και φωτό του κλουβιού, που να φαίνεται η εσωτερική του διάταξη, καθώς και το σημείο που το έχεις τοποθετήσει.
 
@ianos ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας, του μίλησα πριν λίγο και μου λέει ότι είναι 4 μηνών. Ήταν μαζί με αλλά μικρά όποτε μάλλον νιώθει τώρα μια μοναξιά γιατί ήταν πολύ ζωηρό στο μεγάλο κλουβί με τα υπόλοιπα. Του μιλάω όλη την ώρα και τώρα αρχίζει και βγάζει φωνούλες αλλά ακόμα είναι ακίνητο.
 
Επομένως είναι και σε ιδανική ηλικία για να εξοικειωθείτε μεταξύ σας και να μπορεί στο μέλλον να κάνει πετάγματα μέσα στο σπίτι.
Μόνο σκέψου από τώρα για την περίπτωση που στο μέλλον θα θελήσεις να του πάρεις σύντροφο άλλο πουλάκι, να ρωτήσεις τον εκτροφέα ποιων πουλιών είναι παιδί, ώστε να μην αγοράσεις συγγενικό ταίρι.
 
Back
Top