Γενικά Το budgie μας ο Φιρφιρίγκος

GEORGIA STAVROS

PB New Member
Εγγραφή
17 Νοε 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστούμε για τα μηνύματά σας και την άμεση ανταπόκρισή σας.
Λοιπόν σας παρουσιάζουμε το Φιρφιρίγκο που είναι 7 μηνών και τον έχουμε εδώ και 3 μήνες.
Ο Σταύρος είναι ξετρελαμένος μαζί του και τον φροντίζει κάθε μέρα, Του αλλάζει το νερό, του μιλάει, τον ταϊζει από το χέρι του και κάποιες φορές που του ανοίγει την πόρτα μπορεί να βγει και να κάνει μικρές πτήσεις στο σπίτι και μετά να κάτσει σε ένα ψηλό σημείο. Ξαναμπαίνει από μόνος του στο κλουβί όταν το πάμε κοντά του. Δεν κάθεται ακόμη στο δάχτυλό μας.
Είναι πολύ ζωηρός και κάνει αρκετές τρέλες: Χώνεται ολόκληρος μέσα στην ταϊστρα, ανεβοκατεβαίνει τη σκαλίτσα και κάνει ακροβατικά.
Τον τελευταίο μήνα έχασε τη ζωηράδα του και ήταν άκεφος και έτσι τον πήγαμε στο γιατρό και βρήκε ότι έχει ακάρεα και ένα μικρόβιο στο εντεράκι. Του έγινε η αγωγή που χρειαζότανε και τώρα αναρρώνει.
Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να πάρουμε κι άλλο παπαγαλάκι για να έχει παρέα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας γιατί είμαστε πολύ νέοι στη φροντίδα του και δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα.

Γεωργία και Σταύρος

viber_image_2020-12-16_20-40-31.jpg
 
Καλησπέρα Γεωργια. Να τον χαίρεστε. Το όνομά του είναι όλα τα λεφτά.😉. Εγώ έχω δυο budgies όσο χρόνο έχεις το δικό σου αλλά το μόνο που έχουμε καταφέρει είναι να ανεβαίνουν στο δάκτυλο για να φάνε κεχρί (εντός κλουβιού βέβαια). Από ότι έχω διαβάσει αν είναι ένα το εκπαιδεύεις πιο εύκολα αλλά από την άλλη επειδή έχουν ανάγκη την παρέα τους, και εμείς συνήθως δεν έχουμε πολύ χρόνο να ασχοληθούμε μαζί τους, μελαγχολούν. Εγώ για αυτό, κατά βάση, προτίμησα δύο (θηλυκο-αρσενικο) και γιατί έχω δυο παιδιά και ήθελαν από ένα ο καθένας 😁. Επίσης, αν πάρεις δεύτερο από ότι καταλαβαίνω από την φωτό θα χρειαστείς μεγαλύτερο κλουβί ή ζευγαρωστρα. Όπως και ξύλινες πατηθρες. Σίγουρα θα σου τα πουν και πιο έμπειροι από εμένα. Και πάλι καλωσήρθατε στην παρέα.
 
Καλως σας βρήκαμε...και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ θερμή η υποδοχή σας!Χαίρομαι πολύ που έγινα μέλος της ομάδας σας! Για λίγο καιρό θα σας ζαλίζω με τις απορίες μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πολύ όμορφο το χρωμα του. Λέγεται olive αν δεν το γνωρίζεις. 🙂

Το ράμφος του δεν μου φαίνεται ότι έχει καθαρίσει τελείως απο τα ακάρεα. Τι θεραπεία κάνατε? Επίσης το κλουβί αυτό αν και δεν φαίνεται ολόκληρο, φαίνεται μικρό ακόμη και για ένα πουλάκι. Σκοπεύεις να πάρεις μεγαλύτερο για όταν αποκτήσεις και το δεύτερο?
 
H θεραπεία που ακολουθήσαμε ήταν να του βάζουμε από 1 σταγόνα acariune ανα 7 ημέρες (5 σταγόνες συνολικά) . Η τελευταία ήταν στις 8/12. Δε ξέρω αν το έκανα και όπως έπρεπε γιατί ήταν δύσκολο να τον κρατάει ο ένας και ο άλλος να του βάζει τη σταγόνα στο σημείο που ο λαιμός ενώνεται με τις φτερούγες. Πάντως του πέφτουν αρκετά πούπουλα και του φύγανε και δύο μεγάλα φτερά από την ουρά. Όταν ρώτησα το γιατρό μου είπε ότι είναι φυσιολογικό λόγω των ακάρεων και ότι θα ξαναβγούν. Επίσης μας είπε να περιμένουμε λίγο καιρό γιατί το φάρμακο έχει δράση για 7 ημέρες. Πως θα πρέπει να είναι το ράμφος του ώστε να δείχνει ότι έχει καθαρίσει; Επίσης κάποιες μέρες είναι πιο ζωηρό και κελαηδάει και άλλες φορές είναι μαζεμένο και δε βγαίνει από το κλουβί του... σκέφτομαι μήπως κι αυτό είναι οκ και ότι κάθε μέρα δεν είναι ίδια και για τα παπαγαλάκια όπως και για εμάς...εκτός κι αν είναι ένδειξη ότι δεν έχει αναρρώσει ή βαριέται που είναι μόνο του...

