Γενικά Το budgie μου ειναι αρρωστο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arbri13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arbri13

PB New Member
Εγγραφή
8 Νοε 2017
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα
Εδω και μερες Είχα παρατηρήσει πως ο παπαγάλος μου έχανε τα πούπουλα του και τα φτερά του και νομίζω ότι είναι πτεροροοια αλλά σήμερα παρατήρησα ότι πάνω από το κεφαλάκι του έχει χάσει τα πούπουλα του και κάποια έχουν σηκωθεί σα καρφάκια Δεν ξέρω αν είναι άρρωστο είναι φυσιολογικό αυτή την εποχή Μπορεί κάποιος να μου πει τι έχει Ευχαριστώ
 
Αν μπορείς βάλε κάποιες φωτογραφίες. Θα βοηθήσουν τα παιδιά για να σου πούνε τι μπορεί να έχει.
 
αλλά σήμερα παρατήρησα ότι πάνω από το κεφαλάκι του έχει χάσει τα πούπουλα του και κάποια έχουν σηκωθεί σα καρφάκια
Αφού βλέπεις στο κλουβί του πούπουλα ο παπαγάλος σου βρίσκεται σε πτερόρροια. Τα καρφάκια που αναφέρεις είναι οι νέες φύτρες φτερών που βγαίνουν. Κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας το πτέρωμα αντικαθίσταται σταδιακά, χωρίς να μένει κάποια περιοχή εντελώς γυμνή από πτέρωμα. Το ότι αλλάζει τα φτερά στο κεφάλι του σημαίνει ότι βρίσκεται κοντά στη λήξη της πτερόρροιας. Μια φωτογραφία θα βοηθούσε.
Πως είναι η διάθεση του;
 
Επίσης, κατά τη διάρκεια της πτερόρροιας θα πρέπει η διατροφή του να είναι πιο πλούσια και να περιλαμβάνει πρωτεΐνες και βιταμίνες. Θα μπορούσες λοιπόν έως τη λήξη της πτερόρροιάς του (να μην βλέπεις καθόλου πούπουλα στο κλουβί και να έχει "ντυθεί" με το νέο πτέρωμα το πουλί) να προσφέρεις και 3 φορές την εβδομάδα αυγό βραστό με το τσόφλι, (βρασμός περίπου 15 λεπτά), το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρείς από το κλουβί, αναλόγως και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου, ας πούμε σε 3-4 ώρες για να μη χαλάσει. Για βιταμίνες μπορείς να δίνεις όλον τον χρόνο πράσινα χορταρικά, κηπευτικά ή βότανα, αλλά σε κάθε νέα εισαγωγή φυτού, θα βάζεις μόνον αυτό και σε μικρή ποσότητα έως να το συνηθίσει και να διαπιστώσεις ότι δεν ενοχλεί τον οργανισμό του. Τέλος, το πουλάκι χρειάζεται καθημερινά μπάνια (βάζε λοιπόν μπανιέρα για 20 λεπτά κάθε πρωί και να την αφαιρείς έπειτα για να μην πίνει νερό με ακαθαρσίες από εκεί), ησυχία, καλό ύπνο (να κοιμάται όταν πέφτει το φως και να ξυπνά την αυγή)
 
Το αυγο ολοκληρο να μην το σπασω; Και να ειναι κρυο;
 
Το αυγο ολοκληρο να μην το σπασω; Και να ειναι κρυο;
Το κόβεις στη μέση και δίνεις το μισό. Το υπόλοιπο το κρατάς αν θέλεις μία ημέρα σε ένα σακουλάκι (για να μην ξεραίνεται) στο ψυγείο σου και το δίνεις την επομένη.
Αλήθεια κόκκαλο σουπιάς υπάρχει διαθέσιμο στο κλουβί; Δεν εννοώ μια πετρούλα λευκή ή ροζ που είναι για το ξύσιμο του ράμφους, αλλά για σουπιοκόκκαλο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πουλί να προσλαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου και κάποιων ιχνοστοιχείων όπως το ιώδιο, που του είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού του και θα πρέπει να υπάρχει ολόκληρο τον χρόνο και μάλιστα να αντικαθίσταται κάθε λίγους μήνες.
Εγώ δίνω τα αυγά και ζεστά και κρύα στα καναρίνια μου, αλλά καλύτερα κρύο.
 
Υπαρχει αλλα οχι παντα τωρα θα το εχω υποψιν μου σε ευχαριστω πολυ
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Πολλά budgie δεν δοκιμάζουν αυγό, ειδικά αν δεν το έχουν συνηθίσει στη διατροφή τους. Χορηγείς αυγοτροφή;
Ενημέρωσέ μας για τη διατροφή που ακολουθείς καθώς και για τη διάθεση του παπαγάλου σου.
 
Πολλά budgie δεν δοκιμάζουν αυγό, ειδικά αν δεν το έχουν συνηθίσει στη διατροφή τους. Χορηγείς αυγοτροφή;
Ενημέρωσέ μας για τη διατροφή που ακολουθείς καθώς και για τη διάθεση του παπαγάλου σου.
Παπαγαλινη τους δινω και πολυχρωμη βιταμινη τους τα αναμιγνειω με την παπαγαλινη η διαθεση του ειναι καλη δηλαδη δεν καθετε μονο του και αντιδρα κανονικα
 
Παπαγαλινη τους δινω και πολυχρωμη βιταμινη τους τα αναμιγνειω με την παπαγαλινη η διαθεση του ειναι καλη δηλαδη δεν καθετε μονο του και αντιδρα κανονικα
Θα πρέπει να αγοράσεις μια πλήρη συσκευασμένη (να ανοίξεις ο ίδιος τη συσκευασία της δλδ), επώνυμη τροφή για μπάντζι - κυκλοφορούν πολλές. Καθόλου χύμα τροφή ή τροφή από σακιά μεγάλα έστω κι αν σου πουν ότι είναι καθαρή ή ακόμα τροφή συσκευασμένη από τους ίδιους σε διάφανα κλειστά σακουλάκια που να μην έχουν επωνυμία - μάρκα δλδ.
Τα χύμα μπορεί να έχουν υποστεί και κάποια επιμόλυνση και το πουλάκι σου να αρρωστήσει.
Η πολύχρωμη βιταμίνη είναι σε μορφή σκόνης; Είναι επώνυμη; Γράφει έξω από τη συσκευασία τη μάρκα; Και το τονίζω : Γράφει αυγοτροφή ή eggfood? Αν ναι, γράψε μας τη μάρκα, αν δεν ισχύουν όλα μαζί τα παραπάνω που σου γράφω τότε πιθανά είναι κάποιο προϊόν φίσκα στη ζάχαρη, σαν γλυκό δλδ, γεμάτο αρτοπαρασκευάσματα αμφιβόλου ποιότητας και καθαρότητας, που δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην υγεία του πτηνού σου, παρά μόνο μπορεί να το παχύνει επικίνδυνα για την υγεία του. Οπότε πέταξέ το και πάρε το κατάλληλο.
 
Καλο ειναι να αγορασεις συσκευασμενη τροφη οπως σου ειπαν και τα παιδια πιο πανω! Αυτο το πολυχρωμο που λες δε πολυκαταλαβα τι ειναι! Απο κει και περα δοκιμασε να βαζεις φρουτα και λαχανικα και αυγο βραστο! Τα μπανακια βοηθανε πολυ τη περιοδο της πτερορροιας! Αν θες δωσε μας παραπανω πληροφοριες και ανεβασε και φωτο!
 
Back
Top