Γενικά Το σκίσιμο χαρτιών από τα lovebirds δείχνει συμπεριφορά αρσενικού ή θηλυκού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Τις προάλλες έκοβε χαρτάκια και στόλιζε την πλάτη και την ουρά του. Αυτό είναι συμπεριφορά αρσενικού ή θηλυκού; Ξέρετε να μου πείτε; Το συγκεκριμένο είδος δεν το ξέρω καθόλου ως παπαγάλο και δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες στο διαδύκτυο.
 
Τις προάλλες έκοβε χαρτάκια και στόλιζε την πλάτη και την ουρά του. Αυτό είναι συμπεριφορά αρσενικού ή θηλυκού; Ξέρετε να μου πείτε;
Αυτό το κάνουν μόνο τα θηλυκά για να κουβαλήσουν χορταρακια στην φωλιά. Καλό θα ήταν την περίοδο που το κάνει να μην έχετε μεγάλη αλληλεπίδραση καθώς έτσι ενισχύονται οι διαδικασίες αναπαραγωγής.
 
Αυτό το κάνουν μόνο τα θηλυκά για να κουβαλήσουν χορταρακια στην φωλιά.
@Παπαγαλλος, δεν κατάλαβα τι εννοείς εκεί που λες οτι"Καλό θα ήταν την περίοδο που το κάνει να μην έχετε μεγάλη αλληλεπίδραση καθώς έτσι ενισχύονται οι διαδικασίες αναπαραγωγής". Αν σου είναι εύκολο εξήγησε το μας. Επίσης, δεν σκίζουν χαρτάκια μόνο όταν θέλουν να ζευγαρώσουν αλλά και όποτε έχουν την ευκαιρία.
 
Εάν δεν υπάρχει παρακολούθηση, η θηλυκια μπορεί να φτιάξει φωλιά και να γεννήσει αυγά χωρίς να υπάρχει αρσενικός. Αυτό έχει το αποτέλεσμα την διαταραχή της και σε πολλές περιπτώσεις τον θάνατο της λόγω του ότι δεν μπορεί να μεγαλώσει οικογένεια. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει παρακολούθηση έτσι ώστε να μη φτιάξει φωλιά ενώ δεν υπάρχει αρσενικός.
[automerge]1549655456[/automerge]
Το να σκίζουν χαρτάκια το κάνουν όλοι οι παπαγάλοι για λόγους παιχνιδιού. Αυτό διαφέρει από το απλά σκίζουν χαρτάκια γιατί έχουν την ευκαιρία
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μας λες πως μπορεί να παθανει επειδή αν γεννήσει αυγά και λόγω έλλειψης αρσενικού δεν θα έχει την δυνατότητα να μεγαλώσει οικογένεια, σωστά;

Υ. Γ. Λόγω πείρας των τελευταίων χρόνων σου λέω με απόλυτη σιγουριά πως τα λοβακια δεν σκίζουν χαρτί μόνο για να φτιάξουν φωλιά 😉.
 
Μα φίλε μου το διαχώρισα στο απλά σκίζουν γιατί είναι παιχνιδιάρικα και στο τα βάζουν στην ουρά τους. Άμα ψάξετε στο διαδίκτυο θα βρείτε κιαλλα σάιτ που λένε αυτό ακριβώς!
 
Τώρα βγάζει νόημα αυτό που είπες πιο πριν!Η θυληκια μπορεί να έρθει σε φάση αναπαραγωγής αν ασχολείται συνέχεια με το χαρτί, μπορούμε όμως να τους δίνουμε καμία φορά για να παίζουν καθώς είναι μια ωραία ενασχόληση. Τώρα πάλι αυτό περί γέννας... Συνεχίζει να μην με πείθει.
 
Οταν μπαινουν σε φαση αναπαραγωγης καλο ειναι να αποφευγουμε τα πολλα χαδια και ειδικα σε συγκεκριμενα σημεια! Οχι να μην ασχολιομαστε με το πουλακι καθολου απλα με μετρο για να μην εντινομε τη διαθεση αυτη! Αυγα μπορει φυσικα να κανει ενα θυληκο χωρι το αρσενικο αλλα δε θα πεθανει επειδη δε θα φτιαξει οικογενεια! Τα θυληκα αν δεν ειναι σωστα προετοιμασμενα και στη καταλληλη ηλικια κινδυνευουν να παθουν δυστοκια. Για αυτο καλο ειναι να υπαρχει καποια πηγη ασβεστιο ιδιαιτερα τη περιοδο αυτη! Εφοσον εχουμε ενα πουλακι που προφανως θα κανει αυγα μονο του προσπαθουμε να το βγαλουμε απο αυτη τη διαδικασια και τη διαθεση, αλλαζουμε τη διαρυθμιση του κλουβιου, μειωνουμε τη περιοδο του φωτος και μπορουμε να αυξησουμε κ τα μπανακια!
 
Τι να πω... αυτό διάβασα αυτό λεω!

Αυτό που δεν εξηγεί σωστά κι ολοκληρωμένο το κείμενο που διάβασες είναι αυτό που εξηγεί ο Ζάχος
.. Τα θυληκα αν δεν ειναι σωστα προετοιμασμενα και στη καταλληλη ηλικια κινδυνευουν να παθουν δυστοκια. Για αυτο καλο ειναι να υπαρχει καποια πηγη ασβεστιο ιδιαιτερα τη περιοδο αυτη!
 
Back
Top