Αναπαραγωγή Το νεογεννητο κοκατιλ μου εμεινε χωρις τη μητερα του

dimitris1986

PB New Member
Εγγραφή
12 Απρ 2009
Μηνύματα
10
Πόλη
Μεταμόρφωση
Εχουμε με την κοπελα μου ενα ζευγαρι κοκατιλ τα οποια επειτα απο 3 γεννες βγαλανε νεοσσο ο οποιος ομως πεθανε. Πριν απο 4 μερες γεννηθηκε κι αλλος νεοσσος ο οποιος ζει ακομα αλλα σημερα πεθανε η θηλυκια και αναλαβαμε εμεις τη φροντιδα του μικρου. Ξερουμε τα βασικα αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο που τσιτσιριζει χαμηλοφωνα μεν αλλα συνεχως. επισης τι θα πρεπει να κανουμε η να αποφυγουμε μεγαλωνοντας το μικρο ετσι ωστε να τα καταφερει; Οποιος εχει παρομοια εμπειρια και πιστευει πως μπορει να μας βοηθησει ας το κανει; Ευχαριστω εκ των προτερων.😕
 
Δημήτρη θα πρέπει να πάρεις τροφή για νεοσσούς με την οποία θα ταϊζεις το μικρό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εδώ είναι μια απ' τις τροφές που μπορείς να πάρεις: Handmix

Επίσης θα πρέπει να το έχεις σε ζεστό μέρος για να επιζήσει. Καλή τύχη με το μικρό!
 
εχω παρει τροφη και το ταιζω με συριγγα καθε 3 ωρες και το εχω βαλει σε ενα μικρο κουτακι με πριονιδι και βαμβακι μεσα στο δωματιο πιστευεις οτι αρκει αυτο οσον αφορα τη θερμοκρασια του. Απλα συμπεριφερεται σαν να το ενοχλει κατι ολο φωναζει; Α και κατι αλλο, παραειναι φουσκωμενο το στομαχι του αλλα συνεχως ανοιγει το στομα του και δειχνει πεινασμενο τι να κάνω; να συνεχισω να το ταιζω η οχι; Ευχαριστω
 
Δημήτρη μου δεν έχω εμπειρία με ταϊσματα αλλά λογικά δεν θα πρέπει συνέχεια να το ταϊζεις, παρά μόνο όταν βλέπεις πως δεν είναι γεμάτος ο προλοβός του.

Ας μας πουν και οι εμπειρότεροι περισσότερα, :) εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω παρά πέρα.
 
Αχ! Το καυμενο.Χρειαζεται περισσοτερη ζεστασια αν μπορειτε βαλτε του μια λαμπα να ζεσταινει το κουτακι του υπο ελεγχο.Ακουμπηστε το πανω σας στην αναγκη. Πρεπει να αισθανεστε το κορμακι του ζεστο, αν οχι εχει προβλημα (δεν μπορει να κανονισει μονο του την θερμοκρασια του)σε ενα μικρο κουταλακι βαλτε λιγο νερο και ελαχιστη ζαχαρη δυο κοκκους ας πουμε ακουμπηστε το στο ραμφακι του βρεξτε την ακρη να δοκιμασει μονο του, περιμενετε,ξαναδοκιμαστε, μεχρι να πιει ή ακομα καλυτερα με συριγγα μιας χρησεως χωρις βελονα πολυ προσεχτικα σταξτε λιγο στο πλαι. Μην το βρεξετε προσοχη κρυωνει ηδη! Κλαιει συνεχεια απο το σοκ οχι απο την πεινα (το πιθανοτερο)Να σας βοηθησει ο Θεος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
σε ευχαριστω πολυ frania τωρα εχω βαλει ενα πολυ μικρο αεροθερμο στη χαμηλη σκαλα να χτυπαει προς το κουτακι του μικρου πιστευεις οτι ειναι πολυ ζεστο αυτο;
 
Χρειαζετε οποσδιποτε 42 με 43 θερμοκρασια. απλα θα πρεπη η κρεμα του να ειναι παρα πολυ νερουλι για να μπορει να την χονεβει
 
