Γενικά Το budgie μου δεν έχει δαχτυλίδι

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Μπορώ να κάνω μια ερώτηση , ο δικός μου παπαγάλος δεν έχει δακτυλίδι αναγνώρισης , για να τοποθετηθεί ένα , πρέπει να πάω σε κτηνίατρο - πτηνιατρο του;
* Ο Μπρούνο είναι μια χαρά στην υγεία του και ο πτηνιατρος είπε να μην τον φέρω τώρα για γενικές εξετάσεις, επίσης μου είπε ότι τον έχω τρείς μήνες , και μέχρι να με εμπιστευτεί τελείως μου είπε να μην κάνω κάτι λάθος και χάσω τελείως την εμπιστοσύνη του ,και για τον λόγο αυτό , θα καθυστερήσει η πρώτη συνεδρία (μόνο φτερνίσμα έχει όταν πίνει νερό, μου είπε ότι όλα το κάνουν αυτό όταν πεινούν λαίμαργα τα νεαρά σε ηλικία παπαγαλάκια)
*Ξέχασα να την ρωτήσω , αλλά είπα να ρωτήσω εσάς , τι πρέπει να κάνω ; Την ενγμερωνωυ αύριο ; (Δεν είδα αν έχει δακτυλίδι αναγνώρισης πριν λίγο το διαπίστωσα ότι δεν του έχει τοποθετηθεί, επίσης δεν ξέρω αν είναι σημαντικό, και πέρα για την εύρεση του πτηνού, έχει λειτουργία σαν βιβλιάριο?)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@PanosBruno
Το δαχτυλίδι δεν είναι απαραίτητο, είναι όμως χρήσιμο γιατί μας δίνει διάφορες πληροφορίες όπως το έτος γεννήσεως, τον κωδικό του εκτροφέα, και την χώρα προέλευσης του πτηνού.
Τοποθετούνται από τους εκτροφείς τις πρώτες ημέρες της ζωής τους και είναι η ταυτότητα τους.
Σε πουλάκια μεγαλύτερα σε ηλικία αποφεύγουμε να βάζουμε δαχτυλίδια γιατί το πιθανότερο είναι να μην το δεχτούν να το τσιμπάνε και να τραυματιστούν.
Δες και το παρακάτω άρθρο.
 
@PanosBruno ο εκτροφέας που το πήρες δεν είχε βάλει δαχτυλίδι;
Τα μικρά παπαγαλάκια δεν είναι απαραίτητο να έχουν δαχτυλίδι. Στα πετ σοπ δεν έχουν σχεδόν ποτέ και επειδή γενικά είναι εύκολα στην εκτροφή δεν χρειάζεται κάποιος να έχει άδεια εκτροφέα και δαχτυλίδια για να πουλήσει.
 
Οταν αγοραζεις ενα δαχτυλιωμενο , κατα τα τυπικα στοιχεια που λεει το αρθρο, εξασφαλιζεις καποια βασικα πραγματα
Ξερεις τουλαχιστον το ετος γεννησης(εστω για να μην σε κοροιδευει ο φιλος pet shop )
αν ειναι απο το εξωτερικο το πτηνο (βεβαια δεν σημαινει αυτοματα οτι ειναι υγιες ή καλο)
ποιος ειναι ο εκτροφεας(για να μπορεις να τον εντοπισεις εαν ειναι απαραιτητο)
και ο συλλογος που ανηκει ο εκτροφεας (για πηγη πληροφορειων για το ειδος αλλα και καταγγελιες αν πρεπει για το μελος τους)

Αυτα τα δεδομενα θεωρω οτι βοηθουν στην ιχνηλασιμοτητα με οτι σημαινει αυτο. δεν ειναι μονο τα badgies που βλεπουμε χωρις δαχτυλιδια και ουτε πουλανε μονο τα pet shops χωρις δαχτυλιδια ισχυει και για καναρινια αλλα και πολλα ειδη ακριβοτερα απο αυτα . Ειναι μια νοοτροπια που αφεθηκε να υπαρχει ακομα και σημερα και πιστευω ειναι λανθασμενη.
 
