Φροντίδα Το 2 μηνων budgie μου με φοβαται και δαγκωνει

Αλεξανδρος 21

PB New Member
Εγγραφή
10 Σεπ 2014
Μηνύματα
38
Πόλη
Γιαννιτσά
Γεια σας.Αγορασα ενα budgie μολις 2 μηνων ταϊσμένο στο χερι απο pet shop αλλα οταν το βγαζω εξω φοβαται πολυ τα χερια μου και οταν τον πλησιαζω με τα χερια μου ή τρεχει να φυγει ή με δαγκωνει οχι δυνατα αλλα δειχνει οτι με φοβαται τι μπορω να κανω για να μην φοβαται και να μην νε δαγκωνει; Τον εχω εδω και 2-3 μερες
 
Προφανώς πιέζεις περισσότερο από ότι πρέπει τις καταστάσεις. Λογικά τα πτηνά θα έρθουν στο χέρι του κατόχου τους μόνο όταν αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Μην το πιέζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει γιατί γρήγορα θα χαθεί κάθε επαφή. Δώσε χρόνο να συνηθίσει την παρουσία σου και σιγά-σιγά με διάφορες λιχουδιές θα του επιτρέψουν να φάει από το χέρι σου. Αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο. Αν το καταφέρεις περνάς στη δεύτερη "φάση" να ανέβει μόνο του στο χέρι σου.
Αυτά τα πουλιά που βλέπεις να έχουν απόλυτη εξοικείωση με το "αφεντικό" τους προέρχονται όχι μόνο από το βρεφικό τάισμα τους, αλλά και από μεγάλη σε χρονική διάρκεια προσπάθεια. Μη το πιέζεις... Να του δώσεις χρόνο αρκετό πρώτο να μπορέσει να γνωρίζει το νέο περιβάλλον του και μετά να αρχίσεις κάθε είδους εκπαίδευση.
Κι αν θέλεις τη γνώμη μου... αυτό δεν θα γίνει ποτέ αν το πιάνεις χωρίς τη συγκατάθεσή του.
 
Ευχαριστω οι πληροφοριες σου ειναι πολυ χρήσιμες

Δηλαδη μπορω να προσπαθησω να το δελεασω με καποια λιχουδια για να ερθει μονο του στο χερι μου;
 
Μετά από μερικές μέρες ηρεμίας και χωρίς παρεμβάσεις στο χώρο του.
Ένα πτηνό ταϊσμένο στο χέρι είναι εξαιρετικά εύκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Έχει συνδυάσει τον άνθρωπο με την τροφοδοσία του. Μόλις λοιπόν σε αναγνωρίσει ως "φίλο" όλα θα είναι πιο εύκολα. Σίγουρα οι "λιχουδιές" είναι ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό, πάνω απ' όλα όμως χρειάζεται χρόνος. Αλέξανδρε άφησε σχετικά ήσυχο το πτηνό και μόνο του θα σου δείξει σιγά σιγά αυτό που εσύ προσδοκάς... Την επαφή και επικοινωνία... Δώσε χρόνο και θα με θυμηθείς.
 
Δηλαδη να μην τοβγαζω εκτος κλουβιου για λιγες μερες μεχρι να προσαρμοστει;
Ακριβώς... όλα πρέπει να γίνουν με αργούς ρυθμούς. Όσο βλέπεις πως ενώ εσύ το πλησιάζεις αυτό απομακρύνεται δεν θα γίνει απολύτως τίποτε. Πρώτα πρέπει να γεφυρώσεις την απόσταση... Δηλαδή να μη φεύγει αυτό όταν εσύ πας κοντά του και στη συνέχεια θα δεις πως σιγά σιγά εκείνο θα έρθει κοντά σου.
 
Να σου ζήσει!
Από τις περιγραφές, δεν νομίζω ότι το πουλάκι είναι ταϊσμένο στο χέρι. Δεν πειράζει, θα το ημερέψεις εσύ. Όπως είπε ο Γιάννης, στην αρχή δώσε χρόνο και άφησέ το ήρεμο να συνηθίσει το περιβάλλον. Τώρα είναι σοκαρισμένο από την αλλαγή. Διάβασε εν τω μεταξύ κάποια θέματα Εκπαίδευση Παπαγάλων - εκπαίδευση παπαγάλων | PetBirds . Επίσης, εκτός της εκπαίδευσης, να δώσεις προτεραιότητα στην καλή και ισορροπημένη διατροφή του και πάντα συσκευασμένους σπόρους στο πουλί.
 
Back
Top