Γενικά Το παπαγαλάκι μου (μονκ)

petrosmonk

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2022
Μηνύματα
7
Πόλη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Καλησπέρα, διαβασα τα σχόλια. Αγόρασα και γω εναν μπλε μονκ από το παληκάρι που λέγεται Χρήστος μέσω αγγελίας από Χρυσή ευκαιρία με τηλέφωνο αυτό που αναφέρεται πιο κάτω, αλλά δεν είχα κάποιο θέμα. Το πουλί είναι ήμερο, έχει δακτυλίδι που δεν ξερω να διαβάσω(αποκρυπτογραφίσω) τι εννοεί. Το πήρα για αρσενικό δύο μηνών, τώρα είναι κάπου έξι μηνών, δεν ξέρω αν είναι όντως αρσενικό, αλλα ήταν μικρό σε ηλικία. Αλλά με το παπαγαλάκι είμαστε ευχαριστημένοι, μας εμπιστεύεται, ασχολούμαστε πολύ μαζί του, και έχει αλλάξει όλη την καθημερινότητα μας
 
@Ledagcc Nαι το αγόρασα από αυτον που λέει ότι βρίσκεται στα Πετράλωνα. Μου τον έφερε στον ηλεκτρικό του Πειραιά, είδα το πουλί και το πηρα, ηταν αυτό που μου είχε στείλει σε βίντεο, και που είχα διαλέξει ανάμεσα σε 4-5 μονκ διαφόρων χρωμάτων που είχε. Είχα ζητήσει αρσενικό, μικρό σε ηλικία. Μου είπε ότι ειναι περίπου 2 μηνών, το πήρα 7/7/22 Το κλειστό δακτυλιδι γραφει κατά σειρά 21 6,5 2 09 4 SK και ειναι σκουρο μπλε.

Μονο το 6,5 που ειναι φαντάζομαι η διάμετρος καταλαβαίνω παρολο που διαβασα το άρθρο που μου έστειλες.
Σκέφτομαι να επιβεβαιώσω το φύλο και την ηλικία με ενα νέο τεστ dna, μονο και μόνο για να ξέρω την πλήρη αλήθεια, αν και αυτό δεν αλλάζει κάτι στη σχέση με το παπαγαλάκι μας, που το λατρεύει όλη η πενταμελής οικογένεια μου
 
@petrosmonk
Εφόσον οι πληροφορίες που μας δίνει το δαχτυλίδι του είναι αληθινές το πουλάκι είναι λίγο μεγαλύτερο.
Είναι γεννημένο το ™21 και εισαγωγής από Σλοβακία.
Όπως και να έχει να το χαίρεσαι.😊
 
@petrosmonk Ναι είναι εντάξει. Αλλά έχει κάποια λαθάκια στην διαρρύθμιση.
Οι πατήθρες είναι είναι σαν βέργα είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και άλλα προβλήματα των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του.
Να βγάλεις τα παιχνίδια που έχουν φούντες από σχοινί καθώς είναι ακατάλληλο. Το βαμβακερό σχοινί είναι επικίνδυνο αν το καταπιεί καθώς μπορεί να πάθει απόφραξη πρόλοβου και εντέρου που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μόνο κακό κάνει. Επίσης μπορεί να μπλεχτεί σε αυτό με αποτέλεσμα κάποιον τραυματισμό.
Πρόσθεσε παιχνίδια από φυσικά υλικά ώστε να μπορεί να τα τεμαχισει καθώς και παιχνίδια αναζήτησης τροφής ώστε να απασχοληθει το μυαλό του.
Κίνδυνοι του βαμβακερου σχοινιού
552D88E0-4BBE-427B-998A-6D68400CB8E8.webp
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, τις οποίες θα εφαρμόσω άμεσα,
Φυσικά ξυλα με φλοιό έχω, αλλά τα έχω στο μικρότερο κλουβί, θα τα αντικαταστήσω αμέσως,
όσο για τα παιχνίδια με τις φούντες μήπως αρκει να αφαιρέσω τις φούντες και τις κλωστές
και να διατηρήσω τα παιχνίδια,μιάς και του αρέσουν???
Ποιά είναι η αποψή σου ???
Εννοείται ότι με πρώτη ευκαιρία θα ψαχτώ για παιχνίδια αναζήτησης.
Υπάρχει κάποιο μαγαζί με ποιό κατάληλα παιχνίδια και ποιό εξειδικευμένο για παπαγάλους???
 
@petrosmonk Αν θέλεις να τα χρησιμοποιείς μπορείς να τα έχεις μόνο για εκτός κλουβιού που τον επιβλέπεις και να πάρεις χωρίς φούντες για μέσα.
Αυτά είναι αποκλειστικά για παπαγάλους
https://www.zazoopet.com/ και αυτό
https://www.e-parrot.gr/
 
Back
Top