Γενικά Το νέο μου, cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Loco21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Loco21

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαρ 2014
Μηνύματα
4
Τα φρουτα που τον δινω δεν τα αγκιζει καθολου, εχετε καπια ιδεα κατι να κανω να τα τρωει επισης ουτε τα λαχανικα (μαρουλι, σπανακι κτλ);
Τα στικς ουτε τα ακουμπαει δεν θα ξαναπαρω, αυτο που το εχω μεσα για φυγουρα το εχω 😀, θα του βαλλω κεχρι σε τσαμπια μεσα, και στην συνεχεια θα πρωσπαθησω να του τα δινω με το χερι. Το βραδυ πρεπει να το σκεπαζω με κατι; Σταματησα να τον σκεπαζω γιατι μολλις κοντευω ενα σεντονι κοντα του φυσαει και ειναι ετοιμος να τσιμπιζει και σταματησα να τον σκεπαζω. Επισης δεν τον βλεπω να κοιματε καθολου.

Εκανα καποιες αλλαγες στο κλουβι ωστε να κινειται ευκολοτερα.. 😉
20140313_2121401_zps93584bdc.jpg
 
Συνέχισε να βάζεις φρούτα και χόρτα καθημερινά. Κάποια στιγμή θα τα δοκιμάσει και μετά θα τα περιμένει. Ξεκίνησε με χόρτα περισσότερο που τα πλησιάζουν πιο άφοβα. Δοκίμασε με διάφορους τρόπους, ολόκληρα, κρεμασμένα από την οροφή, κρεμασμένα στο πλάι, κάπου θα τα νιώσε πιο ελκυστικά. Μην παραλείπεις τα φρέσκα αρωματικά βότανα, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, δενδρολίβανο κτλ .
Οι ώρες ύπνου του πρέπει να είναι κανονικά από την δύση έως την ανατολή. Αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω του δωματίου που βρίσκεται, να το σκεπάζεις αλλά όχι εντελώς γιατί το αισθάνονται απειλητικό. Να σκεπάζεις ένα μέρος του κλουβιού για να δημιουργείται σκιά και ένα μέρος να μένει ανοιχτό για να ελέγχει τον χώρο.
Επίσης δεν πρέπει να είναι ποτέ εντελώς σκοτεινά την νύχτα γιατί ιδίως τα cockatiels παθαίνουν νυχτερινό τρόμο και πέφτουν κάτω, οπότε δεν βλέπουν μετά να επανέλθουν αν είναι σκοτεινά.
Ναι καλύτερα οι πατήθρες τώρα.
 
Back
Top