Ασθένειες Το παπαγαλάκι μου έβγαλε κάτι στο ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Matzik
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Matzik

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2020
Μηνύματα
46
Πόλη
Ναύπλιο
Καλημέρα,
το παπαγαλάκι μου έβγαλε κάτι στο ράμφος του όπως θα δείτε. Χτές δεν τα είχε.
Τι μπορεί να είναι? Ανησυχώ... είναι στο κέντρο στο μπλε κομμάτι και στο πλάι πάλι στο μπλε έχει βγαλει αυτα τα μαυρα. Το μεσαίο μου φαίνεται σαν πληγη?

Επίσης τρίβει τι κεφάλι του στα κάγκελα του κλουβιού. Και πάνω ακριβώς από το πάνω μέρος έχουν γίνει τα πούπουλα του σαν ελαφρώς κιτρινωπά.
Από μέρα σε μέρα περιμένω το καινούργιο κλουβί γιατί όπως σας είπα είναι σε κλουβί εξωτερικού χώρου και σίγουρα όχι στις καλύτερες συνθήκες. Αλλά μου φέραν σήμερα ένα μικρό κλουβάκι και ίσως τον βάλω για 1-2 μέρες σε αυτό αντί να είναι έξω στο μεγάλο.
20200731_114609.webp20200731_114610.webp
[automerge]1596187225[/automerge]
Έτσι ήταν χτες! 20200729_073942.webp
 
Μέχρι να σου απαντήσει κάποιο μέλος με εμπειρία και αυτό που θα πω μπορεί να είναι και κουφαμάρα.μήπως να τον πιάσεις και να δεις αν τα μαύρα στίγματα είναι κολλημένες βρωμιές από τα κάγκελα του κλουβιού;
 
Πιθανολογώ ότι τα σημάδια στον χαλινό (έτσι ονομάζεται το συγκεκριμένο σημείου του ράμφους στα budgie) προέρχονται από την σκουριά στα κάγκελα.Για τα πούπουλα στη βάση του ράμφους είμαι βέβαιος ότι το "βάψιμο" προέρχεται από τα κάγκελα. Το συγκεκριμένο κλουβί είναι σε απαράδεκτη κατάσταση ακόμα και για προσωρινή παραμονή οποιουδήποτε πουλιού, πόσο μάλλον ενός παπαγάλου που χρησιμοποιεί το ράμφος του για να σκαρφαλώνει, δαγκώνοντας τα κάγκελα.Θα σου πρότεινα να το πετάξεις, έτσι ώστε να μην μπει ξανά κάποιος στον πειρασμό να βάλει κάποιο πουλάκι μέσα.Μόλις έρθει στα χέρια σου το κλουβάκι, όσο μικρό και να είναι, κάνε άμεσα την αλλαγή.
 
@jk1980 έτσι είναι. Έγινε η αλλαγή κλουβιού πριν λίγο και το παπαγαλάκι το έδωσα σε ένα φιλικό ζευγάρι που είχαν παπαγαλάκια στο παρελθόν γιατί μετακομίζουμε και δεν μπορώ να το προσέξω όπως θέλω.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας
 
Back
Top