Διατροφή Το budgie μου δεν τρώει πέλλετ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης petsta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

petsta

PB New Member
Εγγραφή
25 Ιουν 2023
Μηνύματα
18
Πόλη
Πειραιάς
Το budgie μου δεν τρώει πέλλετ, τώρα θέλω να του βάλω . Αν τα μουλιασω πρώτα ή τα σπάσω δε θα του είναι πιο εύκολο, ή να πάρω αλλά μικρότερα σε μέγεθος;;;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα pellets δινονται ως εχουν στο καθε ειδος, τυπικα
αν τα βαλεις σε multi λογικα δεν θα γινει τιποτα
Αν τα βαλεις σε μηχανη που αλεθει κοκκους espresso λογικα θα τα κανει σκονη αλλα επειδη περιεχουν ελαια οπως διαβασες μαλλον δεν θα εχουν τοσο καλη μορφη σαν τελικο αποτελεσμα.
Αν δεν τα εχεις ανοιξει τα επιστρεφεις και τα αλλαζεις καλυτερα
Αν τα ανοιξες θα μπορουσες να του δινεις σε μια αυγοθηκη περιπου ενα κουταλακι του γλυκου .Πρωτον να δεις αποδοχη γενικα αλλα και και να μην μπορει να τα πεταξει ευκολα απο μεσα ,σαν κερασμα αραια και που. Και ελεγχεις.
Εχεις κατανοησει οτι εχει συγκεκριμενα βηματα για να περασεις απο σπορους σε αποκλειστικα pellet ? Δεν ειναι απο την μια μερα στην αλλη..γιατι θα εχεις δυσαρεστες εκπληξεις. το να αδειασει την ταιστρα ενα πουλι δεν σημαινει απαραιτητα οτι εφαγε ολο το περιεχομενο :-)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν ειναι κερασμα τα pellets. Μην τα μπερδευουμε.Πληρης τροφη ειναι και εχει σχεδιαστει ωστε να καλυπτει ολες τις αναγκες,Και βεβαια θα δινει καποιος και λαχανικα και φρουτα το συνιστουν αλλωστε και οι κατασκευαστες τους. Αλλα αν εχει ταυτοχρονα και τα δυο μαντεψε που θα το οδηγησει το dna Του και οι συνηθειες απο την πρωτη στιγμη που αρχισε να τρωει μονο του.Παραλληλα δεν εχει νοημα. Μπορεις κατα διαστηματα να προσφερεις αλλα να μην εχει αλλη τροφη και να ειναι και λιγο πεινασμενο οποτε να εξαναγκαστει να δοκιμασει.απλα για να το ταυτοποιησει σαν τροφη και να μαθει την γευση .
Η ευθυνη της διατροφης τους ειναι αποκλειστικα του φροντιστη του καθε πτηνου.Διαβαζουμε μαθαινουμε ακολουθουμε τις οδηγιες του κατασκευαστη οταν θελουμε να δωσουμε pellets και βλεπουμε αποδοχη. Μπορει κατι που δεν δουλεψε σε καποιον σε καποιον αλλο να δουλεψει αψογα. Μπορει και να τα καταβροχθιζει αλλα η συσταση τους δεν ειναι ιδια γιατι και οι αναγκες των δυο παπαγαλων δεν ειναι ιδιες. Παρατηρεις μελετας και αποφασιζεις
 
Back
Top