Γενικά Το περιστεράκι μου ψόφησε

Anastasia2

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουν 2022
Μηνύματα
3
Πόλη
thessaloniki
Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τα περιστερια πηραμε 3 δυο μεγαλα και ενα μικρουλι
Το μικρο το ταιζαμε εμεις εδω και δυο εβδομαδες με συριγγα επειδη το πηραμε απο την μαμα του και δεν μπορει να φαει μονο του
Σημερα γυρνωντας απο την δουλεια το βρηκα ψοφιο και δεν ξερω τον λογο εχω στεναχωρηθει παρα πολυ ειχε δεθει μαζι μας παρα πολυ μας περιμενε πως και πως και φωναζε οταν μας εβλεπε..
θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος τι μπορει να εφταιξε που ψοφησε το καημενο
 
@Anastasia2 Λυπάμαι παρα πολυ για την απώλεια σου. 😔
Δεν είμαι ειδική στο θέμα, ωστόσο επειδή είχα και εγω περιστερι μέχρι προσφατα το οποίο το είχα μεγαλώσει από μικρό θα σου πω την γνώμη μου.
Ίσως το περιστερακι να κουβαλούσε κάποια ασθένεια από μωρό (πολλες φορες η ασθένεια είναι και Ασυπτωματικη ,υπάρχει μέσα στον οργανισμό τους και αν τα βρει λιγάκι αδυναμα τα χτυπάει).
Ένα άλλο είναι ότι το τάισμα με κρέμα είναι πολυ δύσκολη υπόθεση.😕
Η κρέμα δεν πρεπει να είναι πολυ ζέστη, δεν θέλει απότομα μεγάλες ποσοτητες για να μην πνιγουν και πολλα άλλα.
Μόνο φυσικά με νεκροψία Πτηνιατρου θα ήσουν σίγουρη από τι πεθανε το μικρουλι.
Ειλικρινά λυπάμαι πολυ, τουλάχιστον έχετε τα 2 μεγάλα περιστερακια και που ξερεις,μπορεί να σας κάνουν παιδάκια στο μέλλον 😊
 
Καλημέρα, λυπάμαι πολύ για την απώλεια. Γενικά το τάισμα με κρέμα είναι πάντα λεπτή υπόθεση, χίλια πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Λίγο κρύα ή πιο ζεστή να είναι η κρέμα, του κάθεται και πάει. Ή μπορεί να είχε κάτι. Καμιά φορά δεν ξέρουν πώς να είναι πουλιά, οπως και τα μωρά δεν ξέρουν πώς να είναι άθρωποι, πνίγονται, κάθονται στραβά και συχνά είναι αργά... Τι περιστέρια είναι, αν επιτρέπεται?

Είδα τώρα σε άλλο ποστ ότι μόλις τα πήρατε τα περιστέρια. Δυστυχώς το τάισμα στο χέρι δεν είναι απλό και, με όλο το σεβασμό, ο άνθρωπος που σας τα έδωσε δεν έπρεπε να σας δώσει τον νεοσσό. Εχω την εντύπωση ότι είναι παράνομη η πώληση μη απογαλακτισμένου νεοσσού, και αν δεν είναι βάσει νόμου, θα έπρεπε. Δεν θα έπρεπε να πωλούν ζευγάρια με μωρα στην φωλιά τα διαλύει τελείως, τους μπερδεύει το βιολογικό ρολόι, οπότε είναι πολύ πιθανό όλη αυτή η σύγχυση να ευθύνεται για την τραγωδία...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το μικρο το ταιζαμε εμεις εδω και δυο εβδομαδες με συριγγα επειδη το πηραμε απο την μαμα του και δεν μπορει να φαει μονο του
θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος τι μπορει να εφταιξε που ψοφησε το καημενο
Η απάντηση βρίσκεται στην πρώτη σειρά.
Όταν παίρνουμε ένα πουλί που δεν είναι απογαλακτισμένο (να μπορεί να τρέφεται μόνο του) τα ρίσκα και οι κίνδυνοι είναι πολλοί.
Για αυτό αναλαμβάνουμε την σίτιση ενός νεοσσού μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη όπως όταν για κάποιο λόγο υπάρχει απώλεια των γονέων.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Είναι νέα μόδα να πωλούν γονείς με αυγά, όταν σκάσει ο πρώτος νεοσσός, το είδα στο φμπ και έχασα τα λόγια μου. Και αν τους πεις και τίποτα στους "εκτροφείς", σε λούζουν. Νομοθεσία για κατοικίδια που δεν είναι γάτες και σκύλοι έχουμε σε αυτήν την χώρα?
 
Είναι πολύ κρίμα, πρώτα για τα πουλάκια και μετά για τους ανθρώπους που τα παίρνουνε οι οποίοι αγνοούν τους κινδύνους και αποχτούν μια δυσάρεστη εμπειρία στο ξεκίνημα της ενασχόλησης τους.

Από την Νομοθεσία προσωπικά δεν περιμένω πολλά πράγματα γιατί συνήθως ''πάσχει'' στην εφαρμογή της.

Μόνο με την γνώση που αποκτάται και διαδίδεται μέσα από χώρους όπως το δικό μας forum και από τις πληροφορίες που θα δώσουμε εμείς σε γνωστούς και φίλους θα βελτιωθούν τα πράγματα.
 
Back
Top