Γενικά Το νεο μέλος της οικογένειας

vangelis

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαϊ 2008
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Χαίρετε όλοι.

Απο την Παρασκευή το απόγευμα ήρθε στο σπίτι το νεο μας μέλος :) περίπου 5 μηνών και αγνώστου φύλου (φωτ.1,2)

Είναι ζωηρό, παίζει, γυρνάει μέσα στο κλουβί και την άμμο την πετάει απ'έξω!
Δε βγαίνει ακόμα μόνο του και πρέπει να το πιάσω για να βγει. Μόλις βγει απ'εξω ανεβαίνει πάνω στο κλουβί και φτερουγίζει πολύ δυνατά.
Το πρώτο πρόβλημα λοιπόν παρουσιάστηκε σήμερά όταν για να του βγάλω ένα παιχνίδι απο μέσα, βγηκε ξαφνικά και ανέβηκε απο πάνω. Φτερούγισε πάλι δυνατά και μολις κατάφερα να τον πιάσω και να τον βάλω μέσα είχαν πέσει 2 μαύρα φτερά μεσα στο κλουβί. Τα φτερά αυτά ειναι τα σημειωμένα με κόκκινο κύκλο στη φωτ. 3και στις φωτ. 4,5 θα δείτε ότι λείπουν. Λέτε να είναι σοβαρό? και τί να κάνω;
Τα φτερά είναι κομμένα για να μην μπορεί να πετάξει. Αλλά μπορεί να προσγειωθεί χωρίς να κτυπήσει.

Ευχαριστώ!
 

Συνημμένα

  • DSCF8183.webp
    DSCF8183.webp
    66,8 KB · Προβολές: 76
  • DSCF8220.webp
    DSCF8220.webp
    57,6 KB · Προβολές: 83
  • Capture1.webp
    Capture1.webp
    29,5 KB · Προβολές: 68
  • Capture2.webp
    Capture2.webp
    14,5 KB · Προβολές: 66
  • Capture3.webp
    Capture3.webp
    20,5 KB · Προβολές: 59
Καταρχην να χαιρεσαι το νεο σου φιλο!

Ειναι κουκλος-α! :D

Τα φτερα που δειχνεις ειναι τα τελευταια και μακρυτερα φτερα πτησης που του ειχε αφησει αυτος που τα εκοψε. Δεν πειραζει που βγηκανε αλλα επειδη ειναι μωρο και δεν ξερει και να πεταει καλα ακομη διοτι φανταζομαι δεν εχει πεταξει σε δωματιο θελει μεγαλη προσοχη να μην χτυπησει. Ειναι ταισμενος στο χερι αν καταλαβα σωστα!
 
Ευχαριστώ πολύ!

Χτες που έπρεπε να τον βγάλω για να φτιάξω καλύτερα τα ξύλα, έφυγε πάνω απο το κλουβί και προσγειώθηκε στο τραπέζι. Λες τώρα με τα φτερά από τη μία πλευρά να λείπουν να χάσει την ισορροπία του και να χτυπήσει;
Να τον πάω στον πτηνίατρο με τα φτερά που του έπεσαν;
 
Αυτό το ίδιο συμβαίνει και να μου lorikeets συχνά. Φτερά τους, δεν μπορούν να μεγαλώσουν σε ομοιόμορφα μετά τον τεμαχισμό. Μπορείτε να αφήσετε μόνο του και να περιμένει για το υπόλοιπο της φτερά για να μεγαλώσουν.
Είναι πολύ μικρά και χρειάζεται ακόμη να μάθει να πετούν σωστά. Μικρά πουλιά είναι συχνά αδέξια σχετικά με πτήσεις από την πρώτη.
 
Na ton xerese!
Kamia fora oi papagaloi xanoun ftera apo sok i tromo...Tote xanoune sinithos 3-10 ftera amesos...na prosexeis na min ton tromazis :)
 
Back
Top