Γενικά Το παπαγαλακι μου τρέμει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης THEMOS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δώσε μας λίγες πληροφορίες... πότε τρέμει; Όταν το πλησιάζεις πχ;
Παρατήρησες κάτι άλλο που να σε ανησύχησε ή μόνο αυτό; Πώς
είναι η συμπεριφορά του γενικότερα;
 
οταν το πλησιαζω.Ακόμα εχω παρατηρισει πως οταν φευγω μακριά του καθεται στο κλαδακι του δεν ειναι καθολου ζωηρό.
 
οταν το πλησιαζω.

Πόσο χρονικό διάστημα το έχεις σπίτι σου; Πόσο ασχολείσαι μαζί του; (συγνώμη αν έχει αναφερθεί πάλι αλλά αδυνατώ να θυμηθώ)

Ακόμα εχω παρατηρισει πως οταν φευγω μακριά του καθεται στο κλαδακι του δεν ειναι καθολου ζωηρό.

Παιχνίδια του έχεις στο κλουβί του για να ασχολείται; Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν είναι ζωηρό;

Δεν μου απάντησες όμως στα παραπάνω... έχεις παρατηρήσει κάτι άλλο; Τρώει κανονικά; Οι κουτσουλιές του πώς είναι; Κοιμάται ένα 10ωρο;
 
κοιματε κανονικα δεν του εχω παιχνιδια στο κλουβι του το εχω 3 μερες μαζι με την σημερινη ασχολουμε 1 ωρα περιπου αλλα οχι συνεχομενα οταν ειμαι μπροστα τρωει στικ και κιτρινη βιταμινη οι κουτσουλιες του εχουν ασπρο και πρασινο σκουρο χρωμα..
 
Ε, γι' αυτό βρε Θέμο! Είναι ακόμα στρεσσαρισμένο από την αλλαγή περιβάλλοντος. Δώστου λίγο χρόνο να συνηθίσει το περιβάλλον του και την παρουσία σου. 😉 Θα δεις που όλα θ' αλλάξουν προς το καλύτερο όσο περνάνε οι μέρες.

Να το πλησιάζεις σιγά σιγά και να μην κάνεις απότομες κινήσεις και μίλα του γλυκά συνάμα για να μην φοβάται.

1 ώρα είναι λίγο (ανάλογα τι θες να επιτύχεις όμως). Αν θες να το βγάλεις έξω και να παίζεις μαζί του πρέπει να αυξήσεις τις ώρες που ασχολείσαι μαζί του. 😉 Γι' αρχή όμως καλά είναι, επειδή δεν σε ξέρει ακόμα.

Τα στικ καλό είναι να μην τα δίνεις και πολύ συχνά διότι είναι παχυντικά. Καλύτερα να εισάγεις φρούτα και λαχανικά στη διατροφή του που θα του κάνουν και καλό. Υπάρχουν και πολλές άλλες συμπληρωματικές τροφές που μπορείς να πάρεις.

Αυτή η κίτρινη βιταμίνη δεν είναι και τόσο χρήσιμη... μόνο βιταμίνη δεν είναι!

Δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threa...ια-να-ενισχυθεί-το-χρώμα-του-καναρινιού.5511/ (για κόκκινη μιλάει αλλά είναι ακριβώς το ίδιο με την δική σου)

Αν θες βιταμίνες αγόρασε πολυβιταμίνες και άρχισε να του δίνεις φρούτα, λαχανικά και χορταρικά. (προσοχή στο πλύσιμο πάντα)
 
Back
Top