Γενικά Το παπαγαλάκι μου ο Μπλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billtsak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλώς ήρθες!
Πανέμορφος
Το κλουβί τώρα το πήρες πιστεύω, μπορείς άμεσα να ζητήσεις αν το αλλάξεις με ένα όσο το δυνατό πιο μακρύ παραλληλόγραμμο, ώστε το πουλάκι να μπορεί να πετά, να ασκεί τα φτερά του. Τα στρογγυλά κλουβιά δεν ενδείκνυνται για κανένα πουλί. Προσπάθησε να το αλλάξεις με κλουβί από 70 εκατοστών μήκους και άνω, το οποίο να έχει σχάρα συρόμενη και ομοίως συρόμενο ταψάκι (όχι με κλιπς ούτε με σχάρα σταθερή) γιατί έτσι το καθάρισμά του θα σου είναι παιχνιδάκι.
Καλορίζικος και σιδερένιος να είναι!!!
 
Να τον χαίρεσαι! Είναι πολύ όμορφος!!
Τα στρογγυλά Κλουβιά είναι εντελώς ακατάλληλα γιατί δεν το πουλί δεν μπορεί να οριοθετησει τα όρια του και αυτό δημιουργεί στρες. Πάρε μια 60αρα ζευγαρωστρα καλύτερα είναι μια 76αρα η μία 90αρα ζευγαρωστρα για να ζει και να γυμνάζεται άνετα μέσα στο κλουβί.
Οι πλαστικές πατήθρες είναι ακατάλληλες γιατί παραμένουν ίσιες και μπορεί να προκαλέσουν αρθρίτιδα, bumblefoot πληγές στο μαλακό σημείο των ποδιών και άλλα προβλήματα των πελματων. Αντίκατέστησε τες με αυτές από φυσικό ξύλο μαζί με τον φλοιό σε διάφορους διαμέτρους και υφές ώστε να γυμνάζονται τα πόδια του.
Πόσο χρονών είναι?
Από που τον πήρες?
Ποια είναι η δίαιτα του?
 
@billtsak Να το χαίρεσαι 🙂
Όπως σου είπαν και πιο πάνω το κλουβί αυτό είναι εντελώς ακατάλληλο, καθώς τα περισσότερα πουλιά τείνουν να πετάνε οριζόντια και όχι κάθετα. Επίσης εκτός από τις ξύλινες πατήθρες, επιβάλλεται να βάλεις μέσα στο κλουβί και κάποια παιχνίδια για να απασχολείται μέσα στην ημέρα και να μην δαγκώνει τα κάγκελα, που είναι σημάδι πλήξης και ανοίας. Επίσης δεν χρειάζεται 2 ποτίστρες. Και μία του κάνει. Η κούνια στο σημείο που είναι, πιστεύω ότι δεν την χρησιμοποιεί και τζάμπα χώρο πιάνει. Μπορείς να μας πεις μερικές πληροφορίες γι' αυτό? Περιμένουμε κι άλλες φωτογραφίες 😋
 
να κανω μια χαζη ερωτηση; σε καποια pet shop που εχουν τους μεγαλυτερους παπαγαλους γιατι τα εχουν ομως σε τετοιου ειδους κλουβια; και 2ο επρεπε να με ενημερωσει και αυτος απο το pet shop..
 
