Φροντίδα Το budgie δεν κατεβαίνει από πάνω μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης haris13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

haris13

PB New Member
Εγγραφή
12 Νοε 2020
Μηνύματα
82
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας εχω ενα μπατζι και υπαρχουνε μερες που δεν θελει να κατεβει απο πανω μου και δεν μπαινει μεσα στο κλουβι του,τον βαζω στα χερια μου για να τον βαλω μεσα στο κλουβι και κατευθειαν πηδαει πανω μου!ξερεται γιατι το κανει αυτο;πως τον μαθαινω να κατεβαινει τωρα;
 

Συνημμένα

  • 41038.webp
    41038.webp
    13,8 KB · Προβολές: 18
Καλησπέρα, οι περισσότεροι εστιάζουμε στο γεγονός της δημιουργίας εμπιστοσύνης και δεσίματος με τα παπαγαλάκια και όχι στα "προβλήματα" που είναι φυσιολογικά επακόλουθα της εμπιστοσύνης αλλά κυρίως του δεσίματος που θα έχει ένα πουλάκι μαζί μας.

Έχεις δίκιο, είναι ένα σοβαρό θέμα αλλά μόνος σου πρέπει να βρεις τις ισορροπίες στη σχέση σας.

Προφανώς είναι πολύ δεμένο μαζί σου και επιδιώκει να είναι συνεχώς επάνω σου, αντιμετωπίζουμε και εμείς το ίδιο "πρόβλημα" πολλές ημέρες ειδικά με τον έναν. Ο οποίος δεν είναι απλά επάνω μας (κυρίως στη γυναίκα μου, τους τελευταίους μήνες) αλλά γκρινιάζει και για χάδια όλη την ώρα, δεν του αρκεί να βρίσκεται απλά επάνω της, θέλει να τον προσέχει όλη την ώρα και να τον χαϊδεύει.

Πράγμα που σε όσους έχουν άγρια ή ημιάγρια πουλάκια να φαντάζει "ιδανικό" στη πραγματικότητα είναι και κουραστικό αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι έχω την αίσθηση ότι απομακρύνει - ακόμα περισσότερο - του πουλάκι από τη φύση του.

Στη περίπτωσή σου θα πρότεινα ίσως να πάρεις ένα ακόμα, να τα κάνεις ζευγαράκι και η φύση θα κάνει τη δουλειά της... Θα δώσει λογικά μεγαλύτερη "προσοχή" στο έτερον ήμισυ και θα απαγκιστρωθεί κάπως από εσένα.

Για το να μπαίνει πιο εύκολα στο κλουβί μια λιχουδιά ενδεχομένως να σου έλυνε το πρόβλημα, αν την ώρα που το έβαζες μέσα του πρόσφερες και ένα τσαμπάκι μίλετ για παράδειγμα.

Στη δική μου περίπτωση που έχω 3 αρσενικά, η προσθήκη μια τέταρτης μάλλον θα μου δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα θα επίλυε , οπότε το καθυστερώ όσο μπορώ...

Ίσως κάποιοι φίλοι με budgie θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν περισσότερο, τα δικά μου είναι κοκατιλάκια.
 
@Chrisad σευχαριστω,εχω σκεφτει να παρω αλλο ενα να κανουνε και παρεα γιατι οταν ξεκινησω δουλεια θα μπορω να τον βλεπω μεχρι το μεσημερακι περιπου ενα τωρα τον εχω ολη μερα εξω και ειμαι σχεδον συνεχεια μαζι του!
 
εχω σκεφτει να παρω αλλο ενα να κανουνε και παρεα
Αν έχεις αποφασίσει ότι δεν θα ήθελες αναπαραγωγή, καλό θα ήταν να εξετάσεις αν θα πάρεις ένα νέο παπαγαλάκι ιδίου φύλου.
Εννοείται ότι σε κάθε τέτοια "νέα είσοδο" θα πρέπει να κρατήσεις καραντίνα για 40 ημέρες και επιπρόσθετα να αγοράσεις μαζί (σε περίπτωση που δεν έχεις) ένα κλουβί κατάλληλο για δύο, στο οποίο στη συνέχεια θα στεγάσεις τα πουλιά μετά τη λήξη της καραντίνας.
 
@meniam , δεν ξέρω, πάντως αν δεν προσβλέπει σε αναπαραγωγή το μέλος μας, ίσως με την έλευση θηλυκού να ξεκινήσουν κάποια στιγμή και χωρίς φωλιά γέννες αυγών. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι κάτι σύνηθες στα μπάτζι όπως είναι στα καναρίνια, που πετάνε αυγά από δω κι από κει, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι κι απίθανο.
 
@ianos επειδή έχω ένα ζευγάρι Μπάτζι δεν τα έχω δει ποτέ να ζευγαρώνουν παρόλο που ο αρσενικός φαίνεται να θέλει ειδικά αυτή την περίοδο, γενικά δεν είναι από τα πουλιά που θα ζευγαρώνουν χωρίς φωλιά, η θηλυκιά δεν το επιτρέπει. Βέβαια εννοείται ότι εφόσον είναι ζωντανοί οργανισμοί προκύπτουν και εξαιρέσεις οπότε με την αγορά ενός ακόμα αρσενικού δεν υπάρχει κανένας φόβος. Πιστεύω όμως ότι το παπαγαλάκι που έχει ήδη δεν θα δεθεί τόσο έντονα με ένα του ίδιου φύλου σε σύγκριση με το αντίθετο
 
Back
Top