Γενικά Το ράμφος στο παπαγαλάκι μου από καφέ έγινε φουξ

Georgeo2000

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2020
Μηνύματα
24
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας πήρα ένα φυλικο παπαγαλάκι αλλά το ράμφος του από καφέ εγινε Φουξ τι σημαίνει αυτό;
 
Προφανώς βγήκε από τη φάση του οίστρου της, και δεν βρίσκεται πλέον σε αναπαραγωγική διάθεση. Αν έχεις φωλιά βγάλε την από το κλουβί.
Τι ηλικίας είναι το θηλυκό πουλί;
 
Μα με τον παπαγάλο μου όλη την ώρα φιλουνται και καθαρίζονται και ο αρσενικός χτιπαει ρυθμηκα το ράμφος της θυλικιας
[automerge]1597135966[/automerge]
Δεν έχω ιδέα πόσο είναι γτ είναι άσπρη και δεν φενονται οι γραμες
 
Μα με τον παπαγάλο μου όλη την ώρα φιλουνται και καθαρίζονται και ο αρσενικός χτιπαει ρυθμηκα το ράμφος της θυλικιας
Νομίζω ότι απλά πρόκειται για κινήσεις οικειότητας μεταξύ δύο συντρόφων. Αν πριν ο χαλινός της ήταν καφέ και τώρα όχι, βγήκε από τη φάση του οίστρου της. Θα έρθει φυσικά ο επόμενος κύκλος, απλά σε ρώτησα για την ηλικία της για να βλέπαμε ότι είναι τουλάχιστον σε κατάλληλη προς αναπαραγωγή ηλικία.
 
Μα με τον παπαγάλο μου όλη την ώρα φιλουνται

Στα πουλιά δεν υπάρχουν φιλιά με την ανθρωποποιημένη έννοια που τους δίνουμε. Οι παπαγάλοι δείχνουν στοργή καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η φωτογραφία του αρσενικού ειδικά δεν είναι πολύ καθαρή, μπορούμε να δούμε τον χαλινό του στο φως της ημέρας και με καλύτερη ανάλυση? Συμφωνώ με τον Γιάννη, κανένα απο τα δύο πουλιά δεν δείχνουν να βρίσκονται σε οίστρο.
 
Πως καταλαβαίνω αν βρίσκονται σε Ίστρο κάθε πότε έρχεται ισχυρός στα πουλια
[automerge]1597311327[/automerge]
Πως καταλαβαίνω ότι είναι σε Ίστρο τα πουλιά κάθε πότε έρχετε ο ιστρος τι πρέπει να κάνω εχω βάλει και φωλιά μεσα
[automerge]1597311362[/automerge]
IMG_20200813_123250.webp
 
εχω βάλει και φωλιά μεσα
Η εποχή είναι εντελώς ακατάλληλη για αναπαραγωγές, λόγω ξηρότητας αέρα και θερμοκρασίας. Σε συμβουλεύω να αφαιρέσεις τη φωλιά.
 
@Georgeo2000 Όταν τα πουλιά είναι έτοιμα ο χαλινός του θηλυκού σου θα γίνει σκούρο καφέ και ανάγλυφος. Του αρσενικού θα σκουρύνει και θα γίνει πιο έντονο μπλε. Δείξε μας το κλουβί και τη φωλιά αν θέλεις. Η φωλιά είναι καλό να είναι εξωτερικά κρεμασμένη διότι αλλιώς δεν θα μπορείς να επιβλέπεις/παρατηρείς τίποτα.
 
Παιδιά ακουστε το κλουβί ει αι μεγάλο και η φολια είναι από μέσα γτ δεν ξέρω πού να την βάλω μετά κάθε μέρα πηγαίνουν από επάνω τα πουλιά κάθονται για κανένα 3ορω και μετά την ξύνουν αλλά μόνο από επάνω επισεις ο αρσενικός φουσκώνει το κεφάλι του και χτιπαει ρυθμηκα το ράμφος του θρυλικού και μετά φιλιούνται
 
Λοιπόν παιδιά δεν με αφήνει να στείλω φοτο αλλά μπορω να σας περιγράψω πως είναι λοιπόν έχει μια πόρτα 2 ταιστρες μια μπανιέρα δεξιά στα κάγκελα μια ποτηστρα στα κάγκελα δύο κλαδάκια και η φωλιά είναι στο πίσω μέρος του κλουβιου
[automerge]1597940045[/automerge]
Επίσης όλη την ώρα ταιζονται καθαρίζονται και κουνάνε πάνω κάτω τα κεφάλια τους και βγάζουν κάτι πολύ περίεργους ήχους και κάνουν ακροβατικά επισεις μέσα στην φωλιά έχω τοποθετήσει βαμβάκι και στο κλουβί έχω και μια σκάλα μεγαλη και Μια κούνια
[automerge]1597940142[/automerge]
Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το ράμφος της θυλικιας έχει γίνει ποιο καφε
[automerge]1597940184[/automerge]
Αλλά δεν μπαίνουν στην φωλιά μόνα τους καθόλου μόνο αν τα βάλω εγώ και μετά από λίγο βγαίνουν
 