@billtsak τα πετ σοπ είναι καταστήματα οπότε στόχος τους είναι να πουλήσουν. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για την σωστή φροντίδα των πουλιών ούτε για τίποτα. Ναι τα έχουν σε τέτοια κλουβιά όπως έχουν και 30 πουλιά σε ένα κλουβί και τα μισά είναι άρρωστα, 5 κουνέλια σε κλουβί ούτε για ένα, χάμστερ στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Όπως καταλαβαίνεις πολλά είναι λάθος συα καταστήματα αυτά και στόχους είναι να σταματήσουν οι πωλήσεις ζώων σε αυτά! Όχι λοιπόν δεν είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει γιατί προφανώς δεν ενδιαφέρεται και μπορεί να μην γνωρίζει καν, όπως είπαν και άλλα παιδιά αυτό το κλουβί είναι ακατάλληλο για ΟΛΑ τα ήδη πουλιών οπότε αν ενδιαφέρονταν δεν θα τα εμπορεύονταν καν. Είναι όμως τραβήχτηκα για τον αγοραστή καθώς είναι όμορφα και υπάρχουν σε κάδρα και φωτογραφίες της παλιάς εποχής και είναι λίγο vintage . Οπότε τώρα ας κάνω και μια ακόμα ερώτηση. Το πουλάκι το αγόρασες από πετ σοπ;; Αν ναι καλό θα ήταν να κλείσεις και ένα ραντεβού με ένα ειδικό πτηνιατρος να το κάνει ένα γενικό τσεκ για είναι μεγάλες οι πιθανότητες να κουβαλάει καμία ασθένεια
 
να κανω μια χαζη ερωτηση; σε καποια pet shop που εχουν τους μεγαλυτερους παπαγαλους γιατι τα εχουν ομως σε τετοιου ειδους κλουβια; και 2ο επρεπε να με ενημερωσει και αυτος απο το pet shop..
Μόνο χαζή ερώτηση δεν έκανες!
Εάν είχαν ιδέα από πουλιά δεν θα υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα που ανά καιρούς αντιμετωπίζουμε από ανθρώπους που ως πρώτη (λογική) κίνηση, αναζητούν πληροφορίες από τα πετ σοπς....Το κακό είναι πως οι έμποροι ενδιαφέρονται μόνο να πουλήσουν και όχι να αποκτήσουν και κάποιες βασικές (τουλάχιστον) γνώσεις πάνω στο αντικείμενό τους...
Καλορίζικο το μικρό σου, να το χαίρεσαι!!
 
@billtsak
είναι ιδανικο? 47.5 x 47.5 x 86
Μήκος χ Πλάτος χ Ύψος;
Το μήκος θα θέλαμε να είναι η μεγαλύτερη διάσταση, ώστε να μπορεί να πετάει.
Και πριν το πάρεις, ας ρωτήσουμε και για το διάκενο (απόσταση μεταξύ διαδοχικών κάγκελων) ώστε να είναι κατάλληλο, μην και το πουλάκι σφηνώσει το κεφάλι του ανάμεσά τους.
 
Να χαίρεσαι το πουλακι σου!! ειναι πανεμορφος ο blue!! 😍
θα συμφωνήσω με όσα είπαν τα παιδια παραπανω🙂
Για κλουβί δες κάτι σε τέτοιο στυλ. ειναι κινεζική Ζευγαρωστρα 76cm με αποσπωμενο πατο. Σε αυτο το κλουβί θα είναι άρχοντας ο blue.
Αν παλι δεν μπορείς να διαθέσεις αυτά τα χρήματα παμε σε πιο οικονομική επιλογή την οποία έχω και εγω και είμαι απολυτως ευχαριστημενη ειναι παλι τυπου ζευγαρωστρα αλλά 60 cm.

Και οι δυο επιλογές ειναι μια χαρά, απλά αν το πουλακι δεν βγαίνει αρκετά εκτός κλουβιου εγώ θα πηγαινα στην πρωτη επιλογη για να έχει περισσοτερο χώρο να γυμνάζεται και να Εκτονωνεται. 🙂


 
Η ζευγαρώστρα 76 εκ. κοστίζει 47 ευρώ και η αντίστοιχη 90 εκ. είναι στο ίδιο κατάστημα προσφορά στα 48,50
 
Ευχαριστω πολυ παιδια για τη βοηθεια!
2η μερα σημερα και τρωει μπροστα μου, πινει νερακι κανονικα. του βαλα ενα κλαδακι και την πεφτει εκει πανω του βαλα κ μια κουνια παιχνιδι, αλλα ειναι σαν να μη την εβαλα. Γενικα αντιλαμβανομαι οτι ειναι πολυ εξυπνο πουλι. και εχει απιστευτη πλακα! θα βαλω φωτο
 