σε ευχαριστω πολυ frania τωρα εχω βαλει ενα πολυ μικρο αεροθερμο στη χαμηλη σκαλα να χτυπαει προς το κουτακι του μικρου πιστευεις οτι ειναι πολυ ζεστο αυτο;
Βαζεις το χερι σουαναμεσα.Ακουμπας το μικρουλι, τι αισθανεσαι; Ειναι πιο κρυο απο σενα;
 
μεγαλωνω ενα παπαγαλακι με συριγγα και κρεμα
πουλανε ειδικες προσθηκες για συριγγες που βοηθουν κατα πολυ το ταισμα εγω στο νερο της κρεμας προσθετω cria της tabernil
αν ειναι μωρο καλυτερα να το εχεις σε σκοταδι(σε ενα κουτι)οπως θα ηταν στη φωλεια του
ετσι βοηθαει να ηρεμη και ναμην φωναζει συνεχως
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ;)
 
Προταση!

Αγαπητέ φίλε,
κατ'αρχάς καλή δύναμη και καλή τύχη με το μικρό πλασματάκι σας! Κατά δεύτερον, θα σου πρότεινα να δεις προσεκτικά το παρακάτω βιντεάκι, όπου τα παιδιά εξηγούν πως φτιάχνεται το κατάλληλο μέρος για να μεγαλώσουν τα μωράκια!
Δες γενικότερα το site True Love Aviary για τη συχνότητα που πρέπει να ταίζεις το μωράκι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
σε ευχαριστω πολυ frania τωρα εχω βαλει ενα πολυ μικρο αεροθερμο στη χαμηλη σκαλα να χτυπαει προς το κουτακι του μικρου πιστευεις οτι ειναι πολυ ζεστο αυτο;

Το αεροθερμο δεν το βρισκω καλη ιδεα διοτι ξηραινει πολυ τον αερα. Βαλτο κοντα σε μια λαμπα. Προσοχη ομως στην αποσταση, μην το παραζεστανεις και να μην το χτυπαει το φως στα ματια και δεν μπορει να κοιμηθει ησυχα.
 
Σας ευχαριστω πολυ ολους! Μεχρι στιγμης τα παμε αρκετα καλα! Ας ελπισουμε να συνεχισουμε ετσι! Αν εχετε να μου πειτε κι αλλες συμβουλες σιγουρα θα με βοηθησετε ακομα περισσοτερο!
 
δε ξερω απλα φοβηθηκα αυτη τη πιθανοτητα και επισης το γεγονος οτι μπορει να πεθαινε κι αυτος! Και επισης ολοι μας λεγανε να προσεχουμε τον πατερα γιατι καμια φορα γινεται επιθετικος.. Ειναι κακο που οταν κλαιει το παιρνω στο χερι μου για να το ηρεμησω; Μηπως κρυωνει; τι ειδους λαμπα ειναι η καταλληλη; Ευχαριστω.
 
Εψαξα λιγο και διαβασα οτι καλυτερα ειναι να βαλεις κοκκινη λαμπα 250 watt αν το πουλακι βλεπει φως απο το δωματιο την οποια να κρεμασεις γυρω στους 45 ποντους απο πανω απο το κουτακι του. Βαλε τη λαμπα πανω απο ενα μερος του κουτιου και οχι στη μεση ωστε το πουλι να μπορει να μετακινηθει προς το μερος που νιωθει πιο ανετα με τη θερμοκρασια. Βεβαια το δικο σου ειναι πολυ μωρο ακομη για να μετακινειται. Κοντα στο κουτι του βαλε κι ενα ανοιχτο μπολ με νερο ωστε να εχει καποια υγρασια ο αερας.
 
σχετικα με τη λαμπα

που πιστευεις οτι μπορω να βρω τετοια λαμπα; θα εχει το pet shop?ειναι κλειστα ομως ολα πως μπορω να την βολεψω λοιπον; Εαν παρω μια λαμπα κοκκινη 250αρα για το πορτατιφ και την βαλω ειναι σωστο; Και οσο αφορα τη φωλια πως πιστευεις οτι πρεπει να ειναι η επιφανεια μεσα; λεια η σαν μια μικρη λακουβιτσα; Και με χαρτι η με καποιο πανακι καλυτερα;σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον!
 
