Ασθένειες Το πόδι του καναρινιού έχει μαυρίσει

Giannis S

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2019
Μηνύματα
80
Γεια σας και πάλι,
Πρόσφατα είχα βγάλει έξω το καναρίνι μου, κάποια στιγμή το είδα να πηδάει συνέχεια στο σύρμα και μετά πάλι πίσω στα ξυλάκια του κλουβιού αλλά δεν του έδωσα μεγάλη σημασία. Την επόμενη μέρα όταν πήγα να το ξανά βγάλω έξω το είδα να κάθετε σε ένα σημείο χωρίς να κουνιέται, όταν πήγα κοντά είδα το πόδι του γεμάτο αίμα και αίμα και στο σημείο που καθότανε... άμεσος το καθάρισα με νερό και του έβαλα μπεταντιν για 2-3 φορές. Γενικά το πόδι του δεν το πατάει κάτω και τώρα το πόδι του έχει αδυνατίσει και μαυρίσει θα αναρτήσω και μερικές φωτογραφείες να δείτε.
-Πως το έπαθε, γιατί έγινε έτσι το πόδι του και πως μπορώ να το βοηθήσω ;
1.webp
[automerge]1558976685[/automerge]
63605
 
Δείχνει να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του στη στήριξη και αυτό με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια.
Σίγουρα το μαύρισμα δεν είναι καλός οιωνός για την κυκλοφορία αίματος...
Τα δύο δάχτυλα που βλέπω "μαύρα" είναι εν δυνάμει "κατεστραμμένα" εκτός αν μου διαφεύγει κάτι από τη φωτογραφία.
Εσύ που το βλέπεις από κοντά... μπορείς να μας πεις αν κουνάει;
 
Όταν κάθεται γενικά το συγκεκριμένο πόδι το έχει πάντα σηκωμένο,όταν πηγαίνω κοντά το κατεβάζει,Τώρα για τα δάχτυλα τα χρησιμοποιεί ελάχιστα αλλά τις περισσότερες στιγμές είναι σαν αναίσθητα...
 
Εάν εννοείτε κάποιον κτηνίατρο υπάρχει αλλά είναι κλειστά λόγω εκλογών θα το είχα πάει αλλά τις δυο τελευταίες μέρες είναι έτσι γιαυτο σας ρωτάω εσάς μήπως σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και γνωρίζεται. το επόμενο που σκοπεύω να κάνω είναι να το πάω σε ειδικό εάν κάποιος από εδώ δεν έχει πάθει κάτι τέτοιο για να μου πει
[automerge]1558978059[/automerge]

Ευχαριστώ πάντως!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν κινδυνεύει κάποιο με νέκρωση... αυτό ίσως είναι το μεσαίο δάχτυλο.
Η ώρα είναι περασμένη... και για να μην ταλαιπωρούμε περισσότερο το πουλί καλό είναι να το αφήσεις χωρίς κάτι άλλο και αύριο να το πας στο γιατρό...
Αν θέλεις μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις...

Εντελώς ακαδημαϊκά όμως θα πω πως μου θυμίζει "κάταγμα" ή "σύνθλιψη" της περιοχής πάνω από τα δάκτυλα που μπορεί να προέλθουν από κάποιο "σφήνωμα" στα κάγκελα ή στον εξοπλισμό του κλουβιού.
Αν όντως στέκει η σκέψη μου καλό είναι να αναζητήσεις με πολύ προσοχή τα επικίνδυνα σημεία ώστε να αποφύγουμε μελλοντικές παγίδες και τραυματισμούς.
 
Το πόδι του δεν έγινε έτσι σε μια-δυο μέρες. Τραυματίζεται εδώ και αρκετό καιρό, μάλλον από το δαχτυλίδι. Παρακολουθείς καθόλου το πουλί; Δεν είχες προσέξει τίποτα τόσο καιρό;

Επίσης, φρόντισε λιγάκι την καθαριότητα του. Αυτό που διακρίνεται στις φωτογραφίες μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο μόλυνσης όχι μόνο στο πόδι αλλά σε ολόκληρο το πουλί.

Έτσι όπως είναι δεν μπορείς να κάνεις πολλά για την αποκατάσταση του προβλήματος, ειδικά αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους καταστάσεις και χειρισμούς. Πρέπει να πάει άμεσα σε ένα γιατρό για να του κόψει το δαχτυλίδι, να φροντίσει το τραύμα και να αντιμετώπιση φαρμακευτικά τη μόλυνση που κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη αρχίσει.
 
μήπως σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο και γνωρίζεται.

Καλησπέρα @Giannis S,
Λυπάμαι για αυτό που σου συνέβη. Επειδή μου έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό, πιστεύω πως σε λίγες μέρες θα αποκολληθεί το τμήμα του ποδιού από το δακτυλίδι και κάτω. Το ζητούμενο είναι να απευθυνθείς σε γιατρό και να χορηγηθεί αντιβίωση το συντομότερο, ώστε να μην κινδυνέψει και η ζωή του πουλιού.
 
Το πόδι του δεν έγινε έτσι σε μια-δυο μέρες. Τραυματίζεται εδώ και αρκετό καιρό, μάλλον από το δαχτυλίδι. Παρακολουθείς καθόλου το πουλί; Δεν είχες προσέξει τίποτα τόσο καιρό;
Είπα πως είχε αρκετό καιρό αιμορραγία, τις τελευταίες μέρες είχε σταματήσει και ήταν απλά σαν να είχε ξεραθεί το αίμα αλλά τις τελευταίες 2-3 μέρες είχε γίνει έτσι δεν το είχα πάει σε γιατρό γιατί νόμιζα πως ήταν απλά παγωμένο αίμα και αφού είχα βάλει και μπεταντιν δεν το θεώρησα επικίνδυνο... απλός νόμιζα πως ήταν παγωμένο αίμα αλλά τελικά δεν ήταν, τώρα σίγουρα θα το πάω σε γιατρό απλά ρωτάω και εσάς ως πιο έμπειρους.
 
Επίσης, φρόντισε λιγάκι την καθαριότητα του. Αυτό που διακρίνεται στις φωτογραφίες μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο μόλυνσης όχι μόνο στο πόδι αλλά σε ολόκληρο το πουλί.

Επαυξάνω, θέλωντας να προσθέσω να πετάξεις χθες τα βρώμικα και πλαστικά πάτηθρα και να τα αντικαταστάσεις με ξύλινα είτε από αυτά που πουλάνε στο εμπόριο είτε κατασκευάζοντας μόνος σου από καβίλιες 8 με 10mm.
Επίσης κανε σε παρακαλώ μια επιμελή και εξονυχιστική απολύμανση σε κλουβιά, σκεύη κλπ. Καυτό νερό, ξύδι και πολύ πολύ νερό στο ξέπλυμα.

Εννοείται ότι κατά την καθαριότητα τα πουλάκια θα πρέπει να τα βάλεις σε άλλο κλουβάκι.

Μην σου πω να αντικαταστήσεις και το κλουβί γιατί το βλέπω σκουριασμένο.. Ξέρω ότι όλα αυτά είναι έξοδα αλλά αυτό που βλέπω στην φώτο, από μόνο του αποτελεί μεγάλη εστία μολύνσεων όπου μια μικρή αμυχή μπορεί να την εξελίξει στην κατάσταση που βλέπω στα ποδαράκια του πουλιού.

Συνεπώς, παράλληλα με την θεραπεία φρόντισε και την διαβίωση των πουλιών για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητές μολύνσεων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top