Σίγουρα θα πάρουμε ένα μεγαλύτερο κλουβί όταν έρθει και το δεύτερο παπαγαλάκι...
συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα...
 
Tα φτερά πέφτουν επειδή περνάει πτερόροια κι όχι απο τα ακάρεα. Δες ένα καθαρό ράμφος μπάτζι για να δεις πως πρέπει να είναι/γίνει και του δκού σου. Αν δεν καθαρίσει σε άλλη μια εβδομάδα θα ακουλούσα θεραπεία με epithol.
1608218359435.webp

Δες κι αυτά τα θέματα αν θέλεις https://community.petbirds.gr/threads/Έχει-το-budgie-μου-scally-face.33108/#post-431226\
 
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Ακάρεα και scally face είναι το ίδιο;
σας στέλνω κάποιες φωτογραφίες γιατί από χθες το φτέρωμα στο κεφάλι του άλλαξε...αν έχετε κάποια ιδέα τι είναι... περάσανε 13 ημέρες από την τελευταία σταγόνα για τα ακάρεα και δε βλέπω μεγάλη βελτίωση.
 

Συνημμένα

  • viber_image_1.webp
    viber_image_1.webp
    58,4 KB · Προβολές: 30
  • viber_image_2.webp
    viber_image_2.webp
    57,5 KB · Προβολές: 30
@GEORGIA STAVROS Ναι το ίδιο είναι τα ακάρεα και το scaly face. Το πουλάκι βγάζει νέα φτερά στο κεφάλι. Οι φωτογραφίες σου όμως και πάλι δεν βοηθάνε. Χρειαζόμαστε καλή ανάλυση στο φως της ημέρας χωρίς το κάγκελο μπροστά στο επίμαχο σημείο. 🙂
 
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Σας στέλνω δύο φωτογραφίες για να μου πείτε τη γνώμη σας αν εχει καθαρίσει από ακάρεα.
 

Συνημμένα

  • ακαρεα 1.webp
    ακαρεα 1.webp
    90,7 KB · Προβολές: 26
  • ακαρεα2.webp
    ακαρεα2.webp
    55,6 KB · Προβολές: 26
@GEORGIA STAVROS Δείχνει καλύτερο απο την πρώτη φωτογραφία του θέματος απο το λίγο που μπορώ να διακρίνω. Δηλαδή αν μας έδειχνες σήμερα για πρώτη φορά το πουλάκι σε αυτές τις φωτογραφίες δεν θα σου έλεγα ότι ίσως να έχει ακάρεα.
 
Ευχαριστούμε Φοίβος γισ την άμεση απάντησή σου. Δεν είμαι σίγουρη ότι έχει καθαρίσει γιατί πάλι η διάθεσή του είναι λίγο πεσμένη. Ο γιατρός μας είπε ότι είναι φυσιολογικό γιατί είναι στρεσαρισμένο τώρα που βγάζει καινούργια φτερά. Μακάρι να πάνε όλα καλά...
 
Kαλησπέρα σε όλους! Δυστυχώς ο Φιρφιρίγκος δεν τα κατάφερε. Παρόλο που πήρε κι άλλη αντιβίωση επιδεινώθηκε η κατάστασή του και σε δύο μέρες τον χάσαμε. Δεν ξέρω τι έγινε...ίσως να μην κατάλαβε ο γιατρός τι ακριβώς είχε. Τέλος πάντων θα τον θυμόμαστε με τις όμορφες και ζωηρές στιγμές του! Ο Σταύρος επιμένει να πάρει άμεσα άλλο παπαγαλάκι αλλά εγώ φοβάμαι να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια. Θα ήθελα τις προτάσεις σας για το που μπορώ να πάω στη Θεσσαλονίκη ώστε να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να πάρουμε ένα υγιές παπαγαλάκι. Επίσης σκέφτηκα, να πάρουμε δύο και όχι ένα buggie για να έχει παρέα από την αρχή. Αυτό είναι οκ ή πρέπει ένα ένα να μας συνηθίζει; Ευχαριστώ!
 
Λυπάμαι για το δυσάρεστο νέο. Προέχει άμεση απολύμανση στο κλουβι κι ολα τα σύνεργα. Αν δε, πρόκειται όντως να πάρετε ζευγάρι αυτο το κλουβι ειναι ακατάλληλο. Αν ψάχνετε ήμερο κατοικίδιο καλυτερα να αναζητήσετε εκτροφέα.
 
Back
Top