Ασθένειες Το πόδι του καναρινιού μου πιάστηκε στο κλουβί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Marika

PB New Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2015
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, το καναρίνι μου πριν περιπου τρεις μερες πιαστηκε καπου στο κλουβί και έκτοτε έχει το ποδαρακι πανω και κουρνιάζει, εχω διαβάσει τη συζήτηση και έχω βάλει βαζελίνη στο ποδαρακι και του κάνω μασάζ εδώ και 2 μέρες παει ήδη καλυτερα στην όψη αλλά θεωρώ τις επόμενες μέρες θα είναι πιο εμφανής η εξέλιξη, θα ήθελα απλά να σας δείξω σε εικόνα το ποδαρακι για να δειτε ως πιο έμπειροι αν πιστευετε οτι ειναι σοβαρό η όχι, με συγχωρείτε που ρωτάω αλλά desperate needs come in desperate times.
Σας ευχαριστω ολους εκ τω προτερων!
 

Συνημμένα

  • IMG_20220425_105114.webp
    IMG_20220425_105114.webp
    38,4 KB · Προβολές: 173
Σε χτύπημα/τραύμα βάζεις βαζελίνη και κάνεις μασάζ;
Μάλλον κάτι άλλο θα διάβασες σε κάποια συζήτηση και μπερδεύτηκες.

Αν το πουλακι τρώει και πίνει κανονικά και δεν είναι νωχελικο, πχ να κλείνει τα μάτια του και να κοιμάται μέσα στη μέρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Θα επανέλθει σε μερικές μέρες.

Μπορεις αν θέλεις να βάζεις κάθε απόγευμα λίγη πάστα μπετατιν μήπως κάπου στο τραύμα υπάρχει κάποιο άνοιγμα για να το προστατεύσεις από επιμόλυνση. Ή μπορείς να βάλεις και κάποια αντιβιοτικη κρέμα πχ φουσιντιν

Αν τώρα έχει κάποιο "ορθοπεδικό" θέμα αυτό θα το δεις όταν ξεκινήσει να το πατάει κανονικά και δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Αλλά δε νομίζω.
 
Το πουλάκι πιστεύω ότι θα γίνει καλά. Εφόσον δεν το βλέπεις να κοιμάται, να κάθεται φουσκωμένο, να βρίσκεται στον πάτο του κλουβιου συνέχεια, γενικά η epithol βοηθάει γενικά στις δερματικες παθήσεις των ποδιών των πουλιων.
 
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις! Δε τη βλέπω νωχελικη αλλά είναι αλήθεια ότι κάθεται συνέχεια στη φωλιά της αντί να είναι στα κλαδιά, ξυπνια όμως και έτοιμη να αντιδράσει, την ταίζει το αγόρι οπότε δεν σηκώνεται και πολυ (έκανε αυγά προσφατα γι'αυτό της έχω και τη φωλιά)
Αλλά τη βλέπεις που με το που παει σε κλαδακια μαζευει το ποδαρακι, πιστευωαν μπορουσε να κάτσει με ισορροπία καλά στο ένα ποδι θα έτρωγε και μόνη της γιατί το έχει δοκιμάσει απλά δε τη βολευει στο ένα ποδι, τώρα έχω τυλίξει με χαρτομαντηλακια κάποια κλωναρια για να μπορεί να στέκεται πιο άνετα και βλέπουμε, σας ευχαριστω πολυ!
 
@Marika μήπως έχεις στο κλουβί βρακάκι κ ψάχνοντας υλικά για φωλια έβγαλε καμία κλωστή από το λάστιχο κ έμπλεξε το πόδι της; Αν είναι έτσι, δες εάν έχει κάνα υπόλοιπο κλωστής κ ανοιχτή πληγή. Στη φωτό φαίνεται μια άσπρη γραμμουλα αλλά μπορεί ναναι ο φωτισμός. Για να αποφύγεις μόλυνση βάλε fucidin που σου είπε κ ο patrickios.
 
Η βαζελίνη δεν είναι φάρμακο για καμία πάθηση στο κόσμο των πτηνών.
Κάποιοι λανθασμένα την προτείνουν στην προσβολή από ακαρεα.
Η χρήση βαζελίνη με μασάζ προκαλεί ερεθισμό.
 
Καλησπέρα σε όλους! Το ποδαρακι έχει επανέλθει σχεδόν ολοκληρωτικά το παταει κανονικά και είναι γεμάτη ζωή! Σας ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντήσεις σας! Μια φωτο ευχαριστίας από την μικρή μου αγέλη 😁

IMG_20220426_124842.webp
 
Back
Top