Αναπαραγωγή Το πρωτο μου μωρο ζεμπρακι

Εγγραφή
8 Μαϊ 2008
Μηνύματα
58
Πόλη
Χαλκίδα
Παιδια ειμαι τοσο χαρουμενη εγω και τα παιδια μου, σημερα μετα απο μια ατυχη γεννα τριων αυγων και μετα απο τις συμβουλες των παιδιων στο φορουμ και ειδικα του Βασιλη (ευχαριστω φιλε! Εισαι σουπερ!) σημερα βγηκε το πρωτο πουλακι απο τα πεντε αυγα που εχει κανει συνολικα. ειναι πραγματικα πανεμορφο και τοσο μικροσκοπικο! Εχουμε παθει πλακα! Πραγματικα αν δεν εκανα οτι μου ειπε ο Βασιλης και οι αλλοι με την αλλαγη της φωλιας και τι λαθη εκανα για να μη τα ξακανακω δεν προκειτε να εβλεπα πουλακια ουτε σε 10 χρονια.. ευχαριστω ολους... Ειστε οι καλυτεροι... ( σαν οσκαρ ακουγεται) χα χα!
 
Νατασσα μου να τα χαιρεσαι κ περιμενουμε φωτο οποτε ειναι ετοιμα!
 
Νατάσα να σου ζήσουν και να τα χαίρεσαι! 🙂
Με το καλό να τα δεις να μεγαλώνουν! Είναι απίστευτο το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν πόσο αλλάζουν μέρα με τη μέρα!:D

Μιας και το έθιξες, να πω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη και όλα τα παιδιά του φόρουμ!
 
Σημερα το πρωι βγηκε και το δευτερο πουλακι! Γιουπι! Ειμαι πολυτεκνη; χα χα στο πρωτο τα λιγα πουπουλακια του φουντωσαν γιατι στεγνωσαν και εχει πολυ πλακα! ακομα δεν εχουν ξεκινησει να τα ταιζουν, νομιζω οτι ξεκιναν μετα την τριτη μερα, αλλα αν ξερει καποιος να μου πει.. Βασιλη ακους; Τι τροφες ενδεικνονται για τους νεοσους;
 
νατασα οταν βγει και το 3 θασε πολυτεκνη, βεβαια αμα βαλουμε και τα δικα σου παιδια τοτε εισαι απο τωρα πολυτεκνη. Πέρα απο την πλάκα, αυτος ειναι ο καλυτερος και πιο ωραιος τροπος να μαθουν τα παιδια σου(αν ειναι μικρα)να αγαπανε τα ζώα και αμα μαθουν αυτο θα μαθουν να αγαπανε και τη φυση και γενικα να προστατευουν το περιβαλλον!
κοιτα προσεκτικα αμα το ταιζουν η οχι γιατι αν δεν πρεπει να αναλαβεις δραση αμμεσα πριν ειναι αργα. (να τα ταιζεις εσυ δηλ με συριγγα)
αυτο που πρεπει να τους βαζεις εσυ τωρα ειναι εκτος της τροφής, να βαζεις και αυγοτροφή η βιταμίνη που το λένε γιατι τρωγεται ευκολα και χονευεται πιο γρηγορα απο την κανονική τροφή και μπορουν να ταιζουν πιο ευκολα.
αμα δεν το ταιζουν για 2-3 μερες πιστευω θα πεθάνει αλλα θα σου πουν και οι αλλοι!
αμα θες βαλε και λιγο ψωμι η κανα μπισκοτακι.
 
Να τα χαιρεσαι Νατασσα! :D Με το καλο να ερθουνε τα επομενα!
Θυμαμαι με ποση αγωνια τα περιμενες και να που ηρθανε!
 
αντε καλοριζικα κα ιτωρα που πηρες φορα βγαλε καμια 50αριαννα σου ζησει κα ικαλη συνεχεια
 
Να σου ζησει το μικρο. Με το καλο να βγουνε και τα αλλα αβγουλακια.
 
Να σου ζήσουν οι δύο μπόμπιρες, με το καλό να έρθουν και τα υπόλοιπα!
 
ακομα δεν εχουν ξεκινησει να τα ταιζουν, νομιζω οτι ξεκιναν μετα την τριτη μερα,
Στην αρχή τα ζεμπράκια ταΐζουν ελάχιστα. Πρόσεξε αφού βάλεις την αυγοτροφή μετά από κάνα μισάωρο αν έχει καθόλου τροφή στο λαιμό των μικρών. Την τρίτη μέρα θα πρέπει πλέον να ταΐζουν σχεδόν κανονικά και από κει και πέρα θα τα βλέπεις πάντα με πρησμένο λαιμό από το φαΐ. Σπάνιο φαινόμενο να μην ταΐζουν αλλά συμβαίνει και αυτό οπότε παρατήρησε τα στην αρχή μήπως χρειαστεί να ταΐσεις βοηθητικά κι εσύ.
 
Back
Top