Γενικά Το πρόβλημα με την αιχμαλωσία καρδερίνων

PanagiotisAgrinio

PB Member
Εγγραφή
8 Απρ 2020
Μηνύματα
518
Πόλη
Αγρίνιο
Καλησπέρα παιδιά, είπα σήμερα να σας πω για την προσωπική μου άποψη αλλά και εμπειρία με τις καρδερίνες που βλέπω ΠΑΝΤΟΎ. Σχεδόν κάθε μέρα που πηγαίνω φροντιστήριο στο δρόμο μου βλέπω καρδερίνες αγριοπιασμενες σε μικροσκοπικα κλουβια 20χ20χ30 το μεγαλύτερο, όπως τα βλέπω με το μάτι. Συγκεκριμένα σχεδόν σε κάθε μπαλκόνι που υπάρχει ένα κλουβί μέσα του θα υπάρχει μια καρδερίνα... Δεν ξέρω τι να πω για τον κοσμο. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμό του μ, α είναι μηδαμινός για το πως θα έπρεπε να τους χαρακτηρίσω.. Σήμερα έκατσα και μέτρησα όσες βλέπω κ όχι όσες ακούω και είναι γύρω στις 10 και σύνολο καμία 15αρια με αυτές που ακούω. Η διαδρομή μου δεν είναι μεγάλη.. 700-800 μέτρα το πολύ. Σκέφτομαι το τι επικρατεί σε κάθε γειτονιά της πόλης μου. Με πιάνει ψυχοπλάκωμα βλέποντας αυτά τα πουλιά που τα έχουν κλεισμένα σε κλουβια μόνο και μόνο γιατί κελαηδανε πανέμορφα. Δεν ξέρω τι να πω.. Ο σεβασμός προς αυτά είναι 0.. Συγνώμη αν σας στεναχωρήσω αλλά ήθελα να μου φύγει και εμένα λίγο η μελαγχολία.
 
@PanagiotisAgrinio Αν ο κάθε πουλιοπιάστης έπιανε μια-δυο για προσωπική χρήση και κανά-δύο για δώρο σε φίλους τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα...
Το μεγάλο πρόβλημα ξεκινάει με την ασυδοσία και τον υπέρμετρο βαθμό αρπαγής αυτών και άλλων άγριων πουλιών από τη φύση με σκοπό τι άλλο φυσικά από το εύκολο κέρδος...
Και μην ξεχνάμε, υπάρχει προσφορά γιατί υπάρχει ζήτηση...
 
Πριν πολλα χρονια η ιδια ιστορια επαναληφθηκε με πρωταγωνιστη το καναρινι, αυτη ειναι η διαδικασια εξημερωσης των πτηνων και γενικα των ζωων.
Οι εικονες δεν ειναι ωραιες σιγουρα.

Η τακτικη του μικρου κλουβιου ή και του μπαουλιασματος ακολουθειται και σε πουλια που γεννηθηκαν σε κλουβι παντως, χωρις να σημαινει οτι ειναι σωστο.
 
Να σας πω την αλήθεια. Αν η παγίδευση έχει σαν στόχο την εντατική προσπάθεια για εκτροφη τότε ναι να γίνει κάτι τέτοιο. Φανταστείτε ότι κάποια στιγμή θα βρίσκουμε παντού άγρια εκτροφής και δε θα χρειάζεται να μπεις ούτε καν στη σκέψη να πιάσεις γιατί πολύ απλά δε θα χρειάζεται.
 
@Τασος ο καναρινας Κάνεις λάθος γιατί αυτό το ζούμε τώρα...
Απλά όσο υπάρχουν με 5-10€ θα προτιμούν αυτές και ας ψοφάνε κατά δεκάδες πριν χρονίσουν...
 
@TZANNSPY έχεις δίκιο. Πας στο σχιστο και βρίσκεις όσα θες και φτηνά. Εγώ εννοώ να γίνουν σαν τα καναρινια. Εκτροφή εντατική και να βρίσκεις στην αγορά αποκλείστηκα από αυτά τα πουλιά και όχι πιασμένα
 
Η τακτικη του μικρου κλουβιου ή και του μπαουλιασματος ακολουθειται και σε πουλια που γεννηθηκαν σε κλουβι παντως, χωρις να σημαινει οτι ειναι σωστο.
Οι δύο από τις πολλές που είδα ήταν η μία σε ένα μίνι μάρκετ και η άλλη σε ένα χασάπικο στο κέντρο.. Δεν νομίζω ότι τις αγοράζουν εκτροφείου γιατί με τον τρόπο που τις φροντίζουν μάλλον είναι τζάμπα από τη φύση.
 
Και μην ξεχνάμε, υπάρχει προσφορά γιατί υπάρχει ζήτηση...
Αυτό το πιστεύω γενικά. Ευθύνη δεν έχουν μόνο οι πουλιοπιάστες. Σαφώς και έχουν το μεγαλύτερο αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας όλων των υπολοίπων που τους συντηρούν οικονομικά.

Το ίδιο πιστεύω και για τα κακά pet shops και για τους κακούς εκτροφείς, γιατρούς κλπ. Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση βολεύει, για διάφορους λόγους πολλούς από εμάς τους υπόλοιπους και καταλήγουμε ξανά στο "έλα μωρέ τώρα, σιγά...".
 
Back
Top