Αναπαραγωγή Το ξύλο ήρθε απ' τον παράδεισο;

Thanoulis

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2007
Μηνύματα
40
Πόλη
Λαμία
Επιχειρώ να ζευγαρώσω έναν καναρίνο και μια καναρίνα του ίδιου είδους(isabella κόκκινα) και παρατηρώ ότι πέφτει αρκετό ξύλο εκ της... Πείρας. Πείρα είναι το όνομα της όμορφης αλλα αρκετά αυστηρής. 🙂 Όπως καταλαβαίνετε βρίσκονται στις πρώτες μέρες σε κοινό χώρο. Γιατί αυτές οι αντιπάθειες; Μήπως τελικά έχουν την τάση να είναι μονογαμικά και τα καναρίνια,όπως και οι πελαργοί; Μιας και η κυρία έχει άντρα... Είναι που λίγες είναι οι μέρες που βρίσκονται κοντά ή είναι τελείως φυσικό το ξύλο να πέφτει απ'τον παράδεισο; Πιστεύω πως καταλαβαίνετε. Πάντως φροντίζω να αποδώσω στο μέγιστο δυνατόν την ατμόσφαιρα της Άνοιξης στον χώρο που τα φυλάγω
 
Το ξύλο θέλει μέτρο σε αυτές τις περιπτώσεις διαφορετικά δεν είναι υγιές :cool14:

Νομίζω πως τα πουλιά δεν είναι ακόμη έτοιμα. Θα πρέπει να τα έχεις με χώρισμα (πλέγμα) έτσι ώστε να βλέπονται μεταξύ τους αλλά να μην έχουν επαφή. Να κάνεις με αυτόν τον τρόπο την προετοιμασία τους (διατροφική) και στη συνέχεια μετά από μερικές μέρες να βάλεις φωλιά & υλικό στη θηλυκιά και μόλις την δεις να τη φτιάχνει, τότε να τραβήξεις το χώρισμα.

Το "ξύλο" που θα πέσει στη συνέχεια, θα είναι φυσιολογικό
 
Σ'ευχαριστώ πολύ Σταύρο, πολύ σημαντικές παρατηρήσεις.Βοήθησέ με όμως λίγο ακόμη γιατί δεν γνωρίζω την ιδιαίτερη διατροφική φροντίδα που πρέπει να δώσω-όπως λες. Είναι ιδιαίτερη λόγο της εποχής που θέλω να προσαρμόσω σε... λάθος εποχή, ή λόγο της εποχής ζευγαρώματος γενικά;
 
Στο μήνυμά μου αναφέρομαι στην διατροφική προετοιμασία για την περίοδο της αναπαραγωγής. Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει κατά βάση, σταδιακή αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης, κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης Ε και ασβεστίου.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να διαβάσεις το φόρουμ της Διατροφής. Υπάρχουν πολλά θέματα που αναφέρονται στη συγκεκριμένη προετοιμασία. Στη συνέχεια, αν έχεις κάποιες απορίες, ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. :)
 
Back
Top