Το νοσοκομειακο μου κλουβι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Green
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Green

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2007
Μηνύματα
144
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Τελειωσε σχεδον επιτελους το κλουβι νοσοκομειο που εφτιαξα, δεν εβαλα ακομη θερμοστατη, το τσαμι μπροστα (που μαλλον θα αποτελειτε απο τρια κομματια)και αυτοκολλητη ασπρη ταινια στα κοψιματα του ξυλου.

Οι εξωτερικες διαστασεις του κουτιου ειναι (υψ χ μκ χ πλ) 54 Χ 37 Χ 45 και του συρματινου κλουβιου εσωτερικα 34 Χ 30 Χ 42. Το κλουβι εχει σχαρα κατω που βγαινει και ταψακι. ΟΙ δυο πλευρες του εσωτερικου κλουβιου ειναι φτιαγμενες απο κουνελοσειρμα, και βγαινει ευκολα αμα χρειαστει για καθαρισμα ξεβιδωνοντας πεντε βιδες στηριξης.

Η κεραμικη λαμπα ειναι 60W και την εχω τοποθετησει στην οροφη επανω σε μια μεταλλικη βαση απο λαμαρινα χοντρη, την οποια εχω βιδωση με αποσταση ενος ποντου απο το ξυλο. Μετρησα την θερμοκρασια στην αρχη στην οροφη πανω απο την λαμπα και ηταν πανω απο 55 βαθμους, ετσι χρησιμοποιησα την χοντρη λαμαρινα σαν ψυκτρα προστατευτικη για να μην ζεσταινεται τοσο το ξυλο της οροφης. Εβαλα και ενα προστατευτικο πλεγμα γυρω απο την λαμπα γιατι δεν καταλαβαινεις αμα ειναι αναμμενη η οχι και μπορει πολυ γρηγορα να γινη ατυχημα (γραφει επανω στην λαμπα Max 350c). Εκτος αυτου η λαμπα αργει σχετικα να ζεσταθει η να κρυωση.
Θερμοκρασιες δεν μετρησα ακομη μολις το κανω θα σας τις πω.

Θα ηθελα να ακουσω τα σχολια σας για τυχον παραλειψεις η λαθη.
 

Συνημμένα

  • Imag2171.webp
    Imag2171.webp
    30,5 KB · Προβολές: 789
  • Imag2172.webp
    Imag2172.webp
    25,1 KB · Προβολές: 752
Πολύ έξυπνη η ιδέα Γιάννη να φτιάξεις ένα κουτί για να μπει το κλουβί μέσα και όχι ένα κουτί-κλουβί!

Αυτό που μένει φαντάζομαι είναι να γίνουν οι μετρήσεις της θερμοκρασίας που αν μου επιτραπεί μια πρόβλεψη θα είναι υψηλές. Ίσως χρειαστεί κάποια λύση αν συμβεί κάτι τέτοιο, όπως άνοιγμα μερικών τρυπών στο κουτί οι οποίες θα κλείνουν με κάποιο τρόπο μια μια όποτε χρειαστεί να για λειτουργούν σαν θερμοστάτης.

Θα σου πρότεινα επίσης να το αφήσεις αναμμένο για κανένα εικοσιτετράωρο σε ασφαλές μέρος, προκειμένου να στεγνώσουν και να εξατμιστούν τα ρευστά υλικά που είχες χρησιμοποιήσει, όπως κόλες χρώματα κ.λπ.

Πολύ καλή κατασκευή, αχρείαστο να είναι.

More Reading Σχέδια για την κατασκευή χειροποίητου "κλουβιού νοσοκομείο"
 
Σταυρο το κλουβι που φαινεται μεσα δεν ειναι ολοκληρο κλουβι, ειναι μονο προσοψη και οροφη και ειναι βιδωμενα πανω στο ξυλινο κουτι. Δηλ τα δυο πλαινα του μεταλλικου κλουβιου ειναι ξυλινα.
Μαλλον θα βαλω μπροστα, αντι για ενα μονοκοματο πλεξιγκλας, τρια κομματια και αμα δω οτι ανεβαζει πολυ την θερμοκρασια θα βγαζω το ενα και θα αφηνω τα δυο. Εκτος αυτου δεν θα κλεινει τελειως το κουτι απο μπροστα, θα εχει παντα ενα ανοιγμα ενα με δυο ποντους ωστε να φευγη απο εκει η πολυ ζεστη.
Ολα αυτα θα εξαρτηθουν απο τις μετρησεις που θα κανω.
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια επιζω και γω να ειναι αχρειαστο.🙄
 
Συνχαρητηρια φιλε για την κατασκευη σου πραγματικα ειναι πολυ εξυπνη κ πολυ ευχρηστη απο οσο φαινετε,

Προσωπικα θα σου προτηνα αν τελικα εχεις προβλημα με τις υψηλες θερμοκρασιεςνα χρησημοποιησεις λαμπες ψυχρου φωτισμου τις εχω δοκιμασει κ στις προτεινω ανεπηφηλακτα. Το κοστος τους ειναι γυρω στα 20ευρω αν θυμαμαι καλα.
 
Μετραω εδω και μερες την θερμοκρασια και υγρασια μεσα στο κλουβι στο υψος που θα καθοταν ενα πουλι και προσεξα οτι "
Α. Η εσωτερικη θερμοκρασια εξαρταται απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος, δηλ με εξωτερικη 17 βαθμους μεσα ηταν 22 βαθμους, με εξωτερικη 20 μεσα ηταν 25. Ειχα δηλ παντα μια διαφορα περιπου 5 βαθμων, παντα στην κατω πατηθρα! Οχι επανω εκει ειναι πολυ ποιο ζεστα.
Β. Ειχα προβλημα με την υγρασια επεφτε παντα στο 30% και αυτο ειναι λιγο.
Εβαλα ποτιστρα γεματη με νερο αλλα παλι τα ιδια, εβαλα στον πατο μια μικρη μπανιερα με νερο και ανεβηκε λιγο, μηπως αμα μπει πουλι μεσα με την αναπνοη του ανεβει η υγρασια λιγο ακομη, δεν ξερω.
Τρυπες στο πλαι δεν χρειαστηκε να κανω γιατι αφηνω το μπροστινο πλεξιγκλας 1,5 ποντο ανοιχτο (στο επανω μερος). Μολις ετοιμαστει τελειως θα το φωτογραφισω.
 
Back
Top