γεια σου φιλε μου! Δεν εχω αρκετη εμπιρια απο παπαγαλους, αλλα οταν ημουν μικρη ειχαμε πολλα πολλα καναρινια!
λοιπον, οταν σκασαν απο τα αυγα τους τα πουλακια ηταν αρρωστα, ειχαν πρηξιμο στο λαιμο και δεν μπορουσαν να φανε. Το ενα μας πεθανε και θυμαμαι πηραμε δραστηκα μετρα για να σωσουμε τα αλλα 5, βαζαμε μια πετσετουλα στο τραπεζι και τα βαζαμε το ενα διπλα στο αλλο. τους ειχαμε ετοιμασει χαμομιλι και depon υγρο για παιδια. Πρωτα διναμε το χαμομιλι και μετα το παφσιπονο(αυτο το διναμε 1 φορα την ημερα ενω το χαμομιλ. 2-4 φορες την ημ.). Το καναμε ετσι για 2 εβδομαδες περιπου και γιναν καλα.
σου προτηνω να του φτιαχνεις χαμομιλι και να του δινεις να πεινει(οχι πολυ και φουσκωσει)2-3 φορες την ημερα για να μην παθει αφηδατωση και η τροφη, οπως σου ξαναειπανε, οσο πιο υγρη γινεται.
να σε ρωτησω κατι αλλο... Το αρσενικο δεν πηγενει στη φωλεια να κουρνιασει τον νεοσσο;
αυτο με τη λαμπα που σου ειπαν ειναι σωστο. καλητερα να μην βαζεις αεροθερμο... εκτως του οτι καιει πολυ ρευμα δεν νομιζω να κανει και πολυ καλη δουλεια.
κοιτα να δεις πως θα το κανεις...
καταρχας να ποτημισεις μια ξυλινη φωλια γιατι με τη ζεστη της λαμπας ζεστενετε το ξυλο και κραταει μια σταθερη θερμοκρασια. Να βαλεις ενα επιτραπεζιο φωτιστικο που να λιγιζει ωστε να ειναι απο πανω η λαμπα αλλα να μην την εχεις παρα πολυ κοντα, η αποσταση της λαμπας απο το κουτι να ειναι περιπου οσο ειναι το υψος της παλαμης σου και λιγο παραπανω.
συγνωμη που ειμαι ποληλογου αλλα θελω να δινω σωστες πληροφοριες.
ενημερωσεμας πως τα παει το παπαγαλακι σου! 😛
 
Πιστευω πως λαμπες θα βρεις σε μαγαζια με ηλεκτρολογικα ειδη. Για μια ημερα μπορεις να το ζεστανεις με μια απλη ισως να βαλεις ενα σκουρο πανι πανω απο το κουτι του μωρου οπως κοκκινο η πρασινο η μπλε ηια να μπαινει και λιγο φως. Ελεγχε συχνα τη θερμοσκρασια ωστε να σιγουρευεσαι οτι ολα πανε καλα και το μωρο ειναι ασφαλες. Η λακουβιτσα στη φωλια αποσκοπει στο να μην κατρακυλανε τα αυγα οποτε πλεον δεν θα ειχε καποιο νοημα πιστευω. Μπορεις να βαζεις χαρτι κουζινας για να το αλλαζεις συχνα. Δωσε μεγαλη βαση στην καθαριοτητα του μωρου τοσο στο κουτι του οσο και στη καθαριοτητα μετα το ταισμα. Να το καθαριζεις καλα παντα διοτι μπορει ευκολα να παθει καποια μολυνση.

Για το depon και τα χαμομηλια εγω προσωπικα δεν τα εδινα σε καμια μα καμια περιπτωση. Το πουλακι αυτο που χρειαζεται τωρα ειναι συγκεκριμενη τροφη πιστευω. Τα φαρμακα στα πουλια μπορει να τα χορηγει ΜΟΝΟ πτηνιατρος με συγκεκριμενα φαρμακα που επιτρεπονται για πουλια και σε σωστες δοσολογιες.
 
Και εγώ δεν ξέρω καθόλου απο αυτά. Μήπως όμως ξέρει κανένας το ιδωτικό τηλέφωνο κάποιου πτηνιάτρου για να στείλει στον Δημήτρη; Πιστεύω οτι η περίπτωσή του θεωρείται έκτακτο περιστατικό και οπωσδήποτε η συμβουλή ενός ειδικού είναι και η πιο σωστή.
 
Back
Top