@Georgeo2000 δεν καταλαβαίνω πουθενά τον λόγο που έχεις την φωλιά στο κλουβί. Τι θέλεις ακριβώς να πετύχεις, να τα ζευγαρώσεις?
Αν ναι μάθε ότι μόνο λάθη κάνεις. Αρχικά η περίοδος είναι η πιο ακατάλληλη για κάτι τέτοιο και προσπαθείς να βάλεις τα πουλιά σε μια τέτοια δύσκολη διαδικασία χωρίς καν να έχεις κάνει κάποια προετοιμασία. Χάρις σε αυτό μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίσεις. Έπειτα βάζεις τα πουλιά να κάνουν αυγά χωρίς καν να γνωρίζεις τι ηλικία έχουν και αυτό είναι κάτι που μόνο προβλήματα θα σου φέρει πάλι.
Γνωρίζεις ότι από μια ηλικία και έπειτα τα μικρά θα πρέπει να μπουν σε ένα κλουβί μόνα τους μακριά από τους γονείς τους; έχεις την δυνατότητα για κάτι τέτοιο; τα μικρά που θα βγάλεις έχεις τι να τα κάνεις; το κλουβί που έχεις τώρα γνωρίζεις αν μπορεί να αντέξει μια οικογένεια;

Επίσης να σε ενημερώσω πως στην φωλιά τα πουλιά θα μπουν μόνα τους όταν έρθει η ώρα. Αυτό που κάνεις εσύ να τα πιάνεις και να τα βάζεις μέσα να ζευγαρώσουν με το ζόρι είναι τραγικότατο λάθος και μόνο αυτό δεν πρόκειται να πετύχεις. Επιπλέον τα budgie δεν έχουν ανάγκη για υλικό φωλιάς. Γεννάνε απευθείας στο ξύλινο δάπεδο. Και αν είχαν ανάγκη από υλικό φωλιάς αυτό δεν θα ήταν σίγουρα το βαμβάκι.
Συγνώμη αν φαίνεται κάπως ο τόνος μου αλλά θα πρέπει να μάθεις πως με το ζόρι δουλειά δεν γίνεται. Καταλαβαίνω ότι ενθουσιάζεσαι με την ιδέα να πάρεις μικρά αλλά όταν κάνεις όλα αυτά τότε μόνο μικρά δεν πρόκειται να δεις.
Αυτά από εμένα και συμβουλευτικά στα λέω όλα.
 
Ok ευχάριστω απλά μπορεί ς να μου πεις τι να κάνω
Προς το παρόν τίποτα, το θηλυκό βγήκε απο την αναπαραγωγική φάση, βγάλε τη φωλιά κι άφησέ τα "ήσυχα". Όταν δεις να γίνεται καφέ ο χαλινός του θηλυκού τότε θα έχει έρθει ο καιρός για φωλιά. Το βαμβάκι είναι λείαν ακατάλληλο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό ή μέχρι και θάνατο αν μπλεχτούν τα πουλιά στην προσπάθειά τους να το ξεφορτωθούν. Τα μπάτζι γενικά απεχθάνονται κάθε είδος υλικού στη φωλιά τους, θέλουν σκέτο σανίδι για να γεννήσουν κι ίσως αφού εκκολαφθούν τα αυγά να βάλεις λίγο πριονίδι για να αποφύγεις τα splayed legs στους νεοσσούς. Προς το παρόν σκάλισε το φόρουμ για να διαβάσεις παλιότερα θέματα, θα βοηθηθείς αρκετά και θα μάθεις περισσότερα για τη σωστότερη φροντίδα των πουλιών σου.
 
Ευχαριστώ πολύ ρε απλά έχω ακούσει ότι καποιοι που θέλουν να κάνουν πουλάκια απλά τους δυνουν βιταμίνες ισχύει
 
Γεια σας παιδιά τι κάνετε λοιπόν το χρώμα του παπαγάλου μου είναι σκούρο μοβ θυλικο δεν είναι;
[automerge]1598453786[/automerge]
Το ειχα στείλει πριν λιγες μερες θυλικο είναι ετσι
[automerge]1598453954[/automerge]
Είναι αυτό το άσπρο λίγο ποιο πανο
[automerge]1598454025[/automerge]
Παντός αγαπιούνται και κάνουν αγαπούσες και καθαρίζονται και σήμερα μπήκαν για πρώτη μέρα στην φωλιά τι σημαίνει αυτό ετοιμάζονται να ζευγαρώσουν;
[automerge]1598454251[/automerge]
Και γύρο γύρο από τις τριπουλες στα ρουθουνακια έχει άσπρο γενικά με έχει μπερδέψει τι είναι; αρσενικό ή θηλυκό
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top