Διατροφή Το συμπληρωμα διατροφης των πουλιων μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης panagos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
καθησα κι αναρωτηθηκα τι θα μπορουσε να φαει ενα πουλακι αν ηταν στη φυση κι οχι στο κλουβι και κατεληξα στο εξης συμπληρωμα
1)δημητριακα που τρωμε στο πρωινο μας (μουσλι)80%
2)σιμιγδαλι χοντρο 5%
3)φρυγανια 2%
4)καρυδια 8%
5)φουντουκια 5%
τα εκοψα στο μπλεντερ και τα ανακατεψα καλα, δινω στα πουλακια και προσεξα οτι το φτερωμα τους απο τοτε και στο εξης ειναι πιο λαμπερο και πιο καθαρο και ξερω οτι η εξωτερικη εμφανιση ειναι αναλογη της εσωτερικης
στην τελικη τρωνε ιση ποσοτητα μιγμα οσο και σπορους

Λάβε υπ' όψη σου ότι ίσως οι ξηροί καρποί που χρησιμοποιείς στο μίγμα να δίνουν αρκετές θερμίδες. Από την άλλη η περίοδος που διανύουμε δεν είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα για τα πουλάκια (αφου δεν αντιμετωπίζουν πτερόρροια και αναπαραγωγή), αλλά είναι περίοδος συντήρισης.
Σκέψου ότι ο Σταύρος προτείνει ακόμα και τους σπόρους να τους δίνουμε light δίχως pallets.
Δεν είμαι ειδικός σε καμία περίπτωση όμως μιας και τα πουλάκια στο κλουβί δεν έχουν χώρο για επίπονη άσκηση, ίσως ένα υπερθερμιδικό φαγητό να τους προκαλέσει τάση παχυσαρκίας.
Το γεγονός ότι τους αρέσει ίσως να επιβεβαιώνει αυτό που λέω, μιας και(όπως έχω διαβάσει) ακόμα και από το μίγμα των σπόρων επιλέγουν να τρώνε πρώτα τους λιπαρούς σπόρους, διότι τους βρίσκουν πιο νόστιμους.

Το μίγμα που πρότεινες σκέφτομαι να τους το δώσω σε μια περίοδο που θα έχουν ανάγκη από θερμίδες, αφού σίγουρα είναι πολύ θρεπτικό και ωφέλιμο.

Επαναλαμβάνω δεν είμαι ειδικός, εκφράζω προσωπική άποψη.

σιγουρα εχεις δικιο ετσι οπως το θετεις. Εβλεπα οτι τα κανει πιο ηρεμα αλλα τωρα που το λες ισως το ηρεμα το δικο μου να ειναι το νωχελικο το δικο τους

Σχετικά θέματα

Back