Τα μικρά παπαγαλάκια δεν είναι απαραίτητο να έχουν δαχτυλίδι. Στα πετ σοπ δεν έχουν σχεδόν ποτέ και επειδή γενικά είναι εύκολα στην εκτροφή δεν χρειάζεται κάποιος να έχει άδεια εκτροφέα και δαχτυλίδια για να πουλήσει.
Κάθε εκτροφέας που σέβεται τον εαυτό του πρώτα απ' όλα, την εκτροφή του και τον κόπο του και κατ' επέκταση τους ανθρώπους που θα διαθέσει τα πτηνά του (ότι και να είναι αυτά) θα πρέπει να δαχτυλιδώνει όλους τους νεοσσούς της εκάστοτε γέννας.
 
Κάθε εκτροφέας που σέβεται τον εαυτό του πρώτα απ' όλα, την εκτροφή του και τον κόπο του και κατ' επέκταση τους ανθρώπους που θα διαθέσει τα πτηνά του (ότι και να είναι αυτά) θα πρέπει να δαχτυλιδώνει όλους τους νεοσσούς της εκάστοτε γέννας.
Συμφωνώ απόλυτα απλά αν για παράδειγμα εγώ που δεν είμαι εκτροφέας άλλα έχω ένα ζευγάρι για συντροφιά έβγαζα μικρά και είτε τα πουλούσα είτε τα χάριζα δεν θα έβαζα δαχτυλίδι
[automerge]1664535937[/automerge]
Καλώς ή κακώς με τα πιο μικρά ήδη γίνεται αυτό. Εννοώ για τα αγορασμενο από πετ ή από χομπίστες και απλούς ιδιοκτήτες. Ο φίλος μας εδώ προφανώς δεν πήρε από κανονικό εκτροφέα το μικρό του για αυτό δεν έχει δαχτυλίδι ( ούτε τα δικά μου έχουν). Αυτό όμως δεν σημάνει ότι είναι παράνομα τα πουλιά ή κάτι τέτοιο
 
Τα μη προστατευόμενα είδη δεν είναι υποχρεωτικό να φέρουν δαχτυλίδι σύμφωνα με την παγκόσμια νομοθεσία.
Επίσης δεν απαγορεύεται η αναπαραγωγή και διάθεση των μικρών. Φορολογικά η πώληση απαγορεύεται εκτός αν διατεθούν σε κατάστημα το οποίο θα κάνει αυτοτιμολογηση και δεν απαιτείται ο πωλητής να κατέχει φορολογικά βιβλία.

Ωστόσο το ηθικό είναι ο καθένας που διαθέτει μωρά να βάζει δαχτυλίδι και να προστατεύσει τα μικρά του από "περίεργους".
 
Για να ξέρετε τι γίνεται το 99% των παπαγάλων που πωλούνται μέσω των καταστημάτων είναι εισαγωγής, τα οποία εισάγονται από όλο τον κόσμο, εισαγωγείς είναι 2-3 πανελλαδικά.
Το 1% είναι από ανθρώπους που κάνουν εκτροφή και διαθέτουν τα πουλάκια τους προκειμένου να πάρουν τροφές κτλ.
Ένα πουλάκι εισαγωγής δεν σημαίνει ότι είναι "χειρότερο" από ένα εγχώριας εκτροφής. Δεν σημαίνει ότι ο εκτροφέας του ήταν "χειρότερος" από έναν Έλληνα εκτροφέα κτλ.
Πριν από λίγες ημέρες έκανα ένα ταξίδι στη Τουρκία και επισκέφθηκα δύο εκτροφείς οι οποίοι στέλνουν πουλάκια σε όλη την Ευρώπη και κάποιες άλλες χώρες, όπως φυσικά και σε εμάς. Τον έναν του έβγαζα το καπέλο για όλη του την εκτροφή τον δε άλλον (ελληνικής καταγωγής) ήταν το κλασικό έχω 400 ζευγάρια τα έχω παρατημένα στα κλουβιά και ότι βγάλω....
Άλλος στη Βουλγαρία χρησιμοποιούσε μέχρι και ενέσιμες ορμόνες... Εκκολαπτε τα αυγά σε μηχανές και τα μωρά ήταν σε brooder.
 
Back
Top