Αναπαραγωγή Το πρώτο μικρό 20 ημερών και η κανάρα έχει κάνει ήδη 4 νέα αυγά

Παναγιώτα

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2016
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα στην όμορφη παρέα! Η μαμά έκανε το πρώτο αυγουλάκι στην προηγούμενη φωλιά, ενώ ειχε μέσα το νεοσσό. Φρόντισα να βάλω δεύτερη φωλιά με τσόχα και να βάλω τον νεοσσό μέσα. Ταίζουν και οι δυο μαζί το μικρό και η μαμά συνεχίζει να γεννά αυγουλάκια, 4 μέχρι στιγμής. Από εδώ και περα αρχίζει μια συμπεριφορά που από την μια γελάω και από την άλλη ανησυχώ. Ο μπαμπάς εχτές πήγαινε, τσίμπαγε και έσπρωχνε το μικρούλι για να το αναγκάσει να βγει στο κλαράκι. (20 ημερών το μικρό). Τελικά τα κατάφερε. Το μικρακι βγηκε από τη φωλιά σταθηκε στο κλαράκι. Στο μεταξύ ο μπαμπάς πήγαινε στη φωλιά που κάθεται η μαμά,τράβαγε από την φωλιά βαμβάκι και η δόλια τον κυνηγούσε το έπερνε πίσω και το ξανάβαζε στη φωλιά. Σήμερα το μικρούλι πέταξε και βολεύτηκε δίπλα στη μαμά του. Φοβήθηκα για τα αυγουλάκια και πήρα δραστικά μέτρα. Έβαλα το χώρισμα για να έχει η μαμά την ησυχία της. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.
 
Καλημέρα Παναγιώτα! Θα σε ρωτήσω κάτι πολύ κρίσιμο.. Το μικρό προφανώς δεν τρώει μόνο του.. Ποιος το ταίζει;
 
καλή σου μέρα, Παναγιώτα! Μην ανησυχείς.. Ερωτικά παιχνίδια είναι και τίποτε παραπάνω, πάντα όμως καλό είναι να παρατηρούμε και λίγο περισσότερο!
.. Μιας και το μικράκι είναι ήδη 20 ημερών, μπορείς να το βάλεις στην μία πλευρά μόνο του, ενώ το ζευγάρι μαζί στην πλευρά της νέας φωλιάς, γιατί η θηλυκιά θα χρειαστεί πιο πολύ τον αρσενικό από δω και πέρα. Αυτός θα την ταίζει,ώστε εκείνη να σηκώνεται όσο γίνεται λιγότερο από την φωλιά! Όσον αφορά τη σίτιση του μικρού, μπορείς να του βάλεις λίγους σπόρους σε χαμηλό σημείο πρόσβασης, αυγοτροφή, βραστό αυγό και νεράκι, αν και οι γονείς αυτό που επιβάλλει η φύση θα το κάνουν, ακόμη και από το χώρισμα: θα το ταίζουν!
με το καλό και στα επόμενα τέσσερα, τώρα, Παναγιώτα!
 
ο μικρό προφανώς δεν τρώει μόνο του.. Ποιος το ταίζει;
Το ταίζανε και οι δύο αλλά τωρα με το χώρισμα, ο μπαμπάς. Κάθομαι και παρατηρώ κάθε πότε ταίζει.

καλή σου μέρα, Παναγιώτα! Μην ανησυχείς.. Ερωτικά παιχνίδια είναι και τίποτε παραπάνω, πάντα όμως καλό είναι να παρατηρούμε και λίγο περισσότερο!
.. Μιας και το μικράκι είναι ήδη 20 ημερών, μπορείς αν θέλεις να το βάλεις στην μία πλευρά μόνο του ενώ το ζευγάρι μαζί στην πλευρά της νέας φωλιάς πλέον! Όσον αφορά τη σίτιση του μικρού, μπορείς να του βάλεις λίγους σπόρους σε χαμηλό σημείο πρόσβασης, αυγοτροφή και νεράκι, αν και οι γονείς αυτό που επιβάλλει η φύση θα το κάνουν, ακόμη και από το χώρισμα: θα το ταίζουν!
με το καλό και στα επόμενα τέσσερα, τώρα, Παναγιώτα!

Θα κάνω αυτό ακριβώς που είπες. Μου φαίνεται καλύτερο. Πρόσεξα ότι το μικρό μελαγχόλησε που το χώρησα από τη μαμά του.
 
Το ταίζανε και οι δύο αλλά τωρα με το χώρισμα, ο μπαμπάς.
Σωστά έπραξες.. σωστά ακολούθησες τις οδηγίες του @Dimitris.P ...
Θα το ταΐζουν από το χώρισμα.
Αν θες.. μετά το τέταρτο αυγό μπορείς να βάλεις και τον μπαμπά μαζί του, ώστε να το ταΐζει περισσότερο.
Είναι άλλωστε γνωστό πως σε αυτή την ηλικία οι νεοσσοί, κυνηγούν το γονιό για να τα ταΐσει. Το χώρισμα μειώνει αυτή τη "δράση" τους στα άκρως απαραίτητα.
ΤΠρόσεξα ότι το μικρό μελαγχόλησε που το χώρησα από τη μαμά του.
Τίποτε απολύτως δεν έπαθε... Νυσταγμένος και χορτάτος είναι.
 
Back
Top