Συνημμένα

  • 062CFA7D-BB91-4618-B351-4EEB5D405AE7.webp
    062CFA7D-BB91-4618-B351-4EEB5D405AE7.webp
    280,3 KB · Προβολές: 15
@billtsak ειναι πανεμορφος!! Ίδιος με τον δικό μου στα χρώματα!! 😍
Το ότι τρώει και πινει σημαίνει ότι άρχισε να αισθάνεται άνετα στον χώρο 🙂

Στην κουνια θα παει σιγά σιγά. Ότι βάζεις μέσα στο κλουβί πρεπει να του το γνωρίσεις πρωτα. Εγω όταν έβαλα την κουνια σφήνωσα στο πανω μέρος του κλουβιο ένα κλαδακι μιλλετ οπότε για να το φτάσει πηγαινε και καθόταν πανω στην κουνια. 🙂
 
ειχα πει για καμια βδομαδα δε θα του δινω σημασια. Αλλα μπαινω μεσα κ αρχιζει τα κακαρισματα και δε μπορω να μη κατσω να του μιλησω κ να δω πως συμπεροφερεται. επισης εχω το κλαδακι απο το κεχρι κ τον χαιδευω κ καθεται! αλλα αν ανοιξω την πορτα κ βαλω χερι για να βαλω κατι μεσα αετος γινεται😅
του βαλα και αυγο σημερα αλλα ουτε καν το αγγιξε. εβαλα ενα κομματακι κεχρι επανω μπας και φαει, θα φανει αυριο αν υπαρχει.
επισης για τον υπνο του, το πρωι που σηκωθηκα τα ματια του ανοιχτα ηταν. απορω αν εκλεισε ματι το πρωτο του βραδυ. παρολαυτα νορμαλ κατασταση ειναι, σε σχεση με καποια αλλα που εχω διαβασει.
 
@billtsak Μπορείς να του μιλάς!! Και εφόσον υπάρχει αλληλεπίδραση από τόσο νωρίς ειναι καλο σημάδι. 🙂
Θα εκπλαγείς αν ασχολείσαι με το ποσο γρήγορα μαθαίνουν πράγματα!!
Σε λίγο καιρό που θα έχει εξοικειωθεί πληρως άρχισε να βάζεις σιγά σιγά το χέρι σου μέσα στο κλουβί κρατώντας το κεχρί και κράτα το εκεί να τσιμπάει. Έτσι θα χτίσετε εμπιστοσυνη και δεν θα φοβάται.
 
άρχισε να βάζεις σιγά σιγά το χέρι σου μέσα στο κλουβί κρατώντας το κεχρί και κράτα το εκεί να τσιμπάει. Έτσι θα χτίσετε εμπιστοσυνη και δεν θα φοβάται.
Το κανα σημερα.. διακριτικα χωρις να κανει χαμουλη μεσα στο κλουβι, αλλα τίποτα😂
ειναι πολυ νωρις οντως!
 
@billtsak Μπορείς να του μιλάς!! Και εφόσον υπάρχει αλληλεπίδραση από τόσο νωρίς ειναι καλο σημάδι. 🙂
Θα εκπλαγείς αν ασχολείσαι με το ποσο γρήγορα μαθαίνουν πράγματα!!
Σε λίγο καιρό που θα έχει εξοικειωθεί πληρως άρχισε να βάζεις σιγά σιγά το χέρι σου μέσα στο κλουβί κρατώντας το κεχρί και κράτα το εκεί να τσιμπάει. Έτσι θα χτίσετε εμπιστοσυνη και δεν θα φοβάται.
Σημερα εφαγε κεχρι απ το χερι μου, εβαλε αστραπιαια κ το ποδι του πανω στο χερι μου, μεχρι που το χαιδεψα κ λιγο στην κοιλιτσα! με το κεχρι τον βλεπω να κανει και τουμπες😂. τωρα κανει κακαρισματακια κ κοβει βολτες πανω στο κλαδι. Αυτο το κλαδι το εχει ερωτευτει. ολη μερα εκει την βγαζει😂
 
Back
Top