Διατροφή Το παπαγαλακι μου δεν τρωει φρουτα και λαχανικα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lampros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lampros

PB New Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
128
Πόλη
Λάρισα
το παπαγαλακι μου, εδω και 1 εβδομαδα που το εχω, δεν εχει δοκιμασει καν ουτε φρουτα ουτε λαχανικα☹... Εγω επιμενω να του βαζω καθημερινα αλλα συνεχως τα βρισκω αθικτα... Του βαζω μαρουλι ή καρότο απο λαχανικα και απο φρουτα μηλο και μπανανα... φταιει κατι;
 
Δε φταιει κατι Λαμπρο! Κατ'αρχην το εχεις μολις μια εβδομαδα! Πρεπει πρωτα να συνηθισει το νεο του σπιτι, τους ηχους, εσενα κτλ! Πιθανον να ειναι ακομη λιγο φοβισμενο, σιγα σιγα θα ξεθαρρεψει!

Οσον αφορα τη διατροφη, θελει πολυ υπομονη κ επιμονη, εσυ συνεχιζε καθημερινα να του προσφερεις φρεσκα φρουτα κ λαχανικα κ καποια στιγμη θα δοκιμασει

Παντως γενικα τα παπαγαλακια δεν ειναι παντα ευκολα στη διατροφη, ειναι λιγο επιλεκτικα(picky), τουλαχιστον εγω αυτο εχω διαβασει σε ξενα φορουμ,τα δικα μου π.χ. ενω τρωνε λαχανικα δεν πλησιαζουν τα φρουτα... κανενα ομως, οσες προσπαθειες κ αν εχω κανει!
 
ωραια! Οποτε συνεχιζω! Ναι το ξερω οτι φοβαται... Μηπως να δοκιμασω κ αλλα φρουτα εκτος απο μηλο κ μπανανα;
 
επιτελους σημερα δοκιμασε λιγο μαρουλι!φαινεται αρχιζει να συνιθιζει το νεο του σπιτι!
 
Διάβασα κάπου στο φόρουμ ότι τα παπαγαλάκια και γενικά οι παπαγάλοι είναι κατά κάποιο τρόπο ζηλιάρηδες. Αυτό μπορείς να το εκμεταλλευτείς με το να τρως μπροστά τους το φρούτο που προσπαθείς να τους δώσεις. Δεν θυμάμαι που το είδα... Επίσης πρέπι να δείχνεις ότι σου αρέσει. Αυτά θα το αντιληφθούν και θα θέλουν να δοκιμάσουν και αυτά. Πιστεύω πως και αυτό μπορεί να πιάσει. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος... :)
 
Back
Top