Γενικά Το πρώτο μου Gloster

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης akros3
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Σαντορίνη
Όνομα
Κωνσταντίνος
Καλησπέρα..
Αύριο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποκτήσω το πρώτο μου Gloster από εκτροφέα
Μπορείτε να με βοηθήσετε τι πρέπει να προσέξω πριν την αγορά του πουλιού και τι μετά κατά την φροντίδα του;
Επίσης έχω ένα κοινό καναρίνι όπως έχω αναφέρει παλιότερα και θα ήθελα να μάθω αν τα κλουβιά τους κάνουν να είναι κοντά στον ίδιο χώρο η υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως πχ με τα μαλινουα λόγω χαμηλής φωνής.
Λογικά θα είναι κιτρινοπράσινο σκουφατο το καναρίνι
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εδώ είναι όλα Κωνσταντίνε:

Επίσης έχω ένα κοινό καναρίνι όπως έχω αναφέρει παλιότερα και θα ήθελα να μάθω αν τα κλουβιά τους κάνουν να είναι κοντά στον ίδιο χώρο η υπάρχει κάποιο πρόβλημα όπως πχ με τα μαλινουα λόγω χαμηλής φωνής.
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την ποιότητα της φωνής τους. Είναι πιθανόν όμως να σταματήσουν να κελαηδούν. Για να το αποφύγεις αυτό, μπορείς να βάλεις ένα διαχωριστικό ανάμεσα στα κλουβιά για να μη βλέπει το ένα το άλλο.

Πέρα από όλα τα άλλα, αυτό που θα ήθελα να ξέρω για το συγκεκριμένο καναρίνι, αν κι εφόσον φυσικά μπορούσαν να μου το πουν, είναι ποιοι είναι οι γονείς του. Θα ήθελα με άλλα λόγια να τους δω ή αν δεν γινόταν, να μου εξασφαλίσουν ότι το πουλάκι δεν είναι τόσο μαλακόφτερο ώστε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον κύστες φτερών.
Επίσης, αφού διαβάσεις τα παραπάνω άρθρα που σου έχει επισυνάψει ο Σταύρος, και εφόσον έχεις τη δυνατότητα επιλογής, κάτσε σε μια μεριά για κάμποση ώρα και παρακολούθησε τα υποψήφια καναρίνια ως προς τη συμπεριφορά τους, ώστε να επιλέξεις ανάμεσα από τα πιο ζωηρά. Εννοείται ότι όταν το πιάσουν για να το βάλουν στο κλουβί, το κοιτάς (όσο το έχουν στο χέρι τους) σε πόδια(έχει όλα του τα δάχτυλα και τα νύχια; Το πέλμα του είναι χωρίς εμφανείς ερεθισμούς; αν δεις λέπια στα δάχτυλα κοιτάς για άλλο), ράμφος, κάτω από τις φτερούγες, κοιλιά (αφού φυσήξεις τα πούπουλα ώστε να δεις αν υπάρχουν δυσχρωμίες. Οπότε αν ναι, το απορρίπτεις).
Τέλος ρωτάς την ηλικία (βλέπεις αν φορά δαχτυλίδι κλειστού τύπου μεταλλικό και το χρώμα θα σου δείξει πόσον ετών είναι)... Επιλέγεις να πάρεις νέο πουλί και ρωτάς αν έχει περάσει ευλογιά ή τι φάρμακα έχει πάρει στη ζωή του (αν σου απαντήσουν καταφατικά, πάλι προσπαθείς να επιλέξεις άλλο πτηνό)
Καλορίζικο!

Το νέο μέλος της οικογένειας...
Φετινό πουλί και όπως τον ήθελαIMG_20200109_114059.webp
[automerge]1578563176[/automerge]
Έχω μια ερώτηση... Αν τον βάλω στο ίδιο κλουβί με τον κοινό που έχω που είναι πολύ μεγάλο κλουβί λογικά θα τσακωθούν... σωστά;

Έχω μια ερώτηση... Αν τον βάλω στο ίδιο κλουβί με τον κοινό που έχω που είναι πολύ μεγάλο κλουβί λογικά θα τσακωθούν... σωστά;
Ναι, θα τσακώνονται πιθανότατα. Πόσο μεγάλο είναι το κλουβί;
Και... σου συνιστώ όχι να μην τα βάλεις στο ίδιο κλουβί, αλλά και αν γίνεται να τα έχεις σε ξεχωριστούς χώρους ή σε απόσταση μεταξύ τους, χωρίς ποτέ να μπερδέψεις τα σκεύη του ενός κλουβιού με του άλλου. Διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/
Να τον χαίρεσαι!

Back