Ασθένειες Το ράμφος του παπαγάλου μου έγινε μαύρο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης angel16
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

angel16

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2013
Μηνύματα
168
Σημερα κοιτωντας το κλουβι με τα παπαγαλακια μου βλεπω οτι η θηλυκια εχει μαυρο ραμφος τι μπορει να εγινε και να αλλαξε χρωμα; Μηπως χτυπησε καπου;
 
Αν μπορείς ανέβασε μία φωτογραφία κοντινή του προσώπου που να φαίνεται καλά και το ράμφος βέβαια.
 
Το ραμφος ειναι μαυρο θα ανεβασω πικ
 
Ισως.. Τι μπορω να κανω ; Δεν δειχνει κουρασμενη τρωει κανονικα πιστευω οτι δεν την ενοχλει!
 
Χωρίς να είμαι σίγουρη αλλά καθώς βλέπω στην φωτογραφία, το πουλάκι κάθεται σ' ένα σημείο που μασουλάει ένα καγκελάκι με σκουριά. Καθώς το ράμφος προς το άκρο είναι πορώδες, μπορεί να χρωματίστηκε από το σκουριασμένο καγκελάκι αν συνηθίζει να απασχολείται μ' αυτό.
Βέβαια πρέπει να φροντίζεις να αλλάξεις το κλουβάκι και να δώσεις απλά παιχνιδάκια στα πουλάκια να απασχολούνται ώστε να κόψουν αυτήν την κακή συνήθεια Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια .
Ακόμα επειδή η σκουριά θα βλάψει την υγεία του πουλιού σου και μπορεί να του προκαλέσει δηλητηρίαση, πάρε ένα φακκελάκι καρβουνάκι από petshop και έχε του στο κλουβί.
Τέλος, άσχετο βέβαια, οι πατήθρες αυτές δημιουργούν πρόβλημα στα ποδαράκια των πουλιών, φρόντισε να βρεις ξύλινες στρογγυλές, ή έστω πλαστικές στρογγυλές.
Περίμενε και άλλες γνώμες.
 
Το κλουβι ειναι καινουριο εχουν παιχνιδια μεσα το καγκελο δεν εχει σκουρια ειναι σκουρο το συρμα και φαινεται ετσι ακομα και με παιχνιδια μεσα ακκμα τσιμπαει λιγο το κλουβι
 
Η δική σου η παρατήρηση έχει αξία. Εγώ σκέφτομαι πως αφού το κλουβί είναι καινούργιο και έχει αφαιρέσει τόση μπογιά ήδη, όλη την ώρα ασχολείται με αυτό. Πιθανολογώ ότι το χρώμα γίνεται σ' αυτήν την διαδικασία.
 
Ενα μηνα το εχω το κλουβι και εχει φαει αυτο το κομματι μπορεις να βρεις την παρουσιαση του κλουβιου μου σε ενα αλλο ποστ εγω πιστευω πως επεσε γτ εχει ξαναπεσει κατω ειναι γιαγια 11 χρονων και εχει τα θεματα της το ασπρο γαλαζο που βλεπεις στην κοιλια καποτε ηταν σκουρο γαλαζιο το χρωμμα τηα ξεθωριασε δεν τιτιβιζει σχεδον καθολου και δεν μπορει να μεταφερθει ευκολα μεσα στο κλουβι σκεφτομαι να την βαλω μονη της στο μικροτερο διοτι το νεαρο την ενοχλει ισως και απο καυγα να εγινε αυτο!
 
Ναι αφού είναι μεγάλο πουλάκι, χάρισέ της την ησυχία της. Θα την ενοχλεί το νεαρό αρσενικό και θα την στρεσσάρει ίσως γι αυτό εκτονώνεται στα κάγκελα. Δώσε της δικό της χώρο βολικό και παρακολούθησέ την. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω για το ράμφος. Δεν θα έλεγα πάντως ότι είναι τραυματισμός από πτώση ή άλλο ατύχημα. Τραυματισμός από την συνεχή τριβή στο κάγκελο ίσως. Μπορείς να της κάνεις μια επάλειψη με βαζελινούλα ελαφριά στρώση και δώσε το καρβουνάκι που σου είπα. Φθηνό είναι σε φακκελάκια το πουλάνε
 
Ευχαριστω πολυ θα την χωρησω αμμεσα!
 
Back
Top